Skip to content
Kevään sisustusmarkkinat - Tee edullisia valintoja kotisi sisustukseen. Katso tarjoukset!
Varastotuotteiden toimitusaika 2-4 arkipäivää
Luotettava kotimainen yritys
Jopa 36kk maksuaikaa

Vanhan hirsitalon uusi elämä

26.1.2023
vanha hirsitalo ennen remonttia

Villa Uljainen on 1929 rakennettu Uljaisten koulun lisärakennus. Talo tontteineen tuli Ilmajoen kunnalla huutokaupan kautta myyntiin keväällä 2020. Talosta oli muitakin kiinnostuneita, mutta melko intensiivisen huutokaupan jälkeen talo päätyi Helena Yli-Harjalle.

Uljaisiin aloitettiin mittava peruskorjaus, jossa tärkeimpänä osaajana oli Helenan isä, jolle hirsirakentaminen on intohimo. Talon korjauksessa kunnioitettiin vanhan talon tyyliä sekä perinnerakentamisen periaatteita. Käy peremmälle Helenan upeaan kotiin.


Miten kuvailisit kotinne tyyliä?

“Uljaisten tyyliä kuvaa parhaiten klassisuus ja ajattomuus. Sekä pintamateriaaleissa, että sisustusmateriaaleissa on pyritty aikaa kestäviin, mutta silti yksilöllisiin ratkaisuihin. Sisustuksessa on sulassa sovussa sekaisin sekä uutta että vanhaa, mikä antaa vapauden monenlaisiin ratkaisuihin ja piensisustukseen.”

vanha hirsitalo ennen remonttia
Villa Uljainen ennen remonttia.
vanha hirsitalo jälkeen remontin
Ja kuva Uljaisista mittavan remontin jälkeen.
vanhan hirsitalo ennen remonttia
Kuvan ennen remonttia.
vanha hirsitalo jälkeen remontin
Ja kuva jälkeen remontin.
kattaus
Fanni K Kaisla tabletti 30×45 cm ruskea antaa kauniin pohjan kattaukselle, niin arkeen kuin juhlaan.
keittiön yksityiskohtia
Kookkaassa keittiössä on riittävästi laskutilaa ja mukavaa kokkailla! Kuvassa valikoimamme Bloomingville akaasia leikkuulauta sekä Svanefors Nisha pannunalunen.

Mistä saat inspiraatiota kodin sisustukseen?

“Jonkin verran tulee otettua vaikutteita esim. sosiaalisesta mediasta, mutta aika paljon vain tuumailemalla erilaisia vaihtoehtoja ja lähestymistapoja. Minulle on tärkeää, että kodissa näkyy oma käden jälki ja kerroksellisuus. Vanha talo itsessään on inspiraation lähde ja sisustus myötäilee talon ehtoja.

wc ennen remonttia
Wc ennen remonttia.
wc jälkeen remontin
Wc jälkeen remontin.
wc:n sisustus
Upea ja näyttävä tapetti toimii hyvin pienessä wc-tilassa. Mustat yksityiskohdat tuovat kontrastia kokonaisuuteen. Kuvassa valikoimamme Bloomingville North seinähylly.

Oletteko remontoineet kotianne?

“Uljainen kävi läpi täydellisen remontin, jossa talo purettiin lattiarakenteista lähtien auki ja taloon tehtiin uudet sähköt ja vedet. Aiemmin kouluna ja neuvolana toimineen talon pohjapiirustus suunniteltiin täysin uudestaan ja sinne piirrettiin aiemmin puuttuneet keittiö ja kylpyhuone. Remontissa käytettiin hengittäviä materiaaleja ja suosittiin klassisia valintoja, joka on jatkunut myös sisustuksen osalta.”

vanhan hirsitalon remontti
Kuva ennen remonttia.
hirsitalon makuuhuone
Makuuhuone jälkeen remontin. Kuvassa valikoimamme Helmi pyöreä samettirahi, värissä beige sekä Svanefors Seedpod tyynynpäällinen 45×45 cm.

Miten päädyitte juuri näihin tuotevalintoihin? Mikä on teille tärkeintä tuotteiden valinnassa?

“Uljaisten huoneet ovat isot ja korkeat, joten sisustettavaa remontin ja muuton jälkeen riitti. Päädyin tekemiini valintoihin sen pohjalta, että ne täydensivät sisustuksen isoja linjoja ja sopivat talon tyyliin.

Vaihtelen jonkin verran tavaroiden paikkoja huoneesta toiseen. Näin on kiva luoda aina hieman vaihtelevia ilmeitä huoneisiin. Tärkeintä tuotteissa on laadukkuus, monikäyttöisyys ja sen istuminen muuhun
sisustukseen.”

vanhan hirsitalon lukunurkkaus
Sisustuksessa on yhdistetty niin uutta kuin vanhaa, talon tyyliä kunnioittaen. Kuvassa valikoimamme Trio Pure riippuvalaisin 3-osainen, värissä messinki.
viherkasvit sisustuksessa
Kuvassa valikoimamme Bloomingville tarjotin ruskea, sekä Malva eco ruukku, värissä harmaa.
vanhan hirsitalon lukunurkkaus
Pesämäiset nurkkaukset kutsuvat lukemaan, kutomaan tai vaan fiilistelemään vanhan talon ainutlaatuista tunnelmaa. Kuvassa valikoimamme Svanefors Otila verhot 2x125x250 cm, värissä beige.

Mikä on lempipaikka kodissanne?

“Uljaisten tupa on lempipaikkani talossa. Tuvassa on suuri keittiö ja ruokailuryhmä, sekä sohva ja lukunurkkaus. Tupa on kodin sydän, jota lämmittää suuri pönttöuuni. Suuri keittiö on ruuanlaittajan unelma ja tuvassa on ihana viettää aikaa läheisten ja ystävien kanssa.”

Lisää kuvia Helenan kodista voit katsoa täältä >> unelmiauljaisista.

hirsitalon eteinen
Eteisen remontti on vielä kesken, mutta siihen on tuotu viihtyisyyttä kalusteiden sekä maton avulla. Kuvassa valikoimamme VM Carpet Lyyra matto, värissä sininen.

Sisustusterveisin, Jenni