Skip to content
Kevään sisustusmarkkinat - Tee edullisia valintoja kotisi sisustukseen. Katso tarjoukset!
Varastotuotteiden toimitusaika 2-4 arkipäivää
Luotettava kotimainen yritys
Jopa 36kk maksuaikaa

Moderni unelma maaseudun rauhassa

27.1.2023

Vaikka kaupungistuminen kiihtyy kiihtymistään, joissakin meistä on sisäänrakennettuna kaipuu maaseudun ja luonnon rauhaan. Markkinoinnin ja sisustuksen parissa työskentelevä Jenni toteutti yhdessä miehensä kanssa molempien pitkäaikaiseen haaveen ja muutti maalle.

moderni hirsitalo

Jenni toteutti yhdessä miehensä Teron kanssa molempien pitkäaikaisen unelman ja rakensi omakotitalon maaseudulle syrjään kaupungin sykkeestä. Yhdessä tasossa oleva 185 neliöinen pulpettikattoinen hirsitalo valmistui loppuvuodesta 2019. Uudelleen trendikkääksi noussut hirsi päätyi rakennusmateriaaliksi ekologisuuden ja terveysvaikutusten vuoksi.

moderni hirsitalo
Suurista ikkunoista tulviva luonnonvalo tuo esiin hirren kauniin pinnan mutta myös muut luonnolliset materiaalit sisustuksessa. Kuvan tuotteet: Brooklyn ruokapöytä, Sika Design Rossini tuoli, Tilhi torkkupeitto 130×170 cm, Bloomingville tarjotin ruskea ja Hans K Zigzag baarituoli.
hirsitalon keittiö
värikäs sisustus

 

Väripilkut toistuvat kodin joka tilassa. Kuvassa Helmi pyöreä samettirahi, värissä terrakotta.

Miten kuvailisit kotinne tyyliä?

Sisustuksessa on käytetty useita eri tyylejä, josta on muodostunut omanlaisensa, persoonallinen kokonaisuus, joka sekoittaa niin modernia, klassista kuin boheemia tyyliä. Myös väripilkut kodin eri tiloissa tuovat persoonallisuutta ja eloa tiloihin.

Jenni on halunnut kodissaan panostaa materiaaleihin ja miettiä sävyt huolella, jotta kaikki sopii saumattomasti yhteen ja näin ollen kestää myös aikaa. 

– Tykkään selkeästä ilmeestä, mutta nautin myös yksityiskohdista, joita tarkoin valitut materiaalit ja esimerkiksi koriste-esineet tuovat. Väreistä on tullut myös tärkeä osa sisustusta ja usein pyrinkin toistamaan samoja sävyjä huoneen sisustuksessa joka lisää yhtenäistä ja harkittua ilmettä.

– Jylhänä, aitona materiaalina hirsi tarvitsee vierelleen myös selkeitä pintoja, jotta materiaalien parhaat puolet korostuvat. Meidän kotiin valittiin lattiaan valkoinen vinyylikorkki, joka korostaa hirsiseiniä ja myös raikastaa kokonaisuutta. Sävykkäät seinät toimivat valkoisen lattian ja hirren kanssa upeasti yhteen, Jenni kertoo. 

hirsitalon olohuone

 

Olohuoneessa saman sävyt toistuvat niin tv-tasossa, matossa, tekstiileissä kuin taulussakin. Kuvan tuotteet: Classic 3,5 istuttava sohva, Kashmar matto, PR Home Maja kattovalaisin, Helmi pyöreä samettirahi, Bloomingville Alas kulho, Hübsch Elevate tarjotin 46×34 cm ja Anno Viive tyynynpäällinen.

Mistä saat inspiraatiota kodin sisustukseen?

– Hmm, tämä on vaikea kysymys! Sanoisin, että inspiroidun yksittäisistä tuotteista ja mietin, voisiko se sopia kotiimme. Koen, että tunnen tosi hyvin makuni ja tiedän mitä haluan. Oma tyylini on myös aika vahva ja uniikki. Selaan toki paljon sosiaalista mediaa ja jonkun verran myös Pinterestiä, joten sieltä varmasti saa paljon ideoita alitajuntaan, josta sitten jalostaa ideoita omaan tyyliin sopivaksi. Eniten minua inspiroi värikkäät ja oman näköiset kodit. Niistä tulee usein vau-fiilis ja tunne, että näkee oikeasti jotain uudenlaista – se on virkistävää.

makuuhuoneen sisustus
makuuhuone

Makuuhuoneessa on tavoiteltu rauhallista tunnelmaa, tekstiileillä voi tarvittaessa tuoda lisää väriä! Värikkäänä katseenvangitsijana toimii kuitenkin värikkäät valaisimet, jotka yhdistyvät kivasti Terttu tyynynpäällisen sävyihin. Kuvan tuotteet: Unia Kulta jenkkisänkypaketti, VM Carpet Hattara matto, Halla päiväpeitto, Halla tyynynpäällinen 50×80 cm, Finarte Terttu tyynynpäällinen 50×50 cm, House Nordic marmoritarjotin 15×27 cm

makuuhuoneen sisustus

 

Tekstiilit tuovat tarvittaessa ihanasti väriä kokonaisuuteen! Kuvassa Ruutu pussilakanasetti 150×210 cm + 50×60 cm.

Oletteko remontoineet kotianne?

Kyseessä on uudiskohde, hirsitalo. Hirren ulkonäkö on nykyään modernimpaa kuin ennen ja talo voidaan tehdä ns. nollaurkalla, joka takaa modernin ilmeen. Se sinetöi päätöksemme rakentaa hirrestä, Jenni kertoo.

Hirsi on aika hallitseva elementti, joka mielestäni pitää ottaa sisustuksessa ja muissa materiaaleissa huomioon. Meidän kodissa on pyritty valitsemaan ekologisia, aitoja ja aikaa kestäviä materiaaleja. Ulkoseinien lisäksi useampi väliseinä on paneloitu hirsipaneelilla. Kodista löytyy myös paljon muita puupintoja niin seinistä kuin katoista. Eristeenä toimii ekologinen ekovilla.

kylpyhuoneen sisustus

 

Kylpyhuoneeseen tavoiteltiin spa-tunnelmaa. Kuvan tuotteet: Fanni K Artemis puuvillamatto, Salama kylpypyyhe ja Salama käsipyyhe.
kylpyhuone

 

Kuvan tuotteet: Saana kylpypyyhe ja Saana käsipyyhe.

Miten päädyitte juuri näihin tuotevalintoihin? Mikä on teille tärkeintä tuotteiden valinnassa?

Jenni on halunnut kodissaan panostaa materiaaleihin ja miettiä sävyt huolella, jotta kaikki sopii saumattomasti yhteen ja näin ollen kestää myös aikaa. Sama pätee tuotteisiin.

Rakennusmateriaali vaikuttaa myös talon sisustukseen ja ekologinen ajatus kantaa talon sisätiloihin.

– Ydinajatus sisustamisessa on meillä ollut juurikin se ajattomuus ja kestävyys. Sisustaminen on elämäntapa ja siitä saa todella paljon iloa, joten väistämättä pieniä uudistuksia kotiin voi tulla, mutta lähtökohtana olisi, että materiaalit ja kalusteet ovat pitkäaikaisia ja kestäviä valintoja, Jenni perustelee.

Jenni kannustaa muitakin rakentajia ja sisustajia miettimään niin materiaaleja, pintoja, värejä kuin kalusteita huolellisesti.

– Sanoisin, että hyvä ja huolellinen suunnittelu takaa sen, että tulevasta kodista tulee toivotunlainen. Tilojen ja niiden toiminnallisuuksien miettimiseen kannattaa myös oikeasti käyttää paljon aikaa.

lastenhuoneen sisustus

 

Vauvan huoneessa on myös leikitelty väreillä ja se noudatteleekin muun kodin linjaa niin värimaailman kuin tyylinkin suhteen. Kuvan tuotteet: Usva nukkamatto, House Nordic Savona nojatuoli, Berit rottinki riippuvalaisin, Fanni K Norrkulla kori ja Day light box.

Mikä on lempipaikka kodissanne?

– Lempipaikka on varmasti olohuone. Siellä vietetään eniten aikaa yhdessä perheen kanssa. Siitä näkee kivasti eri puolille kotia ja ikkunoista avautuvaa järvimaisemaa on myös ihana tuijotella. Tykkään kyllä kovasti muistakin tiloista ja koti on ollut kaikin puolin toimiva ja toivotunlainen.

terassi

 

Kuvan tuotteet: Vila Hven aurinkotuoli ja betonijakkara.
terassi

 

Kesäkeidas kutsuu viihtymään myös ulkona. Kalusteet Vila Hven sarjaa, aurinkovarjo Hillerstorp riippuva aurinkovarjo Ø 300 cm.

Uudessa kodissa asuminen on sujunut aivan kuten suunniteltu ja kaikki tuntuu olevan kohdillaan. 

– Tässä on ollut ihana asua, voisi sanoa, että unelmien täyttymys. Maaseudun rauha on sopinut meille enemmän kuin hyvin. Oma iso piha, jossa koirat saavat juosta vapaana ja oleskella on meille myös tosi tärkeää, Jenni kiteyttää loppuun.

Katso lisää kuvia Jennin kodista täältä >> jenni_jhdesign.


Sisustusterveisin, Sami