Skip to content

Krista Pärmäkosken kaunis hirsikoti

11.10.2022
krista pärmäkoski koti

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski (@kristaparmakoski/@mahrotonmaja) asuu miehensä ja koiransa kanssa uudessa, vuonna 2021 rakennetussa hirsitalossa, joka on ajattoman kauniisti sisustettu. Kotiin tavoiteltiin rauhallista ja levollista tunnelmaa, jossa niin keho kuin mielikin rauhoittuvat parhaalla mahdollisella tavalla, hektisen arjen vastapainona.


Miten kuvailisit kotinne tyyliä?

“Kotimme tyyli on hyvin harmoninen, haluan sen kestävän aikaa. Sävyt ovat maanläheisiä – pääosin harmaata ja vaaleita sävyä. Joukkoon mahtuu myös ruskean ja puun eri sävyjä. Musta toimii meillä tehosteena, jota löytyy niin isoista pieniin pintoihin, kuten keittiön kaapeista pistorasioihin. Vihreä toistuu kodissamme pienissä yksityiskohdissa sekä kasveissa.”

hirsitalon keittiö
ruokailutilan sisustus

 

Näyttävä kokonaisuus ruokailutilassa koostuu Rowico Carradale ruokapöydästä, käsinojallisista Seattle tuoleista, Helmi villamatosta sekä 7-osaisesta Trio Cross riippuvalaisimesta.
kattaus

Mistä saat inspiraatiota kodin sisustukseen?

“Vaikea sanoa yksittäistä inspiraation lähdettä, mutta esimerkiksi lehtiä selailemalla saan inspiraatiota. Lähtökohtana on kuitenkin ollut luoda ajaton koti ja sisustus, joka kestää aikaa ja miellyttää silmää pitkään ohimenevien trendien sijaan. Tärkeinä ja tavoittelemisen arvoisina kriteereinä on ollut rauhallinen ja levollinen tunnelma värimaailmoineen, jotta kotona todella rauhoittuu. En kaipaa liikaa värejä ympärilleni, viherkasvit tuovat riittävää väriä.”

eteisen sisustus

 

Rima senkki, kauniit taulut sekä viherkasvit tuovat lämpöistä ja viihtyisää tunnelmaa pitkään käytävään.
rima senkki
asetelma

 

Tuotteet: Bloomingville tarjotin ruskea, Bloomingville Sergio pöytävalaisin, Bloomingville Indo Koristepatsas, Umbra Hub tarjottimet 2kpl
eteinen

 

Tummat kalusteet korostuvat kauniisti vaaleita hirsipintoja vasten. Eteisen tuotteet: Madrid kenkäkaappi, Skara tuoli, Arki pysty seinänaulakko, 4Living Valo lyhtysetti, Umbra Hubba Pebble 3 kpl peilisetti

Oletteko remontoineet kotianne?

“Kotimme on uusi, vuonna 2021 rakennettu hirsitalo. Tontilla oli vanha purkukuntoinen talo, joka purettiin ennen uuden talon rakentamista.”

makuuhuoneen sisustus
makuuhuoneen sisustus
makuuhuoneen sisustus

 

Makuuhuoneessa jatkuu sama, hillitty ja rauhallinen värimaailma. Makuuhuoneen tuotteet: Vallila Merimatka matto, Trio Enzo riippuvalaisin Ø20cm, Bloomingville Jaime bambuseinäkoriste.

Miten päädyitte juuri näihin tuotevalintoihin?  Mikä on teille tärkeintä tuotteiden valinnassa?

“Tuotteiden valintaan vaikutti toki luonnollisesti se, että ne miellyttävät silmää ja ovat laadukkaita. Myös tekstiilien tekstuureiden on tunnuttava ja näytettävä hyviltä.

Olohuoneessa kahden eri värisen sohvan sulauttaminen yhteen mietitytti alkuun, mutta sisustussuunnittelijamme Linda Baki osasi olla apuna, kuinka kokonaisuudesta saataisiin ehyt. Se huomioimalla alkoi hahmottumaan selkeä kokonaisuus olohuoneen ympärille sekä koko kodin värimaailmalle. Punaisena lankana sisustuksessa toimii vaaleat sävyt, musta sekä puu, jotka ovat sanelleet uusien tuotteiden värisävyjä. Olohuoneeseen tuo kivasti kontrastia konjakin ruskea sohva, rahi sekä tekstiilit.

Myös muut, käytännön kriteerit ovat sanelleet valintoja, kuten tarve isolle ruokapöydälle, helppohoitoiset ja käytännölliset ruokapöydän tuolit sekä helppohoitoisuus mattojen osalta.

Halusimme kuitenkin panostaa myös näyttäviin valaisimiin sekä erilaisiin kalusteisiin, jossa on jotakin jujua, kuten Rima senkissä, johon ihastuin oitis!

Loppuun haluan vielä kiteyttää, että valinnat on tehty harkiten ja tätä loppuelämän kotiamme ajatellen, jotka toimivat ja näyttävät hyvältä vielä 10 vuodenkin päästä.”

kodinhoitohuoneen sisustus
saunatupa
notte vuodesohva
saunatuvan sisustus

 

Vuodesohva on omiaan tilassa, jossa majoitetaan vieraita. Saunatuvan tuotteet: Kiteen Notte vuodesohva ilman käsinojia patjasarjalla, Koivuiset Boho Vinouma taulu

Mikä on lempipaikka kodissanne?

“Kodissa on niin monta mielekästä paikkaa, hmm, vaikea valita! Sanoisin kuitenkin, että saunatupa. Siellä, toki myös kodin muissa tiloissa on ihana värimaailma, mutta ehkä kuitenkin se yhdistettynä saunomiseen, pötköttelyyn sohvalla takkatulen loimutessa, tuo juuri sen parhaan tunnelman, myös henkisesti. Kaiken kaikkiaan tämä on kyllä unelmieni koti. “

hirsitalon olohuone
olohuoneen sisustus

Tutustu Kristan ja suosittujen vaikuttajien valitsemiin suosikkituotteisiin Vaikuttajien suosikit -sivulla >>


Sisustusterveisin, Jenni

 

Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta yli 100 € ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 300 € lahjakortin.
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys