Lataa

Huolehdi patjastasi - 5 Vinkkiä

Kun huolehdit patjastasi, sen käyttöikä maksimoituu sekä oma mukavuus korostuu, kun tiedät, että patja on puhdas ja raikas. Myös nukkumismukavuus kasvaa, kun patjan oikeanlaisesta huollosta on pidetty kiinni. Tässäpä sinulle viisi yksinkertaista vinkkiä, joilla huolehdit sänkysi hyvinvoinnista. 

1. Patjan tuuletus

Tuuleta vuodevaatteita sekä patjoja säännöllisesti, jotta pölypunkkien määrä pysyy mahdollisimman alhaisena. Älä myöskään petaa sänkyäsi heti herättyäsi vaan anna sängyn tuulettua. Makuuhuone kannattaa tuulettaa samalla.

2. Vuodevaatteiden vaihto

Vaihda vuodevaatteet säännöllisesti. Optimaalinen vaihtoaika on noin kahden viikon välein.

3. Imurointi

Imuroi patja säännöllisin väliajoin, jolloin lika ei pääse tukkimaan kankaiden hengittävyyttä. Helpoin tapa on ajoittaa imurointi petivaatteiden vaihdon yhteyteen.

4. Patjan suojaus

Suojaa petauspatjaa patjansuojuksella, joka pidentää käyttäikää ja pitää petauspatjan puhtaampana.

5. Patjan kääntäminen

Muista kääntää patjaa säännöllisin väliajoin, jotta se kuormittuu tasaisesti koko käyttöikänsä ajan. Petauspatja tulisi uusia noin viiden vuoden välein.

Patja kannattaa uusia, mikäli petauspatjassa ilmenee kuoppia tai se on selkeästi rikki. Myös katkonainen uni tai selkä- ja niskasäryt voivat olla merkkejä huonosta patjasta.

saatat tykätä myös
Ylös