Lataa

ULKOTILOJEN TRENDIT - TOP 8

Katseet ulos  - nyt nimittäin aiheena on ulkotilojen trendit. Kevään tulo otti hieman takapakkia, mutta ei anneta sen häiritä! Nyt on hyvää aikaa suunnitella oman pihan, parvekkeen tai terassin sisustusta, jotta lumien sulettua pääsee välittömästi tositoimiin!

  1. KOOKKAAT TERASSIT
  2. HELPPOHOITOISUUS
  3. MAANLÄHEISYYS
  4. VÄRIEN KÄYTTÖ
  5. KEPEYS HUONEKALUISSA
  6. VEHREYS
  7. KOTOILU
  8. ULKOTILOIHIN SOVELTUVAT VALAISIMET

Helppohoitoisuus on arjen pelastaja

Terasseista tehdään nykyään kookkaita, miltei koko talon kiertäviä. Suosittuja materiaaleja ovat kestopuu sekä lehtikuusi, joka harmaantuu kauniisti ajan saatossa. Komposiitti on myös erittäin huoltovapaa vaihtoehto. Se on muovin ja puun yhdistelmä, joka on myös erittäin kestävä materiaali. Terassilaudat saavat olla leveitä, joka tuo myös lisää näyttävyyttä. Kookkailla terasseilla oleilu on huoletonta ja niihin on helppo sijoittaa niin ruokailu- kuin sohvaryhmätkin.

Kiireinen arki vie usein mennessään, joten helppohoitoisuus korostuu paljon niin materiaalien kuin kalustuksen suhteen. Polyrottinkikalusteet ovat todella helppohoitoisia, säänkestäviä sekä kevyitä liikutella. Puukalusteissa on ihana, aidon materiaalin tuntu, mutta puiset kalusteet vaativat enemmän hoitoa ja huoltoa. Mieti siis tarkkaan myös tätä puolta puutarhakalusteita valitessasi. Huomioi kalusteita valitessa myös se, joutuvatko ne olemaan sään eli porottavan auringon paisteen tai sateen armoilla. Katettuun tilaan soveltuvat mitkä materiaalit tahansa, avoterassilla menestyy parhaiten polyrottinki- ja muut muovikalusteet, laadukas puujäljitelmä ja tiikki.

Maanläheisyyttä värejä unohtamatta

Maanläheinen tyyli ja materiaalit sekä värien käyttö ovat trendikästä sisätiloissa ja nämä trendit jalkautuvat myös ulkotiloihin. Maanläheiset materiaalit tuovat kodikasta ja kaivattua tunnelmaa myös ulkotiloihin.  Bambusta valmistetut kalusteet ovat ihanan boheemeja ja kasveja lisäämällä saat aikaan todella kutsuvan keitaan!  Luonnonvärinen polyrottinki sen sijaan tuo maanläheistä fiilistä värinsä puolesta, mutta onkin kalusteena erittäin helppohotoinen! Väriä on helppo tuoda kokonaisuuteen esimerkiksi maton ja muiden tekstiilien avulla. Kontrasteja ja kerroksellisuutta kaivataan ja trendikäs kokonaisuus sisältääkin laajan kirjon materiaaleja, kuten betonia, juuttia, puuta ja metallia.

Ulkokalusteiden muotoilussa korostuu keveys ja raja sisä- ja ulkokalusteiden ulkonäössä on häilyvä. Useimmiten lasitettu terassi tai parveke toimii kesäolkkarina, joka halutaan kalustaa sisätilojen tavoin. Myös ulkotilat halutaan kalustaa omaa tyyliä noudatellen.

Vehreä kesäkeidas kukkien ja kasvien avulla

Runsaus on in ja se saa näkyä myös kasveissa. Sijoita kasveja eri korkuisiin ruukkuihin ja amppeleihin, jolloin saat rönsyilevän viherkeitaan niin parvekkeelle kuin terassille. Uuden terassin yhteyteen voi rakentaa kiinteitä istutusaltaita, jotka ovat näyttävä tapa tuoda kasvit osaksi terassia.

Kotoilu korostuu myös kesäaikaan

Kotoilu korostuu myös kesällä ja lomien aikaan, jolloin vietetään paljon aikaa ulkona. Ulkotiloihin halutaan panostaa yhtä paljon kuin sisätiloihin  ja niistä halutaan luoda juuri itselle sopiva kokonaisuus omat tarpeet huomioiden. Laitatko ulkona paljon ruokaa, jolloin kesäkeittiö on keskeisessä roolissa? Nautitko pelailusta vai tykkäätkö lähinnä rentoutua mukavissa aurinkotuoleissa tai sohvaryhmien muhkeiden tyynyjen välissä? Todellista luksusta omalle pihalle tuo poreileva ulkoallas, jota voi käyttää ympärivuotisesti. Suunnittele yhdessä perheen kanssa myös ulkotilat, jotta jokaisen toiveet täyttyvät myös siellä.

Kesäkalusteiden sesonkiaika on lyhyt, mutta ne ilahduttavat vuodesta toiseen. Onneksi lasitettujen terassien ja parvekkeiden avulla ulkona kotoilua voi jatkaa myöhään syksyyn asti.

Tunnelmoi kesäiltoina

Pimenevät kesäillat ovat mitä parhaimpia tunnelmointiin. Keskeisessä roolissa ovat tunnelmavalot, lyhdyt ja ulkotulet, jonka loimussa on helppo rentoutua. Nykyään on myös saatavana kattavasti valaisimia, jotka soveltuvat ulkotiloihin. Valaisimet tuovat sisustuksellisuutta ja myös valoa tarpeen vaatiessa.

Seuraavassa postauksessa käymme tarkemmin läpi puutarhakalusteuutuuksiamme. Sitä odotellessa voit jo tutustua laajaan puutarhakalustevalikoimaamme.

PUUTARHAKALUSTEET >>

Sisustusterveisin, Jenni

saatat tykätä myös
Ylös