Kova kysyntä ja toimitusvaikeudet haastavat – Veke vastaa kehittämällä toimintaansa

Kulunut vuosi 2021 on tuonut eteen monenlaisia materiaalien ja tuotteiden saatavuuteen sekä kuljetuksiin liittyviä haasteita. Vastaamme haasteisiin kehittämällä toimintaamme, kuten kasvattamalla varastotuotemääriä ja siirtämällä tuotteiden valmistusta asteittain Suomeen ja Eurooppaan.

Ennätysmäärä varastotuotteita valmiina toimitukseen.

Vuosi 2021 on ollut monella tapaa haastava maailmanlaajuisesti. Korona-pandemiasta alkunsa saaneet kuljetusongelmat ja kova kysyntä ovat vaikuttaneet monien tilaustuotteiden saatavuuteen merkittävästi. Myös Suezilla tapahtunut onnettomuus vaikuttaa edelleen toimituksiin. Tilaustuotteissa voi täten esiintyä poikkeuksellisia viivästyksiä ja osa tuotteista tulee todennäköisesti toistaiseksi loppumaan. Lisäksi raaka-aineiden ja kuljetuskustannusten nousun myötä joidenkin tuotteiden hinnat ovat muuttuneet kuluneen vuoden aikana normaalia enemmän.

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti vastataksemme tähän haastavaan tilanteeseen ja voidaksemme palvella asiakkaita entistäkin paremmin. Tulevaisuudessa tulemme tekemään monenlaisia toimenpiteitä lähituotannon kasvattamiseksi. Tavoitteenamme on siirtää tuotteiden valmistusta yhä enemmän Suomeen ja Eurooppaan. Askel tähän suuntaan otettiin jo syksyllä, kun Veke ja ASWood Oy yhdistivät osaamisensa yrityskauppojen myötä. Pyrkimyksenä on vahvistaa Veken kykyä luoda ja valmistaa oman malliston tuotteita pohjoisen männystä. Samalla luodaan Pohjois-Suomeen uusia työpaikkoja sekä investointeja.

Ranuan ja Lahden varastoihin on nyt varattu ennätysmäärä varastotuotteita saatavuuden takaamiseksi. Tällä hetkellä varastotilanne onkin todella hyvä, joten tavaraa on paljon ja monipuolisesti saatavilla. Varastoissa olevat tuotteet toimitettaan jatkossakin ennätysnopeasti, vain 2-4 arkipäivän kuluessa tilauksesta.

Ylös