Hyppää pääsisältöön

Palautukset ja reklamaatiot

Autamme mielellämme kysymyksissäsi palautuksiin- ja reklamaatioihin liittyen. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi tältä sivulta olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Palautukset

Tuotteilla on 30 päivän palautusoikeus, jonka aikana tuotteeseen voi tutustua. Palautukseen oikeuttava aika lasketaan tavaran vastaanottamispäivästä alkaen. Tuotteeseen tutustuminen katsotaan määrältään ja laadultaan sellaiseksi, kuin asiakas tutustuisi tuotteeseen ja sen ominaisuuksiin myymälässä tuotetta ostaessaan. Tuotetta ei saa ottaa käyttöön tutustumisaikana.

 • Tuotteen tulee olla käyttämätön, myyntikuntoinen ja pakattuna alkuperäiseen pakkaukseen. Ilman alkuperäistä pakkausta, mutta muutoin myyntikuntoisesta tuotteesta palautamme 80% tuotteen hinnasta.
 • Liitä pakettiin mukaan palautuslomake täytettynä.
 • Palautusoikeus ei koske erikoistuotteita, joiden mitat tai muut ominaisuudet poikkeavat normaaleista tuotestandardeista. Tällaisia tuotteita ovat esim. mittojen mukaan valmistetut matot tai erikoiskankaalla tilatut sohvat sekä hygieniatuotteet, kuten tyynyt, peitot, lakanat ja petauspatjat.
 • Palautamme tuotteiden hinnan sekä alkuperäisen toimituskulun vähennettynä mahdollisella palautuskululla.
 • Mikäli tilaukselta palautetaan vain osa tuotteista, toimituskulua ei palauteta ja lähetyksestä veloitetaan mahdollinen palautuskulu.

Jos tuote on asiakkaan toimesta menettänyt myyntiarvoaan, asiakas on velvollinen korvaamaan Vekelle tuotteen myyntihinnan ja arvonalentumisen välisen erotuksen. Tällöin palautamme tuotteesta ja sen alkuperäisestä toimituskulusta maksetun hinnan vähennettynä edellä mainituilla arvonalentumisella ja mahdollisilla palautuskuluilla. Tuotteen arvon aleneminen käsitellään tapauskohtaisesti. Allergiasyistä tuotteella ei ole palautusoikeutta, mikäli tuotteessa on esim. eläimen karvaa.


Reklamaatiot

Veke.fi vastaa siitä, että asiakas saa tuotteen kotiinsa uutena ja sopimuksen mukaisena. Kuljetuksesta johtuneista paketin repeämisistä tai kolhiintuneista paketeista on ilmoitettava välittömästi reklamaatioon, mikäli ne ovat aiheuttaneet tuotteelle vauriota. Jos tuotteessa kuluttajansuojalain mukaisen kuuden kuukauden aikana tuotteen normaalissa ja asianmukaisessa käytössä ilmenee valmistusvirhe, katsotaan sen olleen tuotteessa jo ostohetkellä. Tällöin Veke.fi vastaa tuotteen korjauttamisesta tai korvaavan tuotteen toimittamisesta asiakkaalle. Asiakkaan tulee ilmoittaa tuotteen virheestä Veke.fi asiakaspalveluun välittömästi sen havaittuaan. Veke.fi neuvoo asiakasta jatkotoimenpiteistä henkilökohtaisesti.

Veken Kaluste ei vastaa

 • 1) Tuotteen väärinkäytöstä aiheutuneista vaurioista.
 • 2) Asiakkaan huolimattomuudesta ja ymmärtämättömyydestä johtuneista vaurioista esimerkiksi tuotteen kasaamiseen liittyvissä tapauksissa.
 • 3) Tuotteen normaalin käytön aiheuttamasta tuotteen kulumisesta, esimerkiksi patjan tai sohvan istuimen normaalista muotoutumisesta käytön aikana tai tuotteen lakkapinnan himmenemisestä käytön takia.
 • 4) Normaalista puulaadun käyttäytymisestä sellaisten tuotteiden kohdalla. Näiden tuotteiden reklamaatiot käsitellään aina tapauskohtaisesti.

Reklamaatiotapauksessa laita sähköpostia reklamaatio@veke.fi tai täytä verkkosivuiltamme löytyvä reklamaatiolomake

Palautusohje

Haluatko palauttaa tuotteen? Ei huolta, autamme sinua askel askeleelta. Aloita lataamalla palautuslomake, jotta voimme käsitellä palautuksesi mahdollisimman sujuvasti. Klikkaa vain alla olevaa linkkiä, niin pääset lataamaan lomakkeen:

Tulosta palautuslomake ja täytä tarvittavat tiedot huolellisesti. Jätä täytetty lomake palautuspaketin sisälle. Ethän kirjoita tietoja tuotteen myyntipakkaukseen. Kiitos, että huolehdit ohjeiden mukaan toimimisesta – näin varmistamme, että kaikki sujuu nopeasti ja vaivattomasti.

Postipakettina toimitetun tuotteen palauttaminen

Postipakettina toimitetun tuotteen voi palauttaa veloituksetta lähimpään Postin toimipisteeseen.

 1. Pakkaa tuote huolellisesti myyntikuntoisena alkuperäispakkaukseen.
 2. Lisää pakkaukseen mukaan täytetty palautuslomake. Ethän kirjoita tietoja tuotteen myyntipakkaukseen.
 3. Vie pakkaus postiin ja ilmoita sopimusnumero 630082. Posti tulostaa pakkaukseen osoitekortin missä on myös oikea palautusosoite automaattisesti mukana. Säilytä Postilta saamasi palautuksen lähetystunnus mahdollista lisäselvitystä varten.
 4. Tuotteiden palauduttua varastollemme (arvio 3-5 arkipäivää), tarkistamme niiden kunnon ja teemme hyvityksen alkuperäiselle maksutavallesi. Hyvitys palautuksesta tehdään viipymättä, kuitenkin viimeistään 14 arkipäivän kuluessa tuotteen saapumisesta varastollemme. Mikäli kotipakettina toimitettu tuote noudetaan asiakkaalta Postin toimesta, veloitamme palautuskulun, joka on saman suuruinen kuin tuotteen kotipaketin toimituskulu. Asiakkaan on tällöin oltava yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@veke.fi tai p. 09 425 50420, joka tilaa tuotteelle noutokyydin Postilta.

Rahtitoimituksena toimitetun tuotteen palauttaminen

Palautuskulu kun tuote noudetaan pihalta 49 € ja asunnon sisältä noudettuna 89 €.

 1. Ota yhteyttä asiakaspalveluun asiakaspalvelu@veke.fi tai p. 09 425 50420. Asiakaspalvelu antaa ohjeet tuotteen palauttamiseen ja tilaa Postista noudon. Posti sopii asiakkaan kanssa tarkemmasta noudon ajankohdasta.
 2. Pakkaa tuote huolellisesti myyntikuntoisena alkuperäispakkaukseen.
 3. Lisää pakkaukseen mukaan täytetty palautuslomake. Ethän kirjoita tietoja tuotteen myyntipakkaukseen.
 4. Tuotteiden palauduttua varastollemme (arvio 3-5 arkipäivää), tarkistamme niiden kunnon ja teemme hyvityksen alkuperäiselle maksutavallesi. Hyvitys palautuksesta tehdään viipymättä, kuitenkin viimeistään 14 arkipäivän kuluessa tuotteen saapumisesta varastollemme.

Noutopisteelle tai varastolle tehtävä palautus

Voit palauttaa tuotteen myös Veken noutopisteelle tai keskusvarastolle. Jos paikkakunnalla ei ole Veken noutopistettä ja keskusvarastoa, voit palauttaa tuotteet Veken myymälään.

 1. Pakkaa tuote huolellisesti myyntikuntoisena alkuperäispakkaukseen.
 2. Lisää pakkaukseen mukaan täytetty palautuslomake.
 3. Palauta tuote noutopisteelle, keskusvarastolle tai myymäläämme. Tarkistamme tuotteen kunnon ja teemme hyvityksen. Hyvitys palautuksesta tehdään viipymättä, kuitenkin viimeistään 14 arkipäivän kuluessa tuotteen saapumisesta noutopisteelle, keskusvarastolle tai myymäläämme.

Myymälöiden ja noutopisteiden aukioloajat voit tarkistaa myymäläsivuilta

Miksi ostaa Vekeltä?

Suomalainen verkkokauppa
 1. Tyytyväiset asiakkaat
 2. Nopeat toimitukset
 3. Monipuoliset maksutavat
 4. Luotettava kotimainen yritys
sanoma-pixel