Asuntomessut 2022 – Kohde 1 & 2: Koti Onni

Olemme mukana tämän vuoden asuntomessuilla Naantalissa. Saaressa sijaitseva, hurmaava messualue kallioineen ja mäntyineen luovat upeat puitteet asumiseen. Kalustamamme asunnot löytyvät kohteista 1 ja 2, nimellä Koti Onni. 

Naantalin asuntomessut 2022 kohde 1
Naantalin asuntomessut 2022 kohde 2

Vaikka kohteemme asunnot ovat identtiset peilikuvat toisistaan, on niistä kalusteilla ja stailauksella luotu hyvin erilaiset tunnelmaltaan. Toinen kalustamistamme vuokra-asunnoista on suunniteltu nuoren pariskunnan ja koiran kodiksi, toinen pienen perheen kodiksi. Asunnon lukuisat ikkunat tuovat valoa ja korkea olohuonetila tuo avaruutta sekä tilan tuntua. Neutraalit pintamateriaalit antavat tilaa sisustukselle.

Tervetuloa tutustumaan asuntomessukohteisiimme ja sen myötä myös vinkkeihin, miten kodista saa toimivan ja viihtyisän. Esittelemme inspiraatiota ja ideoita erityisesti siihen, kuinka viihtyisäksi kodin voi luoda, asutpa sitten vuokralla tai hieman pienemmissä neliöissä. Me haluamme tarjota saavutettavia sisustusunelmia jokaiseen elämänvaiheeseen.

Pienen kodin sisustuksen top 3 tärppiä:

1. Suhteuta kalusteet aina tilan mittasuhteisiin. Kalusteiden on hyvä olla myös sopivan kokoisia toisiinsa nähden. Mittanauha on paras kaverisi, kun teet kotiin uusia hankintoja! Jos sinun on vaikea hahmottaa kalusteiden kokoa, voit teipata lattiaan kalusteen kokoisen muodon. Se auttaa hahmottamaan, kuinka paljon kaluste vie lattiapinta-alaa.. Pienen tilan kalustuksessa kannattaa käyttää siroja ja ilmavia kalusteita, jotta kokonaisuus ei näytä liian raskaalta. Pyri myös siihen, että kalusteiden korkeudessa ja muodoissa olisi eroja. Se tuo kokonaisuuteen mielenkiintoa ja pehmeyttä. Panosta mahdollisuuksien mukaan monikäyttöisin kalusteisiin. 

2. Mieti myös tarkkaan, mitä oikeasti tarvitset. Älä täytä tilaa turhan takia, vaan tee kalustevalinnat aina huolella ja omia tarpeitasi miettien.  Pieneen kotiin on olennaista valita vain tarpeellinen, niin tavaroiden kuin kalustuksenkin suhteen, jotta elämä kodissa on mahdollisimman toimivaa. Tee tavaroille myös karsintaa säännöllisesti, etenkin uusien hankintojen myötä, jotta järjestystä on helppo ylläpitää. 

3. Erilaisia väripareja yhdistelemällä saat kiehtovan ja kerroksellisen kokonaisuuden aikaan, käytitpä sitten voimakkaita tai neutraalimpia sävyjä. Käytä samaa sävypalettia läpi kodin, jotta sisustuksessa on punainen lanka ja kokonaisuus pysyy ehyenä. Yhtenäinen kokonaisuus korostuu erityisesti pienen kodin neliöissä.


Kohde 1: Nuoren pariskunnan ja koiran koti

Naantalin asuntomessut 2022 kohde 1 keittiö-olohuone

Kohde 1 on suunniteltu kuvitteellisille asukkaille – nuorelle parille sekä koiralle. Kuvitteellinen nuori pari on aktiivinen harrastaja sisustuksen parissa ja haluaakin, että koti on trendikäs ja ajan hermoilla. Kodissa käytetään kiehtovia ja leikitteleviä väripareja, luonnonmateriaaleja sekä mustaa tehosteena. Sisustukseen tuo runsautta erilaiset sävyt ja tekstuurit. Kalustus on haluttu pitää selkeänä, jotta pieni koti pysyy mahdollisimman selkeänä ja avaran tuntuisena. Tuotteissa on hyvä hinta-laatusuhde ja koti saattaakin päivittyä  sesonkien vaihtuessa, myös uusia trendejä silmällä pitäen.

Sisustuksen kulmakivet:

 • Nuorekas
 • Trendikäs
 • Värikäs
 • Leikkisä 
 • Kerroksellinen
 • Luonnonmateriaalit
 • Tuotteissa hyvä hinta-laatusuhde

Kaunis ja käytännöllinen eteinen on kutsuva ja toivottaa niin asukkaan kuin vieraankin tervetulleeksi. Penkki tuo eteisessä käytännöllistä istuintilaa kenkiä jalkaan laittaessa. Siihen on myös vaivaton laskea laukku tai päivän lehdet kotiin tultaessa. Penkkiä pystyy tarvittaessa käyttämään myös lisäistuimena oleskelutiloissa. Ecofurnin D-penkki toimii myös ulkona. Terttu ja Toivo muodostavat herkullisen väriparin jo eteistiloista lähtien!

Peilit avartavat tiloja, joten suosi peilillisiä ovia tai sijoita vaihtoehtoisesti eteistilaan kookas peili. Pyöreät, kaarevat ja abstraktit muodot peileissä lisäävät mielenkiintoa suorakulmaisten sijaan.

Älä unohda, että wc-tilankin voi sisustaa! Huonetuoksu ja muhkeat tekstiilit tuovat ylellisyyttä kodin kylpytiloihin. Käytä tekstiileissä ja tilan muissa tuotteissa kiehtovia väripareja, jolloin pienikin tila herää eloon!

Kompaktin kokoisessa wc:ssä voi olla tarve lisäsäilytystilalle. Tarjoilukärry on oiva valinta – sitä on  helppo liikutella pyörien ansiosta. Kärryssä on helppo säilyttää niin kosmetiikka kuin vaikka pyyhkeitä! Panosta myös muihin kauniisiin käyttötavaroihin, jotka lisäävät viihtyisyyttä. 

Kodinhoitohuoneen tärkein tehtävä on tehdä pyykkihuollosta vaivatonta. Irralliset korit esimerkiksi likapyykeille on tarpeen, mikäli sellaista ei kiinteästä säilytystilasta löydy. Jos pyykkitelineen säilytykseen ei ole erillistä tilaa, panosta kauniiseen kuivaustelineeseen, jota voi huoletta pitää esillä! 

Työhuoneessa viihtyy myös perheen koira, liekö hurmaavalla Kamu koiranpedillä osuutta asiaan. Panosta työhuoneessa työergonomiaan käyttötarpeen mukaan – jos työpiste on vain satunnaisessa käytössä, sirompi työpöytä ja kangasverhoiltu tuoli sopivat siihen käyttötarkoitukseen. Varaa riittävästi tilaa tarvittaville toimistotarvikkeille ja huomioi myös riittävä valaistus.

Kotimainen Ahvo ruokapöytä penkeillä on valmistettu kestävästä koivusta Kiteen huonekalutehtaalla.

Naantalin asuntomessut 2022 kohde 1 keittiö-olohuone

Ruokapöytää ja tuoleja valittaessa huomioi, että kukin ruokailija tarvitsee tilaa ympärilleen noin 60 cm. Ruokailuryhmän ympärille on hyvä jättää minimissään 80 cm tilaa seinästä tai muusta kalustuksesta, jotta kulkuväylät ovat riittävän väljiä.  Tämä on hyvä muistisääntö myös muissa kodin tiloissa. Riittävän väljät kulkuväylät helpottavat liikkumista ja sisustus näyttää selkeämmältä, joten pyri tähän myös pienessä tilassa.

Naantalin asuntomessut 2022 kohde 1 kattaus

Kohde 1 tyylin punaisena lankana toimii kiehtovat ja leikkisät väriparit. Kattauksesta löytyvät sävyt toistuvat myös olohuoneen puolella.

Toive 3-istuttava sohva on intohimoisen sisustajan unelma – päälliset saa runkoa myöten irti, joten jos mielit uuden väristä sohvaa, voit vaihtaa vain päälliset. Käytännöllinen ja kestävä valinta!

Olohuoneen top 3:

 1. Suhteuta kalusteet tilan mittasuhteisiin.
 2. Rytmitä tilaa kalustamalla monipuolisesti, ei vain seiniä pitkin. Muista jättää väliä kalusteen ja seinän väliin. Sohvan taakse voi myös sijoittaa tason, johon saa kauniisti sisustustuotteita esille tai tauluja nojalle. Näin vältyt myös reikien poraamiselta.
 3. Pyri valitsemaan eri korkuisia ja muotoisia kalusteita. Se tuo kokonaisuuteen mielenkiintoa ja pehmeyttä.

Upea luonto on vahvasti läsnä kodin ulkotiloissa. Pienenkin terassin saa kalustettua viihtyisäksi oikeanlaisilla kalusteilla.

Katso kaikki kohteen tuotteet täältä >> Koti Onni – Kohde 1


Kohde 2: Pienen perheen koti

Naantalin asuntomessut 2022 kohde 2 keittiö-olohuone

Kohde 2 on suunniteltu myös kuvitteellisille asukkaille, pienen perheen kodiksi. Perheen kotiin kaivattiin ajattomuutta ja harmoniaa. Kodin halutaan olevan kaunis ja skandinaaviseen tyyliin selkeälinjainen, jossa on hyvä olla. Sisustuksessa tavoitellaan ajattomuutta, harmoniaa neutraaleilla sävyillä sekä laatua harkituilla valinnoilla. Tammi ja hiekan sävyt luovat pehmeän ja kodikkaan tunnelman, jossa on tilaa lukuisille elämän eri sävyille. Myös tämän asunnon kalustus on jätetty avaraksi ja selkeäksi.

Sisustuksen kulmakivet:

 • Ajaton
 • Selkeä ja skandinaavinen
 • Harmoninen
 • Neutraalit sävyt
 • Aidot materiaalit
 • Laatuun panostaminen
 • Valinnat tehdään harkiten

Pystynaulakko tuo näppärästi lisää säilytystilaa viemättä paljoa tilaa.  Erilaiset hyllyjen ja naulakoiden yhdistelmät lisäävät monikäyttöisyyttä ja toiminnallisuutta etenkin pienissä neliöissä.

Sileäpintainen matto, kuten esimerkiksi polypropeenista valmistettu matto toimii hyvin eteistilassa. Niihin eivät roskat tartu ja ne on helppo imuroida ja pitää puhtaana.

Neutraalit sävyt ja puun yhdistäminen luo ajattoman ja hillityn kokonaisuuden myös kylpytiloihin.

Vinkki! Valikoimastamme löydät käytännöllisiä suihkutelineitä, joiden kiinnitykseen ei tarvita ruuveja. Täydellinen valinta myös vuokrakotiin!

Jos et voi tai saa kiinnittää seinään mitään, seinään nojaavat tikkaat voivat olla oiva ratkaisu esimerkiksi pyyhkeille. Tikkaita on myös vaivaton siirtää tilasta toiseen, mikäli tarvit niitä muualla.

Kauniit käyttötavarat tuovat wc-tilan tavoin viihtyisyyttä myös kodinhoitohuoneeseen. Viimeistele tila kasveilla.

Naantalin asuntomessut 2022 kohde 2 lastenhuone

Koska perheen nukkumatilat sijaitsevat ylhäällä, alakerran pieneen huoneeseen sijoitettiin lasten leikkihuone. Panosta riittävään säilytystilaan kiintokalusteen lisäksi korien ja laatikoiden avulla – irtokoreihin on helppo kerätä lelut leikin päätteeksi.

Kookkaan ja muhkean maton päällä on mukava leikkiä. Myös pehmoinen säkkituoli ja erilaiset rahit lisäävät viihtyisyyttä ja ne voi ottaa osaksi leikkiä. Pöydän ääressä on hyvä ja ergonominen tila piirrellä ja askarrella.

Pyöreä pöytä on hyvä valinta pieneen kotiin, sillä sen ympärille mahtuu tarvittaessa yllättävän paljon ruokailijoita. Se myös pehmentää kalustuksen yleisilmettä. Toista pyöreitä muotoja myös tuolin tai valaisimen muotokielessä.

Jos valitset ruokailutilaan maton, sen olisi hyvä ylittää pöydän kansi vähintään 60 cm. Kun molemmin puolin pöytää on mattoa vähintään sen verran, pöydän tuolit eivät keiku, niitä on helppo liikutella eivätkä maton reunat hankaudu. 

Naantalin asuntomessut 2022 kohde 2 keittiö-olohuone

Olohuoneen ja koko kodin punaisena lankana on tammi ja neutraalit sävyt, jotka luovat rauhallisen ja harmonisen kokonaisuuden. Ajaton sisustus on kestävä valinta ja miellyttää silmää vielä vuosienkin päästä.

Naantalin asuntomessut 2022 kohde 2 terassi
Saima sohva

Katso kaikki kohteen tuotteet täältä >> Koti Onni – Kohde 2


Lopuksi vielä kootut, käytännön vinkit pienen tilan & vuokra-asunnon sisustukseen x 10:

 • Panosta monikäyttöisiin kalusteisiin.
 • Huomioi kalusteen mittasuhteet suhteessa tilaan. Muista mittaus ennen uuden
 • kalusteen hankintaa!
 • Erottele tiloja tarvittaessa tilanjakajalla tai verhoilla.
 • Karsi tavaroita ja säilytä vain olennainen. Pienen kodin etuna on se, että kotiin ei voi haalia turhaa tavaraa!
 • Hyödynnä säilytyksessä mm. kauniita koreja, laatikoita, oven päälle sijoitettavia naulakoita ja koukkuja. Ovien päälle sijoitettavat koukut ja naulakot ovat näppäriä, jos seiniin ei saa kiinnittää mitään.
 • Panosta kauniisiin käyttötavaroihin, joita voit huoletta pitää esillä.
 • Käytä peileja sisustuksessa, ne avartavat tiloja.
 • Taulutarra on näppärä tapa kiinnittää tauluja tai muita kevyitä koristeita, jos seiniin ei saa porata reikiä.
 • Käytä yhtenäistä sävypalettia läpi kodin, jotta kokonaisuus säilyy ehyenä.

Naantalin asuntomessut 2022 kartta

Asuntomessut ovat 15.7.-14.8.2022 ja meidät löydät kohteista 1 ja 2. Nähdään Naantalissa!

Tutustu messukohteiden kaikkiin tuotteisiin: https://www.veke.fi/vinkit/asuntomessut


Sisustusterveisin, Jenni

Ylös