Lataa

Olohuoneen sisustus, kalustus ja yleisilme - top 5 vinkkiä

Olohuone on kodin yksi keskeisimmistä ja tärkeimmistä tiloista. Olohuoneessa rentoudutaan, luetaan, katsellaan elokuvia sekä seurustellaan ja kokoonnutaan viettämään aikaa yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Olohuoneen on tärkeä olla viihtyisä ja toimiva kokonaisuus, joka kutsuu luokseen. Sellainen, missä koko perheen on hyvä olla! Mietityttääkö, kuinka toteuttaa onnistunut olohuoneen sisustus ja millaiset kalusteet olohuoneeseen valita? Tai miten sisustaa pieni olohuone? Lue oheiset top 5 vinkkiämme ja onnistut!

1. Iso matto

Iso matto kokoaa olohuoneen kalusteet yhteen luoden harkitun ja selkeän näköisen kokonaisuuden. Liian pieni matto antaa vaikutelman, ettei kokonaisuus ole viimeistellyn näköinen. Mieluummin liian iso kuin pieni matto. Jos et löydä tarpeeksi isoa mattoa, voit tarpeen vaatiessa laittaa kaksi samanlaista mattoa vierekkäin. Valikoimassamme on useita kookkaita mattoja, joiden päälle on helppo koota kalusteet yhtenäiseksi ryhmäksi ja luoda viimeistelty kokonaisuus.

2. Suhteuta huonekalujen koko ja määrä olohuoneen kokoon

Tämä on tärkeä asia huomioida. Huonekalujen koko pitää suhteuttaa tilan kokoon. Tilaa ei saa täyttää liian isoilla tai liian monella huonekalulla vaan tilassa pitää pystyä kävelemään ja liikkumaan esteettömästi. Muutama harkittu huonekalu on selkeämmän näköinen kuin liuta mööpeleitä vierekkäin.

3. Olohuoneen valaistus

Valaistus antaa aina tilalle viimeisen silauksen. Sijoita tilaan useita eri valonlähteitä, niin suoraa kuin epäsuoraakin, jotta voit vaihdella niitä tunnelman ja ajankohdan mukaan. Illan hämärtyessä on mukava himmentää valaistusta ja olla pöytä- ja lattiavalaisimista tulleiden valojen hämärässä loisteessa. Sen sijaan siivotessa ja muita askareita tehdessä on hyvä huolehtia riittävästä yleisvalosta, jotta työskentely on miellyttävää ja silmät eivät rasitu.

4. Viimeistely

Tilan viimeistelee omat henkilökohtaiset tavarat, jolloin luodaan persoonallinen sisustus. Valokuvia, matkamuistoja, tauluja tai vain itseä miellyttäviä somisteita, jotka on aseteltu harkitusti ja kauniisti. Myös tekstiilit, kuten koristetyynyt ja torkkupeitot tuovat houkuttelevuutta sohvan nurkkaan luoden viimeisteltyä ja kotoisaa ilmettä.

5. Pienen olohuoneen sisustus

Jos olohuoneesi on kompaktin kokoinen, näillä kikoilla lisäät tilan tuntua:

  • Suosi vaaleita sävyjä seinällä ja lattialla.
  • Peilit avartavat tilaa. Sijoita seinäpeili ikkunaa vastapäätä, jolloin maksimoit lisätilan tuntua.
  • Metallinhohtoiset yksityiskohdat heijastavat valoa ja keventävät tilaa. Valitse vaikkapa pöytävalaisin metallisella jalalla.
  • Laita tilaan ilmeeltään kevyitä seinähyllyjä, jotka toimivat tarvittavan tavaran säilytystilana sekä paikkana sisustusesineille.
  • Viherkasvit raikastavat ja keventävät kaikkein pienintäkin huonetta. Jos kasveille ei ole lattiatilaa, voit laittaa ne seinähyllylle tai roikkumaan amppeleista.
  • Valitse huonekaluja, joissa on säilytystilaa, kuten vaikkapa rahi, jonka sisälle voit sujauttaa tavaraa talteen tai sohvapöytä alahyllyllä tai säilytystilalla.
  • Sijoita verhotangot reilusti ikkunan yläpuolelle, jolloin niistä roikkuvat verhot vetävät katsetta ylöspäin ja saavat ikkunat tuntumaan korkeammilta, kuin ne oikeasti ovatkaan.
  • Valitse tilaan siroja sekä keveitä kalusteita. Esimerkiksi 3-istuttava sohva korkeilla jaloilla ja kapeilla käsinojilla sekä sohvapöytä kepeällä metallirungolla tai lasikannella. Läpinäkyvät elementit ovat ilmavia ja toimivat pienessä tilassa!
  • Jätä huonekalujen sekä seinän väliin hieman tyhjää tilaa, jolloin huone on ilmeeltään ilmavampi.

saatat tykätä myös
Ylös