Skip to content
Kevään sisustusmarkkinat - Tee edullisia valintoja kotisi sisustukseen. Katso tarjoukset!
Varastotuotteiden toimitusaika 2-4 arkipäivää
Luotettava kotimainen yritys
Jopa 36kk maksuaikaa

Veken tarina

Veke on kodinomainen huonekaluliike ja kotimainen yritys, joka tunnistaa elävän elämän viihtyisän kodin takaa. Veke palvelee koteja ja tarjoaa ratkaisuja kodin sisustajan jokaiseen elämänvaiheeseen.

"Päämääränä kaunis koti. Sinulle."

-Veijo Ranua

Yrityksen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja

1989 - Ura huonekalujen parissa alkoi

Veijo "Veke" Ranua aloitti huonekalutehtaan myyntimiehenä. Veke teki töitä toiselle, mutta haaveili omasta myymälästä.

1990 - Laman vuosikymmen

Vuonna 1990 talous näytti kurjemman puolensa Suomessa. Sen sai kokea moni huonekalukauppiaskin. Niin myös Ranualla. Ranuan ainoa huonekalukauppa lopetti ja Vekelle tuli tilaisuus tehdä unelmistaan totta.

1995 - Lokakuussa ensimmäinen myymälä Ranualle

Lokakuussa 1995 avattiin Veken Kalusteen ensimmäinen myymälä Ranualle. Se oli juhlaa ja asiakkaat olivat suurin juhlan aihe.

1995 - Marraskuussa myymälä Posiolle

Eihän naapuripitäjä Posiollakaan ollut huonekalukauppaa. Siksipä sinnekin oli avattava myymälä. Posion myymälä avattiin marraskuussa. Asiakkaat ja myös kauppias olivat innoissaan.

1996 - Ranuan myymälä muutti

Ranuan myymälä muutti ensimmäiseen omaan kiinteistöön.

2000 - Rovaniemen myymälä avattiin

Menestymisen nälkä kasvoi. Mieli teki muuttaa kaupunkiin, Rovaniemelle. Jälleen yksi liike lopetti sopivasti ja siitä saatiin tilat. Lokakuussa 2000 avattiin Veken kolmas myymälä. Unelma oli saanut siivet alleen ja se kasvoi.

2008 - Idea verkkokaupasta syntyi

Liiketoimintaan mukaan tuli uusi sukupolvi, pojat Markus, Matias ja Miikka, uusien ajatuksien kera. Heillä oli intoa ja halua kokeilla jotain ihan uutta. He saivat idean, että tuotteita voitaisiin alkaa myydä myös netissä valtakunnallisesti.

2009 - Verkkosivu avattiin

Ideasta tuli totta, kun verkkosivu avattiin. Tuotteita ei voinut tuolloin vielä ostaa verkosta. Tarjouspyyntöominaisuus toimii kassan sijaan. Verkkosivu aloitettiin pienestä ja kärsivällisyyttä koeteltiin. Mutta se toimi sittenkin. Asiakkaat sen ovat osoittaneet. Kiitos siitä!

2011 - Myymälä Pudasjärvelle

Veken kalusteen neljäs myymälä avattiin Pudasjärvelle. Myymälä suljettiin kuitenkin jo vuonna 2013.

2011 - Keskusvarasto Ranualle

Ranuan Kolomaan keskusvarasto avattiin.

2016 - Veken ja Pixmoorin yhteistyö alkoi

Pohdimme, miten tehostetaan tuotteiden valokuvausta. 2015 syntyi idea rakentaa itse paikallisen kumppanin kanssa laite, joka ottaa tuotteesta pyöritettävän valokuvan automatisoidusti. Asiassa ei päästy eteenpäin, joten tutkimme löytyisikö sellaista jostain valmiina. Löytyi Pixmoor Oy, joka oli työskennellyt vastaavan asian kanssa. Yhteistyö syventyi vuosien varrella ja nykyisin Pixmoor on Veken tytäryhtiö.

2017 - Ranuan keskusvaraston laajennus

Ranuan Kolomaan keskusvarastoon tehtiin laajennus. Ensimmäinen korkea varasto vihittiin käyttöön 2017. Vihkijänä toimi valtiovarainministeri Petteri Orpo.

2017 - Veke uudistui

Muutos Veken Kalusteesta Vekeksi. Vuosien aikana Veke on kehittynyt kivijalkamyymälästä verkkokaupaksi. Uusi logistiikkakeskus sekä uudistunut myymälä tukevat valtakunnallisesti verkkokauppamyyntiä.

2018 - Oulun myymälä avattiin

Avasimme myymälän Ouluun Sisustajantorille marraskuussa 2018. Myymälä toimi myös verkkokauppatilauksien noutopisteenä. Erillinen Oulun noutopiste avattiin myöhemmin vuonna 2021.

2019 - Toinen keskusvarasto avattiin Lahteen

Kasvun myötä Veke investoi uuteen, Lahdessa sijaitsevaan varastoon.

2020 - Vantaan myymälä avattiin

Avasimme myymälän pääkaupunkiseudulle Vantaan porttipuistoon maaliskuussa 2020. Myymälä toimi myös verkkokauppatilauksien noutopisteenä. Vantaan noutopiste avattiin myöhemmin vuonna 2021.

2021 - Yhteistyö ASWoodin kanssa alkoi

Yhteistyö ranualaisen ASWoodin kanssa alkoi. Veke osti osuuden ASWoodista ja tulevaisuuden suunnitelmissa on vahvistaa Veken kykyä luoda ja valmistaa oman malliston tuotteita pohjoisen männystä. Samalla luodaan Pohjois-Suomeen uusia työpaikkoja sekä investointeja.

2022 - Tampereen myymälä avataan

Veke avaa uuden, inspiroivan kivijalkamyymälän Tampereen Lielahteen maaliskuussa 2022. Kyseessä on neljäs Veken kivijalkamyymälä. Myymälä toimii myös verkkokauppatilauksien noutopisteenä.