Skip to content

Näillä vinkeillä tuunaat Havu-kaapin onnistuneesti

17.5.2023

Yhteistyössä: Suvi / suviliving
Havu on pohjoisen männystä Ranuan tehtaalla valmistettu täysin kotimainen sarja. Tuotesarjaan kuuluu eri kokoisia säilytyskalusteita, kuten kaappeja ja senkkejä sekä erilaisia pöytiä.  Puuvalmis Havu-kaappi sopii erittäin hyvin erilaisiin DIY-projekteihin. Näillä vinkeillä onnistut varmasti.

Sävytetty Havu-kaappi.

1. Tarvitset telan tai (vaahtomuovi)siveltimen, haluamasi pintakäsittelyaineen, kuten puuvahan, maalin tai öljypetsin. Halutessasi voit hioa pinnan kevyesti, jolloin tarvitset myös hiomapaperia.

Puuvalmis Havu-kaappi, hiomapaperia, tela ja sävytepurkki.

2. Varmista, että käsittelemäsi pinta on kuiva, puhdas ja sileä. Jos hiot pinnan, hio se puusyiden suuntaisesti. Suositeltava paperikarkeus viimeistelyhiontaan huonekalupinnoilla on P150–240. 

Pintojen hiominen.

3. Sekoita pintakäsittelyaine huolellisesti ennen aloitusta ja aika ajoin käytön aikana. . Levitä erittäin ohuesti ja tasaisesti puun syysuuntaan Osmo-siveltimellä, luonnonharjassiveltimellä, sienellä, Osmo-mikrokuiturullalla tai Osmo-puuvahausliinalla pinnan koosta ja toivotusta lopputuloksesta riippuen. Huom! Lue käyttämäsi pintakäsittelyaineen valmistajan ohjeet huolellisesti ennen, kuin käsittelet huonekalut.

Pintakäsittelyaineen sekoittaminen.

4. Anna kuivua ja käsittele pinta tarvittaessa uudestaan vastaavasti, kunnes olet tyytyväinen sävyyn. Mikäli et halua lisää väriä pinnalle, valitse toiseen levityskertaan väritön tuote.

Pinnan käsittely telalla.

5. Anna kuivua noin 24 tuntia noin 23 asteessa. Lopullinen kovettuminen tapahtuu noin kahden viikon kuluessa. Puhdista työvälineet lakkabensiinillä.

Käsitellyn pinnan kuivuminen.
Valmis sävytetty Havu-kaappi.

Valmis kaappi käsiteltynä.

Valmis sävytetty Havu-kaappi.

Kuvat: Suvi / suviliving


Sisustushaaveita?

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilanneiden kesken 3 kpl 300 € lahjakorttia!
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys