Lataa

Nuku hyvin - Valitse oikeanlainen sänky

KUNNON SÄNKY TAKAA KUNNON YÖUNET

Hyviä yöunia ei korvaa mikään. Niitä tarvitaan, jotta pysyt terveenä, jaksat puurtaa töissä ja voit nauttia harrastuksistasi ja läheisistä ihmissuhteista. Koska yöunet ovat ehdottoman tärkeät, jotta ylipäätään voit elää tasapainoista, onnellista elämää, ei ole yhdentekevää, missä sinä yösi nukut. Laadukkaassa sängyssä, hyvällä, juuri sinun tarpeisiisi soveltuvalla patjalla ja pehmeissä, puhtaissa petivaatteissa nukutun yön jälkeen olet valmis taas ottamaan vastaan sen, mitä uusi päivä tuo tullessaan.

VALITSE SÄNKY OMIEN TARPEIDESI MUKAAN

Se, millainen on hyvä sänky, riippuu paljon siitä, kuka sängyssä nukkuu. Erityisesti valittaessa patjan jäykkyyttä eli sitä, kuinka kova patja on, vaikuttavat nukkujan nukkumisasento, nukkumismieltymykset ja nukkujan paino paljolti siihen, kuinka pehmeä tai kova patja kannattaa valita. Patjojen lisäksi myös sänkyjen ominaisuuksissa on mistä valita. Haluatko muhkean jenkkisängyn, kevyemmän runkopatjamallin vai kenties moottoroidun sängyn? Ja sitten pitäisi valita vielä kokokin. Nukutko sängyssä yksin vai kumppanisi kanssa? Kuinka paljon tilaa tarvitset? Minkä kokoinen on makuuhuoneesi? Valikoimistamme löytyy runsaasti erilaisia sänky-, patja- ja sängynpäätyvaihtoehtoja, joihin sängyn hankkijan kannattaakin perehtyä rauhassa. Ominaisuuksista on kerrottu kattavasti sivuillamme, ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa myös tarpeen vaatiessa.

LAPSEN SÄNGYN TULEE HOUKUTELLA NUKKUJAANSA

Yöuni on myös lapsen kehityksen ja kasvun a ja o. Moni vanhempi kuitenkin tietää, että syystä tai toisesta lapsia ei ole aina helppo houkutella sänkyynsä iltaisin. Lapselle mieluisa sänky tai hauskat petivaatteet voivat kuitenkin auttaa tässä toisinaan mahdottomalta tuntuvassa tehtävässä. Kerrossänkyyn ja vaikkapa autonnäköiseen voi olla hauskempi kiivetä unille kuin normaaliin petiin. Meiltä löydät runsaan valikoiman lastensänkyjä ja -patjoja, joista on helppoa löytää sekä lasta että vanhempia miellyttävä peti. Joissakin lastensängyissämme on lisäksi mahdollisuus säätää sängyn pituutta lapsen kasvaessa ja patjoihin on saatavilla jatkopaloja.

SÄNGYT MYÖS YÖKYLÄILIJÖILLE

Kukapa ei haluaisi tarjota satunnaisille tai säännöllisille yövierailleen mahdollisimman mukavaa leposijaa? Harvalla kuitenkaan on varsinaista vierashuonetta ja siellä vieraita odottavaa vain heille varattua petiä. Vaikka ylimääräisiä huoneita ei olisikaan, ei vieraiden sänkyjen mukavuudesta kuitenkaan tarvitse tinkiä. Vieraskäyttöön sopivat erityisen hyvin muun muassa sohvasängyt ja vuodesohvat, jotka palvelevat sohvina silloin kun vieraita ei ole majoitettavana. Lisäksi hyviä, vähän tilaa vieviä ratkaisuja ovat erilaiset puhallettavat vieraspatjat ja raheiksi taiteltavat vieraspatjat.

SÄNKY ON MAKUUHUONEEN SISUSTUKSEN KULMAKIVI

Vaikka sängyn tärkein ominaisuus on se, että siinä saa hyvät yöunet, ei ole lainkaan turhamaista kiinnittää huomiota myös sängyn ulkonäköön. Onhan sänky usein makuuhuoneen hallitsevin elementti ja suurin huonekalu. Valikoimistamme löytyy runsaasti eri tyylisiä sänkyjä ja irrallisia sängynpäätyjä, joilla luot haluamasi tyylin makuuhuoneeseesi. Sänkyä tilatessasi kannattaa tarkistaa myös löytyisikö valikoimistamme uuden sängyn rinnalle sopiva yöpöytä tai vaikkapa kaunis päiväpeite sänkyäsi verhoamaan.

LOPPUUN VIELÄ TÄRPIT, JOILLA PARANNAT UNTA:

1. Tuuleta makuuhuone ja vaihda petivaatteet säännöllisin väliajoin.

2. Uni tulee paremmin viileässä, joten makuuhuoneessa voi olla pari astetta alhaisempi lämpötila.

3. Varaa nukkumiseen tarpeeksi aikaa, jotta saat riittävästi unta.

4. Vältä tv:n katselua ja puhelimen kirkasta näyttöä ennen nukkumaan menoa, sillä muutoin melatoniinin tuotanto ei ala.

5. Mene kylläisenä nukkumaan, mutta pyri syömään kevyt iltapala. Kurniva vatsa tai liian tukeva iltapala haittaavat unen tuloa.

6. Liikunta, mutta vältä liian raskasta liikuntaa ennen nukkumaan menoa.

Lue myös:

Luo rauhallinen tunnelma makuuhuoneeseen - Top 3 vinkkiä

Yleisohjeita patjan valintaan - Top 5 vinkkiä

Huolehdi patjastasi - 5 vinkkiä

saatat tykätä myös
Ylös