Skip to content

Sisustustrendit 2023

2.1.2023

Uusien trendien sykli on hidastunut ja saman, tietyn trendin aikakausi on huomattavasti pidentynyt.  Joka vuosi löytyy kuitenkin jotakin uutta – ohimenevää tai pysyvämpää. Osa trendeistä voimistuu entisestään, kuten värien runsastuminen, kodinomaisuus ja oman persoonan vahvempi  näkyminen osana sisustusta.

sisustustrendit 2023

Vuoden 2023 sisustustrendit:

 • Kaaret ja pyöreä muotokieli
 • Orgaaniset muodot
 • Kodikkuus
 • Luonnonmukaisuus
 • Rauhoittava luonto 
 • Puu
 • Paikallisuus ja käsityöt
 • Kierrätys
 • 70 luku
 • Värien voimakas käyttö
 • Tehosteseinät ja listoitukset
 • Isot / seinän mittaiset kirjahyllyt
 • Maximalismi / runsaus minimalismin vastapainona
 • Huurrettu ja raidoitettu lasi
 • Sieni muotona

värikäs sisustus
värikäs sisustus

KAARET JA PYÖREÄ MUOTOKIELI

Pyöreä muotokieli on tehnyt voimakasta tuloaan jo pidempään eikä sen suosio ole laantumassa – päin vastoin. Pyöreitä muotoja näkyy kaikkialla; huonekalujen muotoilussa, valaisimissa, kuoseissa ja printeissä – jopa keittiön saarekkeissa!

Kaaret sen sijaan voivat näkyä esimerkiksi oviaukoissa, ikkunoissa, peileissä tai seinillä niin tapetin kuin maalinkin muodossa. 

rima senkki musta
Rima senkkiä saa nyt myös mustana.
ruokailutilan sisustus
Dali riippuvalaisimessa on veikeä muotokieli!

ORGAANINEN MUOTOKIELI

Myös orgaaniset muodot toistuvat monipuolisesti sisustuksessa – maljakoissa, printeissä, julisteissa, peileissä.. Jopa maton muotokieli voi olla epäsymmetrinen, joka tuokin kaivattua vaihtelua symmetristen rinnalle.

värikäs sisustus
Roosa ja okra muodostavat kiehtovan väriparin! Kuvassa Cosy 3-istuttava sohva, värissä roosa sekä Aatos villamatto. Villamattoa on saatavilla okran lisäksi myös luonnonvärisenä.
roosan värinen sohva

KODIKKUUS

Kodikkuus ja runsauden lisääminen sisustukseen kulkevat ehkä osittain käsi kädessä. Koti saa olla kodikas ja huoleton, ei liian siloiteltu ja katalogimainen.  Aikakausien tuomat kerrostumat kalusteissa, tyynyvuoret ja huolettomasti aseteltu torkkupeitto sohvalla, rönsyävät viherkasvit sekä lehtipinot luovat kodikasta tunnelmaa. Tämä tuo myös asumiseen tietynlaista huolettomuutta, sillä asioiden ei tarvitse olla koko ajan tip top – elämä saa näkyä!

taimi tuotesarja
Pohjoissuomalaisesta männystä valmistettu Taimi tuotesarja on täysin kotimainen, Lapissa valmistettu tuotesarja.
taimi ovaali ruokapöytä

LUONTO

Luonto, luonto ja vielä kerran luonto. Kaupungistuminen ajaa ihmiset entistä kauemmaksi luonnosta, joten sitä halutaan tuoda kotiin muunlaisin keinoin. Luonnon rauhoittavaa vaikutusta halutaan tuoda kotiin niin värimaailman, kuosien kuin kasvienkin muodossa. Yksi vuoden 2023 suurimmista ilmiöistä voikin olla biofilia, joka tarkoittaa kosketusta luontoon.

havu tuotesarja puuvalmis
Puuvalmis Havu tuotesarja on DIY-tekijän unelma! Tuotesarjaa saa myös valmiiksi käsiteltynä hiilen, ruskean ja hiekan sävyssä.
havu sohvapöytä puuvalmis

KIERRÄTYS

Yhtenä suurimpana megatrendinä on ekologisuus ja kierrätys. Koteja tullaan sisustamaan entistä enemmän kierrätetyillä kalusteilla. Kierrätettyjen ja second hand kalusteiden konseptointi tulee varmasti yleistymään, samoin kuin kalusteiden vuokraus.

raidoitettu lasi
Alvar vitriinin ovissa on kaunis, huurrettu aaltolasi.

HUURRETTU JA RAIDOITETTU LASI

Huurrettu ja etenkin raidoitettu lasi nousee näkyvämmin esille vuonna 2023. Raidoitettua lasia löytyy mm. ovista, mutta myös pienemmistä sisustustuotteita, kuten valaisimista, maljakoista sekä juomalaseista. Huurrettua lasia näkee erityisesti maljakoissa ja lyhdyissä.

tikkurila tuulihaukka
Affari Fungi pöytävalaisimessa on sienimäistä muotoa. Valaisinta on saatavilla kolmessa eri koossa, ruoste värin lisäksi valkoisena.

SIENI MUOTOKIELENÄ

Sieni muotokielenä viehättää! Sille tyypillistä on toki trendikäs, pyöreä muotokieli. Sieniä voikin näkyä sisustuksessa niin valaisimien, koristeiden, printtien kuin tapettienkin muodossa.

japandi sisustustyyli olohuoneessa.
Ajattoman kauniissa Lampi sohvassa on kauniit pyöreät muodot.

TYYLISUUNTA: JAPANDI

Japanilaisen ja skandinaavisen muotokielen yhdistävä Japandi rakentaa tilaa rauhalle ja harmonialle – elämän rosoisuutta unohtamatta.

Seesteisyyttä ja ajattomuutta tavoittelevan tyylin keskiössä on luonto, aidot materiaalit, linjakkuus ja minimalismi. Valinnat tehdään pieteetillä ja runsauden sijaan pyritään yksinkertaisuuteen ja tasapainoon. Myös levollinen värimaailma on tavoiteltua, joskin japanilaisessa sisustuksessa käytetään rohkeammin tummia sävyjä kuin skandinaavisessa sisustuksessa. Japandi onkin harmoninen, vaaleiden ja tummien sävyjen liitto, jossa tummat värit tuovat kontrastia vaaleille pinnoille tai toisin päin. Yhdistä esimerkiksi tummaa puuta ja tummansinistä skandinaavisen luonnollisiin, vaaleisiin sävyihin.

Wabi-sabi on japanilainen estetiikan käsite, mutta sen merkitys on paljon suurempi ja syvällisempi. Se on elämäntapa, joka ohjaa arvoja ja tapaa ajatella. Sana wabi tarkoittaa yksinkertaisuutta, sabi sen sijaan muutoksen ja ajan kulumisen hyväksymistä. Japandi peräänkuuluttaa kauneuden näkemistä pienissä ja yksinkertaisissa asioissa, rosoisuudessa ja elämän jäljissä. Armollisuutta ja epätäydellisyyden hyväksymistä.


TYYLISUUNTA: KLASSINEN JA LUKSUS

Klassinen ja luksuksenomainen tyyli on noussut suureen suosioon ja sivuuttanut boheemin ja maalaisromanttisen tyylin.

Klassinen luksustyyli voi olla pelkistetty tai runsas, näyttävyys on kuitenkin tyylille ominaista. Sille on tunnusomaista koristelistoitukset seinissä, harmoninen ja pehmeä värimaailma, marmorikuvionti, tumma puu, messinki ja kiiltävät yksityiskohdat. Se luo ylellisen vaikutelman edellä mainittujen, tunnusomaisten piirteidensä vuoksi.

Klassinen tyyli itsessään on ajaton, mutta siihen yhdistyy helposti muita ajankohtaisia trendejä, kuten puuta, pyöreitä ja kaarevia muotoja sekä orgaanisen muotokielen omaavia yksityiskohtia, kuten koriste-esineitä.

Vinkki! Tyylin pystyy toteuttamaan edullisesti myös itse lisäämällä seiniin koristelistoja sekä tuunaamalla sohvapöydän marmorikuvioisella dc-fixillä!


värikäs sisustus

Vuoden 2023 värit

 • Beige / maanläheiset sävyt
 • Ruskean sävyt
 • Oranssin sävyt (mm. meripihka, terrakotta)
 • Laventeli
 • Sininen (“wellness/calming blue”)

Värien käyttö voimistuu entisestään. Sisustukset muuttuvat kauttaaltaan värikylläisemmiksi ja kokeiluun voi päästä kiehtovatkin väriparit! Pastellisävyt yhdessä syvien sävyjen kanssa tuovat uudenlaista mielenkiintoa värien yhdistelyyn ja kokonaisuuksiin.

Halutessaan myös yksittäiset tuotteet tuovat väriä muutoin neutraalimpaan sisustukseen.

Laventeli on ollut trendien kärjessä jo parin vuoden ajan, eikä sen suosio ole hiipumassa.

Lämpimät sävyt ovat vallanneet pikku hiljaa kylmien sävyjen suosion ja voiton kulku jatkuu. Beigen ja ruskean  eri sävyt tuovat pehmeyttä ja lämpöä sisustukseen. Sävymaailma on luontainen myös valloillaan olevaan luonto-buumiin. Lämpimät sävyt toistuvat myös eri oranssin sävyissä, joista kaksi, meripihka ja terrakotta ovat mainitsemisen arvoisia.  Sävyt tuovat viitteitä trendikkäästä 70 -luvusta, jolle oli ominaista niin tiililattiat, puupaneloinnit kuin samettisohvat.

Myös sininen väri nousi voimakkaasti esiin vuoden 2023 trendeissä. Niissä puhuttiin erityisesti wellness/calming bluesta. Epävakaa tilanne maailmassa tuo ihmisille erityistä tarvetta lisätä rauhan ja turvallisuuden tunnetta omaan kotiin. Ehkä rauhoittavaa tunnelmaa tuova sininen väri muodostuukin tärkeämmäksi sävyksi vuonna 2023, kun osaamme vielä arvatakaan.


Tikkurila vuoden 2023 väri Ruusun hetki V413

Tikkurila vuoden 2023 väri

Vuoden 2023 väri, Ruusun hetki V413 on sävy, joka huokuu lämpöä, empatiaa ja hyväntahtoisuutta.

Ruusun hetki sopii yleisväriksi mihin tahansa kotisi tilaan. Sävy muistuttaa sumuista ruusukultaa uudenlaisella, pehmeällä ja murretulla vivahteella.

“Elämämme kietoutuvat yhteen. Yhdessäolossa ja toisista huolehtimisessa asuvat ilon ja onnen hetket – me tuomme värit toistemme elämiin. Lempeä V413 Ruusun hetki huokuu lämpöä, empatiaa ja hyväntahtoisuutta. Ruusun hetki kuvaa sitä yhtä aikaa haurasta ja energiaa antavaa kohtaamista, jossa kaksi elämää kietoutuu yhteen.”

Tutustu myös muihin Color Now 2023 kokoelman herkullisiin sävyihin.


Pantone vuoden 2022 väri Viva Magenta 18-1750

Pantone vuoden 2023 väri

Vuoden 2023 väri, Viva Magenta 18-1750, värähtelee virkeänä ja tarmokkaana. Se on värinä rohkea, yltäkylläinen ja peloton, joka ilmaiseen uudenlaista, hiukan kapinallistakin voimaa.

Vuoden väri on samaan aikaan voimakas ja voimaannuttava. Se on uudenlainen punainen, joka nauttii puhtaasta ilosta, rohkaisee kokeilemaan sekä ilmaisemaan itseään.


Trendikkäät tuotepoiminnat:

sisustustrendit kollaasi

Aneta Lighting Carpatica puinen kattovalaisin / Berit rottinki riippuvalaisin / Taimi ovaali ruokapöytä / Center nojatuoli teddyverhoiltu / Xeraliving Ostrich in the desert sellutaulu 30×40 cm / House Nordic Palermo peili 40×80 cm / House Nordic keraaminen vaasi 8x24x27 cm / House Nordic ovaali vaasi 15×22 cm / Bloomingville Kajsa koristevaasi / Bloomingville Lolla koriste-esine

värikäs sisustus

Tierra nukkamatto / Fanni 3-istuttava sohva kangasverhoiltu / Lucide Fungo pöytävalaisin Ø23cm / Affari Ambra vaasi / House Nordic kynttilänjalka 2 kpl / 4Living Rene pyöreä sivupöytä Ø40 cm / 4Living Oslo seinäpeili 57,5×102 cm / Bloomingville Taj vaasi Ø9,5×22 cm / Hübsch Duo koristetyyny 40×60 cm / Sammal koristetyyny 45×45 cm


Vuoden 2023 trendikkäin:

 • ILMIÖ: Biofilia
 • MUOTO: Orgaaninen
 • MATERIAALI: Puu
 • TEKSTUURI: Teddy
 • VÄRI: Laventeli
 • TYYLI: Japandi ja klassinen
 • TEEMA: Kodikkuus
 • ESINE: Veistoksellinen koriste-esine
 • HUONEKALU: Kaareva sohva

Mikä vuoden sisustustrendeistä inspiroi sinua eniten?


Sisustusterveisin, Jenni


Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta yli 100 € ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 300 € lahjakortin.
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

 1. Tyytyväiset asiakkaat
 2. Nopeat toimitukset
 3. Monipuoliset maksutavat
 4. Luotettava kotimainen yritys