Skip to content

Männyn moderni muoto – Matias Ranuan suunnittelemat mäntyhuonekalut

5.9.2023

Rakkaudesta sisustamiseen ja rohkeudesta uuden kokeiluun. Niistä saivat alkunsa Matias Ranuan, Veken ostojohtajan ja osakkaan, suunnittelemat modernit sekä japandihenkiset mäntyhuonekalut.

Askel -sarjan suunnittelija Matias Ranua.

Isän jalanjäljissä huonekalujen ja sisustamisen maailmaan

Matiaksella on nuoresta iästään huolimatta jo pitkä ja monipuolinen historia huonekalujen parissa työskentelystä. Alalle hän päätyi isänsä, Veken perustajan, Veijo Ranuan jalanjäljissä. Ura Vekellä alkoi myyjänä ja on sittemmin johtanut verkkokaupan tuotehallinnan ja hankintojen pariin. Tuotesuunnittelun taustalta löytyykin vankka toimialaosaaminen sekä omien kokemusten kautta tuleva ymmärrys sisustajien tarpeista.

– Isän yrittäjyyden myötä huonekalut ja sisustaminen ovat olleet osa arkeani aina lapsuudesta asti, Matias Ranua kertoo.

Intohimoiseksi sisustajaksi ja ikuiseksi rakentajaksi tunnustautuva Matias seuraa alan kehitystä ja trendejä rakkaudesta sisustamiseen, joka näkyy selvästi hänen suunnittelemissaan tuotteissa. Usean itse suunnittelemansa omakotitalon rakentaneena Matiakselle on kertynyt kokemusta myös toimivien tilojen suunnittelusta. Hän kertoo nauttivansa itse tekemisestä ja inspiroituvansa erilaisista DIY-projekteista.

Rohkeasti uutta kokeilemalla ovat syntyneet myös hänen suunnittelemansa tuotteet, Askel-hyllyjärjestelmä ja Jooa-sohvapöytä Veken valikoimaan. Jooa valmistui lasten kanssa yhdessä puuhatessa. Tie huonekalujen ja sisustamisen maailmaan kulkee suunnittelijan perheessä isän jalanjäljissä, sukupolvelta toiselle.

Kotimainen Askel -sarja on valmistettu pohjoisen männystä.

Askel – pohjoisen männystä valmistettu modulaarinen hyllyjärjestelmä

Matiaksen suunnittelema Askel-hylly kasvaa omistajansa tarpeiden mukana – askel kerrallaan. Tuotteet valmistetaan hänen kotikylällään, Ranualla. Raaka-aineena käytettävä sertifioitu pohjoisen mänty saadaan läheltä tehdasta. Tuotteen matka metsästä valmistuksen sekä varastoinnin kautta uuteen kotiin on siis mahdollisimman lyhyt. Tuotteella on avainlipputunnus.

Askel-sarja on tyyliltään moderni ja japandihenkinen. Pyöreät muodot tuovat siihen pehmeyttä.

– Nautin käsillä tekemisestä ja inspiroidun erilaisista kokeiluista. Sain idean modulaarisesta hyllysarjasta, jota voisi itse muokata omannäköiseksi, ja joka kasvaisi omistajansa tarpeiden mukana. Muotoiluun tahdoin tuoda trendikästä pyöreyttä, josta pidän. Näin askel -sarja lähti muotoutumaan, Matias kuvailee.

Voit rakentaa Askel-hyllystä myös juuri omaan tilaasi sopivan kokonaisuuden kuten tässä asiakkaan kuvassa.
Askel avohylly sopii monenlaiseen säilytykseen.
Askel -avohyllyssä voit säilyttää vaikkapa kirjoja sekä kauniita sisustusesineitä esillä. Sarjan tuotteita on saatavilla sävyissä: Hiekka, hiili ja puuvalmis.
Askel korkea tv-taso värissä hiili.
Askel -korkea tv-taso toimii myös oleskelutilojen kauniina sekä käytännöllisenä sivutasona.

Askel -tuotteita on saatavana eri kokoisina valmiina hyllyinä sekä erilaisina komponentteina, joista jokainen voi koota omiin tarpeisiinsa täydellisesti sopivan kokonaisuuden. Modulaarinen Askel -hyllyjärjestelmä taipuukin helposti ja joustavasti niin elämäntilanteen, tarpeen kuin käytettävissä olevan tilankin mukaan. Tuotteita on saatavana hiekan sävyssä, mustana ja puuvalmiina. Suosittu puuvalmis vaihtoehto mahdollistaa hyllyn sävyttämisen ja käsittelyn oman tyylin ja mieltymysten mukaan.

Askel avohylly lastenhuoneessa.
Askel -avohylly sopii monipuolisesti eri säilytystarpeisiin aina lastenhuoneesta oleskelutiloihin, työhuoneeseen ja eteiseen.

Tutustu Askel-sarjan tuotteisiin ja löydä omaan kotiisi sopiva hyllyjärjestelmä.


Persoonallisen Jooa – sohvapöydän tarina

Matiaksen suunnittelema, massiivimäntyinen Jooa -sohvapöytä syntyi myös DIY-kokeilun lopputuloksena.

Jooa sohvapöytä olohuoneessa.

– Talon rakennusprojektista jäi ylimääräistä puutavaraa, jolle pohdin sopivaa käyttöä. Eräänä päivänä verstaalla lasten kanssa puuhatessa keksin kokeilla siitä sohvapöydän tekoa, Matias kertoo.

Näin Jooa -sohvapöydän tarina alkoi, ja tuolloin verstaalla valmistunut prototuote oli perheen olohuoneessa pitkään käytössä. Idea tuotteen myymiseen tuli vasta myöhemmin. Valmistajaksi valikoitui Veken pitkäaikainen sekä luotettava yhteistyökumppani Virossa.

Verstaalla valmistuneen Jooa -sohvapöydän proto.
Verstaalla valmistuneen Jooa -sohvapöydän proto. Kuvat: Matias Ranua.
Jooa sohvapöydän kannessa on 13 mäntylankkua.

Jooa -sohvapöydän kannessa on 13 mäntylankkua, jotka tekevät tuotteesta näyttävän, persoonallisen ja rimamaisen. Tuotetta on saatavilla sävyissä: antiikkipetsattu, musta sekä antiikkipetsatun ja mustan yhdistelmä.

– Jooa -sohvapöydässä pidän erityisesti sen persoonallisesta tyylistä sekä japandihenkisyydestä, Matias kuvailee.


Sisustusterveisin, Henna


Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta yli 100 € ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 300 € lahjakortin.
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys