Hyppää pääsisältöön

Veken tarina

Veken tarina on kertomus siitä, kuinka Lapin Ranualta ponnistavasta huonekalukaupasta kasvoi verkkokaupan edelläjäkävijä ja kotimaisen huonekalualan rohkea haastaja. Se on tarina sisustusvainusta, rohkeudesta ja sinnikkyydestä.

Kyllähän meille naurettiin ihan päin naamaa messuilla, että meinaatteko todella myydä sohvia netissä.Veijo Ranua, perustaja
Veijo 90-luvulla
1995

Ensimmäinen kauppa avataan Ranualle 1995

1990-luvun laman jäljiltä Ranualla ei ollut yhtään huonekalukauppaa. Huonekalutehtaassa myyntimiehenä työskennellyt Veijo ”Veke” Ranua ei lamaa säikähtänyt vaan näki tilaisuutensa tulleen - oli aika toteuttaa haave omasta kaupasta. Veijo perusti Veken Kalusteen ja käynnisti huonekalujen myynnin serkun moottorisahakaupan nurkissa. Oma asiakaskunta alkoi löytyä ja ensimmäinen oma Veke-myymälä avattiin Ranualle vuonna 1995. Lapin Kansan haastattelussa tuore yrittäjä jo suunnitteli Lapin valloitusta. Veken tarina oli alkanut!

Veken Kalusteen mainoskyltti 1996
1996 - 2000

Lapin valloitus

Pikkuhiljaa toiminta laajeni lähiseudun paikkakunnille. Eihän naapuripitäjä Posiollakaan ollut huonekalukauppaa. Siksipä sinnekin oli avattava myymälä. Posion myymälä avattiin marraskuussa 1995. Asiakkaat ja kauppias olivat innoissaan. Menestymisen nälkä kasvoi. Mieli teki muuttaa kaupunkiin, Rovaniemelle. Jälleen yksi liike lopetti sopivasti ja siitä saatiin tilat. Lokakuussa 2000 avattiin Veken kolmas myymälä. Unelma oli saanut siivet alleen ja se kasvoi.

Veijo ja pojat
2001 - 2009

Idea verkkokaupasta

2000-luvulla liiketoimintaan tulivat mukaan pojat Markus, Matias ja Miikka. Tuli idea verkkokaupan avaamisesta, sen avulla toiminnan laajentamisesta valtakunnalliseksi. Verkkokauppa perustettiin vuonna 2009, ensimmäisten joukossa alalla. Kasvu ei tullut ihan nappia painamalla ja epäilijöitä riitti, jopa siinä määrin, että Veke erotettiin kahdestakin eri huonekalukaupan ketjusta verkkokauppapuheiden takia. Periksi ei kuitenkaan annettu ja pian ilkkujien hymyt alkoivat hyytyä.

Liisa-kerrossänky
2010 - 2019

Liisa-kerrossänky siivitti verkkokaupan kasvuun

Vekellä oli huomattu asiakkaiden tarve pienelle lasten kerrossängylle. Asiakkaat kaipasivat lastenhuoneisiin kompakteja kalusteita, jotta tilaa jäisi myös leikille. Tuotteistettiin Liisa-kerrossänky ja lapsiperheet ympäri Suomen löysivätkin tuotteeen. Se lujitti uskoa verkkokauppaan ja kannusti investoimaan mm. tuotteiden nopeaan 3D-kuvaamiseen ja logistiikkaan.. Ranuan keskusvarasto avattiin 2013 ja sitä laajennettiin 2019. Lahteen avattiin toinen keskusvarasto 2019. Oulun myymälä avattiin vuonna 2018.

Vantaan Veke-myymälä
2020

Veke laajeni Etelä-Suomeen

Kasvua haettiin myös laajentamalla myymäläverkostoa harkitusti tukemaan verkkokauppaa. Vuoden 2020 maaliskuussa avattiin myymälä Vantaalle - juuri koronapandemian rantautuessa Suomeen. Myymälän avajaisten ajankohta ei ollut paras mahdollinen, mutta verkkokaupan kasvu jatkoi vahvana ja Vantaan myymäläkin löysi oman asiakaskuntansa. Veijon vanhin poika Markus Ranua nimitettiin toimitusjohtajaksi vuonna 2020.

Taimi-sarja
2021

Yhteistyö oman mäntyhuonekalumalliston tuottamiseksi Ranualla

Veke näki mäntyhuonekaluihin liittyvän kasvavan kiinnostuksen ja osti osuuden ranualaisesta mäntyliimalevytehtaasta ASWoodista. Yritys päätti panostaa omassa mallistossaan entistä enemmän muotoiluun ja erityisesti nuoriin suomalaisiin muotoilijoihin. Samalla luotiin Pohjois-Suomeen uusia työpaikkoja sekä investointeja. Ensimmäiset oman malliston huonekalut Taimi- ja Havu-tuotesarjat tulivat myyntiin kesällä 2022 ja niistä tuli saman tien kaupallinen menestys. Veken liiketoiminnalle myönnettiin avainlipputunnus.

Veken varasto
2022

Tampereen myymälä avattiin ja omistuspohjaa laajennettiin

Veke avasi uuden inspiroivan myymälän Tampereen Lielahdessa. Myymälässä on mm. yli 10 inspiroivaa mallihuonetta ja laaja piensisustustavaraosasto. Vauhtia kasvuun haettiin laajentamalla omistuspohjaa: kotimainen pääomasijoittaja Sentica tuli Veken pääomistajaksi.

Raision myymälä
2023

Viides myymälä avataan Raisioon

Veke on kasvanut nopeasti yhdeksi Suomen suurimmaksi huonekalujen verkkokaupaksi ja viides myymälä Turun seudulla käynnistää kasvutarinan uuden luvun. Pohjoisesta ponnistaneesta Vekestä on kasvanut koko Suomen Veke, joka palvelee viiden myymälän, verkkokaupan ja yritysmyynnin voimin kaikkia koteja ja sisustusta rakastavia.

Emme ole olemassa vain myydäksemme huonekaluja ja sisustustavaraa. Olemme olemassa, koska rakastamme koteja ja haluamme saada jokaisen suomalaisen kodin elämään. Markus Ranua, toimitusjohtaja

Miksi ostaa Vekeltä?

Suomalainen verkkokauppa
  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys
sanoma-pixel