Lapissa valmistetun Taimi -sarjan poikkeuksellinen tarina

 Pohjoisen männystä valmistettu Taimi-kalustesarja syntyi sisustusharrastaja Linda Viipurin ja Veken yhteistyönä. Poikkeuksellinen yhteistyö sai alkunsa sisustajien someryhmän kautta, kun Linda julkaisi paljon huomiota herättäneen kuvan DIY-senkistään. 

Taimi senkki - veke
Taimi senkki ja Taimi sohvapöytä ovat osa Veken mäntyhuonekalumallistoa.

Kevättalvella 2022 sisustusharrastaja Linda Viipuri julkaisi sosiaalisen median sisustusryhmään kuvan senkistä, jonka hän oli itse tuunannut seinäkaapeista ja puolipyörölistoista. Upea senkki herätti paljon huomiota. Muutaman päivän kuluttua Viipuri sai ainutlaatuisen puhelun. Soittaja oli Veken toimitusjohtaja, Markus Ranua. 

– Olimme kehittämässä omaa mäntyhuonekalumallistoa Vekelle. Nähtyäni kuvan upeasta DIY-senkistä, ajatus yhteistyöstä heräsi. Otinkin heti yhteyttä Lindaan ja ehdotin, että kaupallistetaan yhdessä hänen nikkaroima senkki ja tehdään se kokonaan puusta Ranualla, Markus Ranua kertoo. 

Taimi senkki - veke
Sarja on valmistettu laadukkaasta pohjoissuomalaisesta männystä. Kuvassa Taimi senkki.

Veke oli aiemmin ostanut merkittävän osuuden ranualaisesta liimalevytehdas ASWoodista. Tämän johdosta oma, pohjoinen mäntyhuonekalutehdas oli syntynyt, ja ensimmäistä omaa kalustesarjaa työstettiin. Viipurin somejulkaisun myötä seuraava sarja sai alkunsa. Yhteistyön tuloksena valmistui Habitare-messuilla syyskuussa 2022 lanseerattava Taimi -tuotesarja.

Taimi -sarja koostuu erikokoisista säilytyskalusteista ja pöydistä. Kuvassa Taimi kaappi ja Taimi sohvapöytä.

– Vaikka alkuperäinen suunnitelma oli osa DIY-projektia, Veken tarjoamaan suunnitteluyhteistyöhön oli helppo tarttua. Suunnittelussa mietimme käytännöllisyyden lisäksi myös ulkonäköä, joka miellyttää silmää. Taimi -sarjan tyyli on raikas, skandinaavinen ja ajaton. Lopputuloksen näkeminen oli palkitsevaa. Linda Viipuri summaa.

Taimi sarjan suunnittelija Linda Viipuri
Kuvassa Linda Viipuri.

Taimi-tuoteperhe on täysin kotimainen, Lapissa valmistettu kalustesarja. Tuotteet valmistetaan laadukkaasta pohjoissuomalaisesta männystä,  joka valikoitui käyttöön sen rakenteen ja vähäoksaisuuden ansiosta. Mänty on yksi kotimaamme luontaisimmista materiaaleista, sillä sitä kasvaa paljon. Tätä hyvälaatuista puuta on saatavilla lähellä. Kyseessä on vastuullinen valinta. Raaka-aine ja tehdas sijaitsevat molemmat Ranualla, lähellä toisiaan. Tuotteen matka metsästä tuotantoon ja varaston kautta käyttöön on siis mahdollisimman lyhyt. Sarjaan kuuluu erikokoisia säilytyskalusteita ja pöytiä. Tuotteita on saatavilla kahdessa kauniissa sävyssä: hiekka ja hiili. 

Sarjan muotoilussa toistuvat kauniit, pöyreät muodot. Kuvassa Taimi soundbar-taso.

Tutustu ja löydä omat suosikksi upeasti muotoillun Taimi -sarjan tuotteista >>


Sisustusterveisin, Henna

Ylös