Skip to content

Japandi-trendi valloittaa – Poimi tyyliin sopivat tuotteet

6.8.2021

Japandi-sisustustyyli on tehnyt hiljalleen tuloaan suomalaisiin koteihin. Japanilaisen ja skandinaavisen muotokielen yhdistävä japandi rakentaa tilaa rauhalle ja harmonialle – elämän rosoisuutta unohtamatta.

japandi
Tarkoin harkitut ja väljästi asetellut kalusteet ovat ominaista tyylisuunnalle. Levollinen ja luonnollinen värimaailma saa kontrastia mustista yksityiskohdista.

Japandi on seesteisyyttä ja wabi-sabia

Seesteisyyttä ja ajattomuutta tavoittelevan japandi-sisustustyylin keskiössä on luonto, aidot materiaalit, linjakkuus ja minimalismi. Valinnat tehdään pieteetillä ja runsauden sijaan pyritään yksinkertaisuuteen ja tasapainoon.

Myös levollinen värimaailma on tavoiteltua, joskin japanilaisessa sisustuksessa käytetään rohkeammin tummia sävyjä kuin skandinaavisessa sisustuksessa. Japandi onkin harmoninen, vaaleiden ja tummien sävyjen liitto, jossa tummat värit tuovat kontrastia vaaleille pinnoille tai toisin päin. Yhdistä esimerkiksi tummaa puuta ja tummansinistä skandinaavisen luonnollisiin, vaaleisiin sävyihin.

Wabi-sabi on japanilainen estetiikan käsite, mutta sen merkitys on paljon suurempi ja syvällisempi. Se on elämäntapa, joka ohjaa arvoja ja tapaa ajatella. Sana wabi tarkoittaa yksinkertaisuutta, sabi sen sijaan muutoksen ja ajan kulumisen hyväksymistä. Japandi peräänkuuluttaa kauneuden näkemistä pienissä ja yksinkertaisissa asioissa, rosoisuudessa ja elämän jäljissä. Armollisuutta ja epätäydellisyyden hyväksymistä.

japandi
moderni keinutuoli
japandi ruokailuryhmä

 

Tammi ja rottinki ovat kaunis yhdistelmä. Harkitut koriste-esineet viimeistelevät kokonaisuuden.

Käsityö ja aidot materiaalit arvossaan

Käsillä tekeminen, perinteiden säilyttäminen ja alkuperäisyyden kunnioittaminen ovat kantavia arvoja japanilaisessa sisustuksessa ja myös japandi-tyylisuunnassa. Käytännöllisyys ja kestävyys ovat suuressa arvossa; ei hankita mitään turhaa. Valinnat tehdään huolella ja tarkoituksenmukaisesti.

Luonto ja aidot materiaalit ovat japandi-tyylin keskeinen elementti. Puun ajattomuus, ekologisuus ja kestävyys ovat laatutietoisen valinta ja tyylin peruspilareita. Rottinki ja bambu kasvattavat suosiotaan puulajien rinnalla.

Puuta tuodaan sisustukseen huonekalujen lisäksi myös pintamateriaalein. Puiset rimaseinät ja sermit rytmittävät tilaa ja parantavat samalla akustiikkaa. Puuta käsitellään mahdollisimman vähän, luonnonmukaisesti.

japandi olohuoneen sisustus
japandi sisustustyyli

 

Luonnosta poimitut oksat luovat viimeisen silauksen harkittuun tyyliin.

Yksityiskohdat viimeistelevät japandi-sisustuksen

Tarkoin harkitut esineet ja niukat asetelmat hyllyillä ja tasojen päällä korostavat sekä huonekalun että esineen kauneutta liiallisen runsauden sijaan.

Keramiikka on arvossaan ja pienet erot esimerkiksi astioiden välillä vain lisäävät niiden viehätystä.

Yksinkertainen muotoilu ja kauniit käyttöesineet tuovat kauneutta päivittäiseen arkeen. Japandi-tyylille on ominaista, että koriste-esineetkin ovat käytännöllisiä. Estetiikan käsite wabi-sabi kehoittaa näkemään kauneuden myös rosoisuudessa ja epätäydellisyydessä, joten rouheat ja rosoiset ruukut luonnosta poimittujen heinien ja oksien kera tuovat kokonaisuuteen viimeisen silauksen.

japandi kattaus
japandi ruukku
japandi
lehtiteline

Kuvien tuotteet:

Classic sohva 3,5-istuttava kangasverhoiltu / Envy apupöytä Ø40 cm / Anno Rahka pyöreä rahi / Poimu keinutuoli / VM Carpet Esmeralda matto / PR Home Yuni riisipaperivarjostin 60 cm valkoinen / Svanefors Rimy verhot 2x140x300 cm / House Nordic Forno seinähylly / Bloomingville Zaco taulu 32×42 cm musta / Bloomingville Baldur kirjatuet / House Nordic Santo Terrakotta ruukku / Bloomingville Enya lehtiteline

Hübsch pyöreä ruokapöytä 115 cm, tammi / Kumpu tuoli musta/luonnonväri / House Nordic Fondo kynttilänjalka / Bloomingville Nicita vaasi / Bloomingville Sandrine lautanen / Bloomingville Sandrine kulho


KOPIOI JAPANDI-TYYLI – TUOTE x 8

Kopioi japandi-tyyli ihanilla tuotteillamme, joiden keskiössä ovat kotimaisuus, aidot materiaalit, laatu sekä ajattomuus.

japandi tuotekollaasi

Lennol Nikolai koristetyyny / Anno Viive koristetyynynpäällinen / Koivuiset Boho Vinouma taulu / Bloomingville Hava kulho / Omppurinne Harmonia riippuvalaisin / Koivu sohvapöytä Ø80 cm / Lumo villamatto / Classic sohva 3,5-istuttava kangasverhoiltu, väri hiekka

Sinua saattaisi kiinnostaa myös juttu Japandi-tyyli joulusisustuksessa


Sisustusterveisin, Jenni


 

Sisustushaaveita?

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilanneiden kesken 3 kpl 300 € lahjakorttia!
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys