Lataa

Luo rauhallinen tunnelma makuuhuoneeseen - Top 3 vinkkiä

 Makuuhuoneen tunnelma vaikuttaa usein siihen, miten mieli rauhoittuu siellä iltaisin. Lue top 3 vinkkiämme, kuinka luoda harmoninen tunnelma makuuhuoneeseen, ja nuku yösi levollisesti.

1. Harmoninen värimaailma

Hillitty ja rauhallinen värimaailma saa mielen rauhoittumaan. Jos pidät voimakkaista väreistä, voi niitäkin toki käyttää. Kunhan kokonaisuus pysyy hallittuna ja harmonisena, sävyistä riippumatta. Suosi esimerkiksi pehmeän harmaan tai beigen eri sävyjä. Niiden kanssa tehosteeksi sopii miltei mikä tahansa.

2. Runsaat tekstiilit

Kutsuva, muhkea sänky, houkutteleva petaus, kookas pehmeä matto jalkojen alla… Asioita, joita arvostaa makuuhuoneen kohdalla. Suosi makuuhuoneessa kookasta mattoa, jolloin se kokoaa sängyn ja yöpöydän yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Ryhdikäs päiväpeitto herättää sängyn eloon. Viimeistele sänky muutamalla koristetyynyllä ja torkkupeitolla. Nykyään petaukset saavat olla melko huolettomiakin, joten vuodevaatteet voivat jäädä rennosti esille ja voit asettaa päiväpeiton sängyn puoleen väliin asti. Pehmeät ja runsaat verhot lisäävät vielä runsauden tuntua makuuhuoneeseen.

Makuuhuonetta kannattaa myös tuulettaa aika ajoin, tai pitää lämpöä pari astetta alhaisempana muihin kodin tiloihin verrattuna. Parhaat unet saat hieman viileässä makuuhuoneessa. Lisäksi vuodevaatteita kannattaa vaihtaa kahden viikon välein ja tuulettaa usein, jotta myös peti pysyy hygieenisenä ja miellyttävänä.

3. Karsi turha tavara pois

Makuuhuone kannattaa rauhoittaa nukkumiseen ja rauhoittumiseen. Karsi siis mahdollisimman paljon tavaraa. Jos kuitenkin joudut säilyttämään tilan puutteen vuoksi makuuhuoneessa paljonkin tavaraa, huolehdi siitä, että kaikki ovat siistissä järjestyksessä. Seesteinen tunnelma huokuu ja saa aikaa levollisen mielen. Silloin voi mennä hyvin mielin nukkumaan ja herätä siistiin ja raikkaaseen makuuhuoneeseen. Päivän askareet voivat alkaa.

Kuvat:  Hilding Anders Finland, Anno

saatat tykätä myös
Ylös