Skip to content

Veke x Juho Pasila – Uusi mäntyinen Kalho-puutarhakalustesarja

17.4.2023
Juho Pasilan suunnittelema Kalho pöytä ja penkit.

Kalustesuunnittelija Juho Pasilan pelkistetyn selkeälinjainen Kalho-puutarhatuoli saa nyt ympärilleen kokonaisen mäntyisen tuoteperheen. Kalho-tuotasarja kasvaa pöydällä ja penkeillä.

Pasila on tunnettu hänen kattavasta suunnitteluprosessistaan.

– Vekellä oli antaa suunnittelulle hyvät raamit. Tiedettiin kenelle tuote tehdään, mitä materiaalia käytetään ja hintaraamikin oli mielessä, sekä valmistajan konekanta tiedossa.

Ennen ensimmäistäkään viivan piirtoa Pasila käy läpi intensiivisen ajattelutyön kaikkine suunnittelun vaiheineen.

– Tässä vaiheessa olen täysin uppoutunut tuohon maailmaan ja pyörittelen päässäni kaikkia eri vaihtoehtoja, millainen tuotteesta tulee suunnitella, jotta tullaan saavuttamaan haluttu lopputulos, Pasila kuvailee.

Kalho pöytä ja penkit.
Kalho pöytä ja penkit.

Puusepän taustalla hän huomioi prosessin eri vaiheet materiaalista ja tuotannosta lähtien, varastoinnin kautta loppukäyttäjälle saakka. Tuotteen käytännöllisyys sekä kaunis ja ajaton ulkomuoto kulkevatkin rinta rinnan.

– Oma tapani suunnitella asioita on miettiä asiaa myös puusepän kannalta, kuinka voidaan hyödyntää samanlaisia osia mahdollisimman monipuolisesti. Tämän tuotteen osalta itselleni oli myös nopeasti selvää, että ulkokalustekausi kestää muutaman kuukauden ja sitten kalusteet pitää varastoida taas talveksi varastoon. Eli kalusteesta pitää suunnitella pinoutuva.

Kalho tuotesarja on valmistettu männystä.

Kalhosta Pasila teki useita malleja, ennen kuin lopullinen yksinkertainen, helposti valmistettava ja moneen eri pihaan sopiva muotokieli löytyi.

– Aika pian siirryn sitten piirtämään koneelle, koska siinä vaiheessa voikin ottaa jo mitat mukaan ja katsoa toimiiko ajatukset vielä “oikeasti”. Itse pidän Kalhossa sen eleettömästä, mutta kuitenkin täysin omanlaisesta muotoilusta, Pasila kuvailee.

Juho Pasilan suunnittelema Kalho pöytä ja tuolit.
Kalho tuotesarjan tuolit ovat pinoutuvia.
Kalho-tuoli on helppo pinota säilytyksen ajaksi.

Valitse Kalho-ruokapöydän ympärille joko sarjan penkit tai tuolit. Näin voit helposti valita ja yhdistellä tuotteista mieleisesi kokonaisuuden joko terassille tai ruokailutilaan. Kalho pöytää ja penkkiä on saatavilla väreissä antiikkipetsattu, antiikkipetsattu-musta sekä musta. Tuolia väreissä musta ja antiikkipetsattu-musta.


Katso kaikki mäntyiset puutarhakalusteet
Tutustu myös koko puutarhakalusteet -valikoimaan ja hyödynnä ajankohtaiset kampanjat.


Sisustusterveisin, Tanja

Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilanneiden kesken 3 kpl 300 € lahjakorttia!
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys