Skip to content

Somen kautta alkunsa saanut, suosittu Taimi-mallisto laajenee DIY-huonekaluilla

11.10.2023

Pohjoisen sertifioidusta männystä valmistettu Taimi -kalustesarja syntyi sisustusharrastaja Linda Viipurin ja Veken yhteistyönä. Poikkeuksellinen yhteistyö sai alkunsa, kun Linda julkaisi sosiaalisen median sisustusryhmään paljon huomiota herättäneen kuvan itse tuunaamastaan senkistä. Julkaisun näki myös Veken toimitusjohtaja Markus Ranua, ja pian yhteistyönä toteutettava sarja oli tuotannossa. Habitaressa vuonna 2022 lanseerattu sarja laajeni syksyllä 2023 uusiin, itse rakennettaviin tuotteisiin, joista jokainen voi tehdä oman uniikin huonekalunsa.

Taimi senkki - veke
Taimi -tuotteet sopivat hyvin monenlaiseen sisustukseen. Halutessasi voit kiinnittää senkin myös seinälle. Kuvassa Taimi senkki ja Taimi sohvapöytä.

Taimin tarina – Tuunatusta senkistä tuotesarjaksi

Kevättalvella 2022 sisustusharrastaja Linda Viipuri julkaisi sosiaalisen median sisustusryhmään kuvan senkistä, jonka hän oli itse tuunannut seinäkaapeista ja puolipyörölistoista. Upea senkki herätti paljon huomiota. Muutaman päivän kuluttua Viipuri sai ainutlaatuisen puhelun. Soittaja oli Veken toimitusjohtaja, Markus Ranua. 

– Olimme kehittämässä omaa mäntyhuonekalumallistoa Vekelle. Nähtyäni kuvan Lindan tuunaamasta upeasta senkistä, ajatus yhteistyöstä heräsi. Otinkin heti yhteyttä Lindaan ja ehdotin, että kaupallistetaan yhdessä hänen nikkaroimansa senkki ja tehdään se kokonaan puusta Ranualla, Markus Ranua kertoo. 

Taimi sarjan suunnittelija Linda Viipuri
Taimi-sarjan suuunnittelija Linda Viipuri
Taimi senkki - veke
Taimi-sarjaa on saatavilla hiekan ja hiilen sävyissä sekä hiekan ja hiilen yhdistelmänä. Kuvassa Taimi senkki.

Veke oli aiemmin ostanut enemmistön ranualaisesta liimalevytehdas ASWoodista. Oma pohjoinen mäntyhuonekalutehdas oli syntynyt, ja ensimmäistä omaa kalustesarjaa työstettiin. Yhteistyön tuloksena valmistui Habitare -messuilla syyskuussa 2022 lanseerattu, tyyliltään skandinaavinen Taimi tuotesarja, joka sisältää suositun TV-tason, senkin, kaapin, sohvapöydän ja näyttävän ovaalinmuotoisen ruokapöydän. Taimi -tuotteet saivat hyvän vastaanoton, ja ne ovatkin löytäneet monien sisustajien koteihin ja sydämiin.

Taimi sarjaan kuuluu erikokoisia säilytyskalusteita sekä pöytiä. Kuvassa Taimi kaappi ja Taimi sohvapöytä.

– Vaikka alkuperäinen suunnitelma oli osa omaa DIY-projektia, Veken tarjoamaan suunnitteluyhteistyöhön oli helppo tarttua. Suunnittelussa mietimme käytännöllisyyden lisäksi myös ulkonäköä, joka miellyttää silmää. Taimi-sarjan tyyli on raikas, skandinaavinen ja ajaton. Lopputuloksen näkeminen oli palkitsevaa, Linda Viipuri summaa.

Sarjan muotoilussa toistuvat kauniit, pöyreät muodot. Kuvassa Taimi soundbar-taso.

Taimi-tuoteperhe on täysin kotimainen, Lapissa valmistettu kalustesarja. Tuotteet valmistetaan laadukkaasta ja sertifioidusta pohjoissuomalaisesta männystä, joka valikoitui käyttöön sen rakenteen ja vähäoksaisuuden ansiosta. Raaka-aine ja tehdas sijaitsevat molemmat Ranualla, lähellä toisiaan. Tuotteen matka metsästä tuotantoon ja varaston kautta uuteen kotiin on mahdollisimman lyhyt. Sarjaan kuuluu erikokoisia, valmiita säilytyskalusteita ja pöytiä. Valitse omasi sävyssä hiekka, hiili tai hiekan ja hiilen yhdistelmä. Sarjasta on lisäksi saatavilla puuvalmiita vaihtoehtoja rakennussarjojen muodossa.

Tarinan uusi luku – Sarja laajenee itse rakennettaviin ja tuunattaviin tuotteisiin

Syksyllä 2023 suosittu Taimi -sarja laajeni senkin, tv-tason sekä sohvapöydän osalta uusiin, itse rakennettaviin versioihin, joita myydään puuvalmiina. Rakennussarjat sisältävät kaikki tarvittavat osat tuotteiden rakentamiseen, ja niiden pinta on tarkoituksella jätetty käsittelemättömäksi antaen sinulle mahdollisuuden toteuttaa luovuuttasi. Tuotteista voi hiomalla ja käsittelemällä luoda täysin omaan tyyliin sopivat, uniikit huonekalut.

– Käsillä tekemisen kasvanut suosio toimi inspiraationamme sarjan laajentamisessa. Taimi-tuotteiden puuvalmiilla rakennussarjoilla tahdoimme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden toteuttaa niistä täysin omanlaiset. Samalla tämä mahdollisti laadukkaiden ja suosittujen tuotteiden myymisen entistä edullisemmin, kertoo Veken tuotepäällikkö, ja itsekin innokas käsillä tekijä, Matias Ranua.

Taimi -senkin rakennussarja. Toteuta rohkeasti ideasi ja tuunaa senkistä oma yksilöllinen huonekalusi.

Taimi -tuotteiden rakennussarjat ovatkin jokaisen DIY-projekteista nauttivan unelma. Uudet tuotteet vievät samalla takaisin Taimin juurille, siihen, mistä tarina alkoi – tuunatusta senkistä ja käsillä tekemisestä. Rakennussarjojen ansiosta jokainen voi nyt olla oman elämänsä puuseppä sekä tuunata helposti omansa.

Linda Viipuri testasi sarjan tuotteet ja teki niistä omat versionsa inspiroidakseen myös muita toteuttamaan omia projektejaan.

– Tuotteiden kokoaminen oli yksinkertaista ja helppoa. Mielestäni on hieno ja uudenlainen idea tarjota laadukas tuote edullisemmin sekä mahdollisuudella käsitellä siitä omaan tyyliin täydellisesti sopivan, Linda summaa.

Löydä omat suosikksi upeasti muotoillun Taimi -sarjan tuotteista tai tuunaa omasi >>


Sisustusterveisin, Henna

Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta yli 100 € ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 300 € lahjakortin.
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys
sanoma-pixel