Skip to content
Kevään sisustusmarkkinat - Tee edullisia valintoja kotisi sisustukseen. Katso tarjoukset!
Varastotuotteiden toimitusaika 2-4 arkipäivää
Luotettava kotimainen yritys
Jopa 36kk maksuaikaa

Emmin ja Mikon maanläheinen koti

25.10.2021
Emmi

Somevaikuttaja Emmi Särkkä (@emskipihla) asuu kihlattunsa Mikon kanssa 1995 rakennetussa 125 neliöisessä omakotitalossa Keuruulla. Emmi pohtii sisustushankintoja hartaasti ja pitkään ja karttaa heräteostoksia.


Kertoisitko kotinne tyylistä? 

“En halua lokeroida kotiamme mihinkään tiettyyn tyylilajiin. Olen kuitenkin huomannut, että sisustusmieltymykset ovat alkaneet muuttua pitkään kestäneen skandityylin jälkeen enemmän klassiseen. Maanläheiset sävyt näkyvät edelleen sisustuksessa vahvasti, vaikka olenkin hivenen alkanut tykästyä myös pastellisävyihin. Olen myös huomannut, että vaalea puu alkaa väistyä ja tekee tilaa tummemmalle pähkinäpuulle. Tekstiileissä kaikki pörröinen ja pehmoinen ihastuttaa. Jos nyt kuitenkin joillakin sanoilla pitäisi kuvailla meidän kodin tyyliä, ois se ehkä pohjoismaisen klassinen.”  

Emmin ruokailutilan sisustus
Emmin työhuoneen sisustus
Näyttävä ja eläväinen Anno Savu luomupuuvillamatto tuntuu ihanalta varpaiden alla.

Mistä saat inspiraatiota kodin sisustukseen?

“Kyllä Pinterest on ehdottomasti suurin inspiraation lähde sisustuksessa, hyvänä kakkosena tulee Instagram. Minua inspiroi myös todella paljon vuodenajat ja luonto. Varsinkin joulun aikaan inspiroidun luonnosta löytyvistä materiaaleista ja sävyistä, kuten kuusenoksista ja karun kauniista lehdettömistä oksista.”

 

Betonista valmistettu Hübsch Terrazzo tarjotin toimii myös sisustuselementtinä.

Oletteko remontoineet kotianne? 

“Ollaan, ihan super paljon. Kun muutimme 2019 marraskuussa, talo oli aikalailla alkuperäisessä kunnossa. Täältä on siis löytynyt niin paljon rempattavaa, kuin ollut aikaa ja rahaa tehdä. Ennen muuttoa rempattiin keittiö, sekä pinnat lattiasta kattoon. Kaksi edellistä kesää olemme panostaneet piharemonttiin. Ollaan rakennettu meidän takapihalle reilusti yli 100 m2 terassi, josta löytyy myös laituri ja ulkoporeallas.”

“Remonttia odottaa vielä kylpyhuone, kodinhoitohuone, 2 vessaa, eteinen ja ikkunat. Ja itseasiassa nyt kun tässä alkaa luettelemaan niin kyllähän sitä rempattavaa vaan löytyisi. Sitten kun kaikki on vihdoin joskus valmista, pitää kai aloittaa taas alusta, hahah! Eniten oikeastaan odotan ikkunaremonttia. Meillä on suunnitteilla uusia järvenpuoleisen seinämän ikkunat ja laittaa oikeastaan koko seinä katosta lattiaan ikkunalle.” 

Emmin keittiö

Miten päädyitte juuri näihin tuotevalintoihin? Mikä on teille tärkeintä tuotteiden valinnassa?  

“Olen hankinnoissa ihan älytön mutustelija. Käyn harvoin missään paikan päällä shoppailemassa, koska olen ihan surkea tekemään heräteostoksia tai päätöksiä heti. Minun on aina pakko mutustella uusia sisustushankintoja oma aikani.  Eli miettiä ja pohtia mihin se tulisi, miksi ja mitä käyttöä sille olisi tulevaisuudessa. Lempi puuhaani onkin selailla uutuuksia netistä, jonka jälkeen alkaa harkinta-aika. Se kestää mulla tavanomaisesti kolmesta viikosta vuoteen. Teen tätä siksi, koska olen huomannut, että just ne kaikki heräteostokset on niitä, mitkä päätyy kuitenkin sinne kirpparille jossain vaiheessa. Eli en enää viitsi tuhlata ennen harkinta-aikaa.”

Emmin vierashuoneen sisustus

 

Näyttävä ja mukavan tuntuinen Anno Elf villamatto on valmistettu värjäämättömästä lampaanvillasta.

Mikä on lempipaikka kodissanne? 

“Rehellisesti sanottuna lempipaikkani kotona on makuuhuone. Rakastan nukkumista (kukapa ei?) ja tästä syystä olen halunnut tehdä meidän makuuhuoneesta mahdollisimman rauhallisen ja kutsuvan. Rakastan muhkeita kerroksellisia petauksia, sekä laadukkaita vuodevaatteita. Mielestäni esimerkiksi pussilakanoita ei voi olla koskaan liikaa. Niiden avulla saa helposti vaihdettua makuuhuoneen ilmettä. Tästä syystä meiltä löytyykin aikamoinen varasto eri sävyisiä pussilakanoita! Nykyään myös pyrin siihen, että yöpöydältä löytyisi aina tuoreita leikkokukkia, jotka tuovat ripauksen luksusta arkeen. Kesäisin lempipaikka on ehdottomasti meidän takapihan kesäparatiisi!”

Emmin makuuhuoneen sisustus

 

Puuvillavohvelinen Anno Puro kylpytakki sopii ihanasti sisustukseen.
Emmin terassin sisustus

 

Vankasta männystä ja teräksestä valmistettu Ruska lankkupöytä kerää ympärilleen suuremmankin joukon.

Tutustu Emmin ja muiden suosittujen vaikuttajien valitsemiin suosikkituotteisiin Vaikuttajien suosikit -sivulla >>


Sisustusterveisin, Tanja