Skip to content

Muuta tyyliä maton avulla x 6

22.2.2021
sisalmatto

Matto akustoi tiloja ja tuo pehmeyttä jalkojen alle. Matto kokoaa kalustuksen yhteen ja viimeistelee sisustuksen. Voimakkaasti kuvioitu tai värikäs matto voi toimia näyttävänä katseenvangitsijana kun taas pelkistetympänä versiona matto toimii sisustuksen kokoavana elementtinä.

Maton ja muutaman tekstiilin avulla pystyt muuttamaan helposti ja vaivattomasti olohuoneen sisustusta. Ohessa kuusi eri tyyliä sekä pieni tietopaketti mattojen eri ominaisuuksista.


TYYLI x 6

Mikä on sinun suosikkisi?


Sisal-, villa- ja muut luonnonkuitumatot

Luonnonkuitumatto tuo maanläheistä tunnelmaa kodin sisustukseen. Ihastuttavat materiaalit, kuten sisal, villa ja juutti omaavat miellyttävän tekstuurin ja ovat aikaa kestäviä valintoja.

Sisal on helppohoitoinen matto keittiöön tai eteistiloihin, sillä se on todella kestävä materiaali. Sisal on luonnostaan antistaattista materiaalia, joten se ei ime itseensä pölyä. Juuttimatto on sisalin tavoin kestävä ja helppohoitoinen matto. Hoidossa on tärkeää säännöllinen imurointi ja tarvittaessa tuuletus.

Villa hylkii luonnostaan likaa, joten se soveltuu hyvin esimerkiksi makuu- sekä olohuoneeseen. Villamaton hoito; tärkeintä on säännöllinen imurointi ja tuuletus. Tahrojen poisto villamatosta kannattaa tehdä tuoreeltaan puhtaalla, kostealla liinalla ilman hankausta. Villamaton pesu; kannattaa noudattaa pesuohjeita, sillä ne voivat vaihdella niin tuotteen kuin valmistajan mukaan. Pesun jälkeen matto muotoillaan kosteana ja kuivatetaan ilmavasti tasossa.

TYYLI 1

olohuoneen sisustus
olohuoneen sisustuskollaasi

VM Carpet Sisal sisalmatto

Anno Viive tyynynpäällinen / Fanni K Suo koristetyyny / Fanni K Korppoo torkkupeitto

TYYLI 2

olohuoneen sisustus
olohuoneen sisustuskollaasi

VM Carpet Esmeralda matto

House Nordic Braga koristetyyny / Bloomingville koristetyyny / Anno Milli huopa


Nukkamatot

Ihanan pehmeä nukkamatto tuntuu mukavalta jalkojen alla ja se onkin mainio vaihtoehto niin olo- kuin makuuhuoneeseen. Nukkamattojen pohja on jämäkästi kudottu, joten ne säilyttävät hyvin muotonsa. Nukkamatto on helppo pitää puhtaana imuroimalla. Mattoa voi pyyhkiä varovasti kostealla rätillä. Jos matolle läikkyy jotakin, on se syytä kuivata heti. Nukkamaton tarvittaessa pesua on suositeltavaa viedä se ammattimaiseen tasovesipesuun.

TYYLI 3

olohuoneen sisustus
olohuoneen sisustuskollaasi

VM Carpet Silkkitie matto

Bloomingville koristetyyny villaa / Fanni K Korppoo koristetyyny / Fanni K Korppoo torkkupeitto

TYYLI 4

olohuoneen sisustus
olohuoneen sisustuskollaasi

VM Carpet Kide matto

Lennol Nikolai sisustustyyny / Anno Tve huopa


Puuvillamatot

Puuvillamatto on kevyt ja helppohoitoinen valinta. Puuvillamatto suositellaan pestäväksi käsin tasopesuna 30 vedessä, näin maton ryhti säilyy parhaiten. Muuksi hoidoksi riittää säännöllinen imurointi ja tuuletus. Puuvillamattoa ei kannata piiskata, sillä se kuluttaa maton tiiviitä kudoksia. Roiskeet ja tahrat voi pyyhkiä pois nihkeällä liinalla.

TYYLI 5

olohuoneen sisustus
olohuoneen sisustuskollaasi

Svanefors Vilde puuvillamatto

House Nordic Blanca koristetyyny / Finarte Kievari tyynynpäällinen / Finarte Kievari viltti


Polypropeenimatot

Sileäksi kudottu polypropeenimatto antaa sisustukseen kevyen ilmeen ja se on helppohoitoisuutensa vuoksi vailla vertaa! Matto ei kerää pölyä, jonka vuoksi se on hyvä valinta esimerkiksi lemmikkikotiin. Polypropeenista valmistettu matto on todella kestävä, se sietää myös hyvin kosteutta ja on helppo pitää puhtaana. Säännöllinen imurointi pitää maton siistinä. Lisäksi polypropeenimatto on helppo pudistella ja tuulettaa ulkona keveytensä ansiosta.

TYYLI 6

olohuoneen sisustus
olohuoneen sisustuskollaasi

Himalaja matto

Anno Viive tyynynpäällinen / Lennol Nikolai koristetyyny / Anno Tve huopa


Tutustu koko mattovalikoimaamme >> Matot

Lue myös >> Mitä jalkojen alle? Vinkkejä maton valintaan sekä Noin kolme vinkkiä maton valintaan


Sisustusterveisin, Jenni


Sisustushaaveita?
Tilaa uutiskirjeemme ja saat 20€ lahjakortin seuraavaan yli 200€ ostokseen!
Uutiskirjeemme tarjoavat sisustusinspiraatiota sekä pysyt ajan tasalla viimeisimmistä sisustustrendeistä sekä ajankohtaisista tarjouksistamme.

Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys
sanoma-pixel