Skip to content

Veke x Jukkatalo: Asuntomessukohde 23 Linnatuuli

19.6.2023

Veke on mukana Loviisan asuntomessuilla Jukkatalon kohteessa numero 23 Linnatuuli. Messualue on Loviisanlahden itäiselle rannalle rakentuva uusi, merellinen Kuningattarenrannan asuinalue, joka tarjoaa mahdollisuuden omarantaiseen ja korkealaatuiseen asumiseen lähes keskellä kaupunkia. Kurkkaa, miltä luonnonvaloa tulviva, seesteisen tyylikäs Linnatuuli näyttää ja tule tutustumaan tarkemmin 7.7-6.8!

Kuvat: Eveliina Vuorma / @eveliinavuorma

Jukkatalon kaksikerroksinen Linnatuuli on kolmihenkisen perheen koti, joka tarjoaa rauhaa arjen keskellä. Talossa on kolme makuuhuonetta, työhuone, ylelliset kodinhoito- ja kylpytilat yläkerrassa sekä tunnelmallinen erillinen saunarakennus. Linnatuulen upea sisustus on sisustussuunnittelija Kia Koiviston ja Mirva Kankaan käsialaa.

Taimi-ruokapöytä sytytti kipinän yhteistyölle

Sisustuksen suunnittelun lähtökohtana oli aidot materiaalit ja luonnonläheiset sävyt, muutamia väripilkkuja unohtamatta. Veken oman tuotannon Ranualla pohjoisen männystä valmistettu Taimi-tuotesarja herätti sisustussuunnittelijoiden kiinnostuksen.

– Ensimmäisenä kiinnostuimme kotimaisesta Taimi-ruokapöydästä ja siitä kokonaisuus alkoi sitten muodostumaan. Ruokapöydän sävy oli nappivalinta kohteen Timberwisen parketin kaveriksi.

Vaaleat ja valoisat oleskelutilat

Alakerran oleskelutilat ovat ilmeeltään hyvin vaaleat ja valoisat. Olohuone ja ruokailutila ovat yhtenäistä avaraa ja valoisaa tilaa isoine ikkunoineen.

Kiinnitä huomiota ruokapöydän valaisimen korkeuteen. Vältä yleinen virhe ja asenna valaisin riittävän matalalle.
Kuvan tuotteet: Taimi ovaali ruokapöytä, Skara tuoli
Satsaa tilaan nähden tarpeeksi isoon sohvaan ja mattoon. Kuvan tuotteet: Korsi seinävalaisin, VM Carpet Viita matto, Xeraliving Frida from your future juliste

Keittiö on rajattu oleskelutiloista seinäkkeellä, joka rauhoittaa näkymää olohuoneen puolelta.

Skandinaavisen linjakas Braidwood avohylly on täydellinen säilytyskokonaisuus kodin erilaisille tavaroille. Tee erilaisia sommitelmia ja kokonaisuuksia kirjoista, lehdistä ja sisustusesineistä. Jätä hyllyille myös tilaa, niin yleisilme säilyy siistinä ja ilmavana.

Käytännöllisyyttä eteiseen – tyylistä tinkimättä

Sisustuksen harmonia säilyy läpi talon ja sisustus on yhtenäinen myös eteistä myöten. Näyttävä kotimainen Taimi-senkki on kalustepari ruokailutilan pöydän kanssa ja se tuo eteisaulaan vievän käytävän uudelle tasolle. Monesti portaiden alle jäävä tila on vaikea hyödyntää ja sisustaa, mutta tässä kohteessa senkki on kuin tehty paikalleen.

Eteisessä kannattaa mennä käytännöllisyys edellä. Satsaa laadukkaaseen mattoon, joka kestää kulutusta. Esimerkiksi sisalmatto on kaunis ja kestävä valinta vaativaankin tilaan.
Kuvassa: Narma Livos Sisalmatto

Makuuhuoneeseen pehmeyttä ja harmoniaa

Talon yläkerrassa on 3 makuuhuonetta. Vanhempien makuuhuoneesta on pääsy suureen vaatehuoneeseen ja kodinhoitohuoneen kautta erilliseen kylpyhuoneeseen, wc-tilaan sekä parvekkeelle. Huoneen seinissä on upea syvänvihreä sävy.

Tuo pehmeyttä makuuhuoneeseen erilaisilla tekstiileillä, kuten matoilla ja muilla huonetekstiileillä. Jos revittelet seinän sävyillä, niin valitse tekstiileihin harmonisia sävyjä, jotta makuuhuone pysyy tunnelmaltaan rauhallisena.
Kuvan tuotteet: Ashlan seinään kiinnitettävä yöpöytä, VM Carpet Silkkitie matto
Seinään kiinnitettävä moderni Ashlan seinään kiinnitettävä yöpöytä säästää tilaa ja on siron näköinen.
Puun sävyiset yksityiskohdat tuovat lämpöä makuuhuoneen muuten tummaan ilmeeseen.
Kuvassa: Rowico Milford seinänaulakko

Lastenhuone kutsuu leikkimään ja viihtymään

Toinen makuuhuoneista on sisustettu lapsen huoneeksi ja kolmas leikkitilaksi. Lastenhuoneeseen ja leikkihuoneeseen haluttiin tuoda väriä.

Yleisilme on hyvä pitää neutraalina, koska leluista yms. lastentarvikkeista tulee väriä. Valitse lastenhuoneeseen matto, jonka päällä on miellyttävä leikkiä. Kuvan tuotteet: Bloomingville Lai seinähylly, Lucide Siemon lattiavalaisin, Finarte Ruukku villamatto, Hübsch Cube rahi, Day pinottava kori

Työhuoneen inspiroiva sisustus

Alakerran huone on sisustettu vanhempien etätyöhuoneeksi. Työhuone kannattaa sisustaa tarpeiden mukaan toimivaksi, mutta myös inspiroivaksi paikaksi, jossa on kiva olla.

Laadukas ja ajaton Havu työpöytä istuu täydellisesti huoneen muuhun sisustukseen. Finarte Raya viskoosimatto toistaa upeasti värillään tuolin messinkisiä yksityiskohtia.

Saunatupa – kuin mökki omassa pihassa

Erillinen saunarakennus on arjen luksusta ja antaa mahdollisuuden vetäytyä omaan rauhaan. Saunatupa tuo pihaan myös mökin tuntua. Saunatuvalta pääsee vilvoittelemaan terassille ja pulahtaa ulkoporealtaaseen rentoutumaan.


“Olemme olleet erittäin tyytyväisiä tuotteisiin, ne ovat olleet laadukkaita ja mukana on tullut selkeät kokoamisohjeet. Veken kanssa yhteistyö on sujunut todella hyvin”, Koivisto ja Kangas tuumaavat.


Katso ja inspiroidu myös kohteen esittelyvideosta

Video: Jukkatalo. Tutustu lisää kohteeseen: www.jukkatalo.fi/linnatuuli

Tervetuloa tutustumaan Loviisan Asuntomessuille Jukkatalon kohteeseen 23 Linnatuuli. Messut ovat avoinna yleisölle 7.7. – 6.8.2023.


Sisustusterveisin, Tanja


Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta yli 100 € ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 300 € lahjakortin.
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys