Skip to content

Opas sohvan valintaan – millainen on paras sohva sinulle?

25.10.2023

Sohva on kodin keskipiste ja yksi kodin isoimmista kalustehankinnoista. Siksi sohvan valinta on tärkeä päätös, joka vaikuttaa paitsi kodin ulkonäköön myös mukavuuteen ja toimivuuteen. Millainen sitten on paras sohva omaan tarpeeseen? Haastattelimme tuotepäällikköämme Miikka Ranuaa ja kokosimme avuksesi kattavan oppaan sohvan valintaan. Tästä artikkelista löydät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää valitessasi uutta sohvaa!

Sohva on kodin keskipiste ja yksi isoimmista kalustehankinnoista, joten sopivan sohvan valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa.
Sohva on olohuoneen keskipiste, joka vaikuttaa tunnelmaan ja mukavuuteen merkittävästi. Asiakkaidemme rakastaman Scandic Copenhagen -sohvan saa monessa eri koossa sekä useilla eri kankailla ja Bonded-nahkaverhoilulla.

Tässä artikkelissa käsittelemme:

 1. Valitse käyttötarkoitukseesi paras sohva
 2. Valitse sopivan kokoinen ja muotoinen sohva
 3. Sohvan väri ja tyyli – hillitty vai katseenkiinnittäjä?
 4. Sohvan runko- ja verhoilumateriaalin valinta
 5. Täydennä kokonaisuus tyylin sopivalla rahilla
 6. Millainen on paras sohva lapsiperheeseen?
 7. Millainen on paras sohva lemmikkikotiin?
 8. Sohvan hoito, suojaus ja puhdistus

1) Valitse käyttötarkoitukseesi paras sohva

Ennen kuin lähdet selaamaan sohvien laajaa valikoimaa, on aluksi tärkeää pohtia sohvan käyttäjien toiveita ja sohvan käyttötarkoitusta. Vastaa ainakin näihin kysymyksiin:

 • Kuinka monta henkilöä sohvalle tulisi mahtua istumaan?
 • Onko sohvan tarkoitus olla leppoisa löhöilypaikka tv:n äärellä vai kenties elegantti seurustelupaikka vieraiden kanssa?
 • Millaisesta istuma-asennosta sohvan käyttäjät pitävät, rennosta vai ryhdikkäästä?
 • Tarvitaanko lisätilaa yövieraiden majoittamiseen, jolloin paras vaihtoehto voi olla vuodesohva?
 • Onko istuinkorkeuden suhteen huomioitavia erityisasioita, esimerkiksi liikuntarajoitteet tai selkävaivat?
 • Onko sohvan helppohoitoisuuden tai kestävyyden osalta huomioitavaa, esimerkiksi lapsiperheen tai lemmikkikodin tarpeet?
 • Millaisella budjetilla sohvaa lähdetään hankkimaan?
Kun pohdit sohvan valintaa, mieti sen käyttötarkoitusta. Kuinka monta henkeä sohvalle tulisi mahtua ja millaisessa asennossa haluat istua?
Kun pohdit popivan sohvan valintaa, mieti ensin hetki sen käyttötarkoitusta. Kuinka monta henkeä sohvalle tulisi mahtua ja millaisen istuma-asennon haluat? Kuvassa rento Löhö-kulmasohva.

Sohvan hinta vaihtelee merkittävästi eri ominaisuuksien, materiaalien ja brändien perusteella. Aseta sohvanhankinnalle budjetti ja etsi sohva, joka sopii siihen. Pohdi myös hinta-laatusuhdetta, niin teet järkevän hankinnan ja saat sohvan, joka kestää aikaa ja elämää. Tutki tuotetiedot, takuuehdot ja lue asiakasarvosteluja.

2) Valitse sopivan kokoinen ja muotoinen sohvaa

Kaikki lähtee liikkeelle mitoista. Ennen sohvaostoksille lähtöä on syytä mitata huoneen koko ja huomioida myös tilan muoto. Sohvan mittasuhteet saattavat näyttää verkkokaupan kuvassa tai isossa myymälätilassa erilaiselta kuin omassa kodissa. Ole siis huolellinen sopivaa kokoa arvioidessa.

Mittaa huone, johon aiot sijoittaa sohvan. Varmista, että sohva mahtuu tilaan jättäen tarpeeksi tilaa myös muille huonekaluille ja kulkureiteille. Jos tilaa on vaikea hahmottaa, voit teipata sohvan rajat lattiaasi ja näet konkreettisesti miten kulkuväylät toimivat. Varmista myös, että sohva mahtuu sisään ovesta ja rappukäytävästä.

Tiesitkö, että voit selata sohvavalikoimaamme vaikkapa istumisasennon, värin tai mittojen perusteella? Valitse sohvakategoriassa Suodata ja valitse haluamasi kriteerit.

– Miikka Ranua, tuotepäällikkö, Veke
Sohvan leveä istuinosa takaa rennon oleilun. Kapea istuinsyvyys tarkoittaa puolestaan, että istumisasento on ryhdikkäämpi.
Leveä istuinosa takaa rennon oleilun. Rento-sohvassa on nimensä mukaisesti rento istumasento. Sen istumasyvyys on 79 cm ja siinä on miellyttävän tuntuiset, laadukkaat pehmustemateriaalit.

Sohvia on monenmuotoisia ja mittasuhteet vaikuttavat esimerkiksi istumisasentoon. Sohvan leveä istuinosa takaa rennon oleilun. Kapea istuinsyvyys tarkoittaa puolestaan, että istumisasento on ryhdikkäämpi.

Lisäksi sohvan korkeutta kannattaa pohtia käyttäjien kannalta. Sopivan korkealta sohvalta on helppo nousta, mikä kannattaa huomioida selkäkipuiselle tai muuten liikuntarajoitteiselle sohvaa valitessa.

Valitse muoto, joka sopii parhaiten tilaasi ja tarpeisiisi. Alla on kuvailtu eri muotoisia sohvia ja niiden ominaisuuksia.

Kolmen istuttava sohva – se yleisin sohva

3-istuttava sohva on se yleisin sohvakoko. Sohva kolmelle on kooltaan vielä melko maltillinen, mutta siihen mahtuu mukavasti useampikin perheenjäsen yhtä aikaa. Kolmen istuttavien sohvien valikoima on myös hyvin runsas, joten valinnanvaraa riittää.

Kahden istuttava sohva pieneen tilaan

2-istuttava sohva on kompaktimpi vaihtoehto. Sohva kahdelle on nappivalinta pieneen olohuoneeseen, vierashuoneeseen, työhuoneeseen tai vaikka opiskelijan ensimmäiseen kotiin.

Sohva kahdelle on nappivalinta pieneen olohuoneeseen, vierashuoneeseen, työhuoneeseen tai vaikka opiskelijan ensimmäiseen kotiin.
Kompakti 2-istuttava sohva sopii pieneenkin asuntoon, vierashuoneeseen tai työhuoneeseen. Kuvassa kotimainen Havu 2-istuttava sohva.

Divaanisohva rentoon oleiluun

Divaanisohva tarjoaa mukavasti tilaa myös rennompaan oleskeluun. Divaanisohvan toinen puoli muistuttaa perinteistä kolmen istuttavaa sohvaa. Toinen puoli divaanisohvasta on pidempi kuin sohvaosa – täydellinen rentoutumiseen ja lepäämiseen. Osassa divaanisohvia kätisyyttä voi vaihtaa, mutta osassa se on kiinteä. Kannattaa siis kiinnittää huomiota sohvaa ostaessa siihen, kummalla puolella divaaniosa on ja voiko sitä vaihtaa.

Divaanisohva tarjoaa mukavasti tilaa myös rennompaan oleskeluun.
Divaanisohva tarjoaa mukavasti tilaa rentoon oleiluun. Kuvassa Hali divaanisohva.

Kulmasohva ja U-kulmasohva isommalle porukalle

Kulmasohva on ehdoton valinta isompaan olohuoneeseen ja käytännöllinen vaihtoehto suuremman perheen tarpeeseen. Sen avulla saat oleskelutiloihin useita istuinpaikkoja ja näkymiä kahteen suuntaan. Vaihtoehtona on toki kaksi pienempää sohvaa, jotka voit asettaa kulmikkain tai vastakkain.

Kulmasohva sopii myös isommalle perheelle.
Kulmasohva suorastaan kutsuu löhöilemään ja viihtymään. Löhö-avokulmasohva on nimensä arvoinen rento sohva.

Näyttävä U-kulmasohva on nimensä mukaan u:n mallinen ja tehty sinulle, joka kaipaat paljon tilaa löhöilyyn ja ajanviettoon olohuoneessa. Kulmasohvan sekä U-kulmasohvan huomaan mahtuvat niin ystävät kuin suurempikin perhe.

U-kulmasohva on nimensä mukaan u:n mallinen ja tehty sinulle, joka kaipaat paljon tilaa löhöilyyn ja ajanviettoon olohuoneessa
U-kulmasohva on nimensä mukaan u:n mallinen. Tyylikäs Toronto U-kulmasohva kutsuu viihtymään ja seurustelemaan.

Vuodesohva on tilaa säästävä valinta

Vuodesohva on tilaa säästävä valinta vierashuoneeseen tai pieneen asuntoon. Sohva muuntuu käden käänteessä vuodesohvaksi, joka majoittaa vaativammatkin yövieraat. Myös vuodesohvia on eri kokoisia, joten valitse oikea vaihtoehto huoneen tilan ja nukkujamäärän mukaan.

Vuodesohva majoittaa kätevästi yövieraat.
Vuodesohva on nappivalinta vierashuoneeseen tai pieneen asuntoon. Kotimainen Luosto 3-istuttava vuodesohva on laadukas ja avautuu helposti.

Mekanismisohvassa vaihdat asentoa tarpeen mukaan

Voit myös yhdistää rennon oleilun, sekä ryhdikkään asennon monikäyttöisellä Recliner mekanismisohvalla. Mekanismisohvassa saat jalkarahin näppärästi esiin ja voit säädellä selkänojan kaltevuutta jopa makuuasentoon, mutta myös ryhdikkäästi istuminen onnistuu.

Moduulisohva kasvaa tarpeen mukaan

Moduulisohva sopii muuntautumiskykynsä ansiosta jokaiseen kotiin. Moduuleista saat kokoamalla ja yhdistelemällä juuri oikeankokoisen ja -muotoisen sohvakokonaisuuden sinun tarpeisiisi. Moduuleja voi käyttää myös erikseen, jolloin saat mukavasti vaihtelua sisustukseen yhdistelemällä tai erottamalla osia toisistaan.

Moduulisohvasta saat koottua juuri sinulle sopivan kokonaisuuden.
Moduulisohvasta kokoat juuri omaan tarpeeseen ja tilaan sopivan sohvan. Fanni-tuoteperheeseen kuuluu upeita sohvia ja sohvamoduuleita. 

Nojatuoli – pienen tilan pelastaja

Jos huoneeseen ei mahdu kokonainen sohva, kannattaa harkita nojatuolin ostamista. Pari nojatuolia toimittaa oikein hyvin sohvan virkaa ja antaa enemmän mahdollisuuksia sijoitteluun pienemmässä tilassa. Nojatuoli sopii hyvin myös sohvan kaveriksi, jolloin istumatilaa saadaan kätevästi lisää. Mukavuudesta ei tarvitse nojatuolinkaan kanssa tinkiä, sillä myös niitä löytyy monen eri tyylisiä ja kokoisia sekä eri verhoilulla varustettuja.

Jos huoneeseen ei mahdu kokonainen sohva, kannattaa harkita nojatuolin ostamista.
Pieneen tilaan voit harkita sohvan sijasta nojatuolia tai paria. Fanni-moduulisohvan keskimoduuli toimii sellaisenaan muhkeana nojatuolina.

3) Sohvan värin ja tyylin valinta

Sohva on usein olohuoneen tai oleskelutilan keskipiste ja vaikuttaa vahvasti koko huoneen yleisilmeeseen ja tunnelmaan.

Neutraalit värit luovat rauhallisen ja ajattoman tunnelman. Harmaa, musta, valkoinen, beige ja ruskean eri sävyt ovat ajattomia ja suosittuja sohvan värejä, koska ne sopivat moniin eri sisustustyyleihin. Ne luovat rauhallisen, kauniin pohjan väripilkuille muussa sisustuksessa.

Harmaa, musta, valkoinen, beige ja ruskean eri sävyt ovat suosittuja sohvan värejä, koska ne sopivat moniin eri sisustustyyleihin ja luovat neutraalin pohjan myös väripilkuille muussa sisustuksessa.
Neutraalinsävyinen sohva on ajaton valintan, jonka ilmettä voit päivittää väripilkuilla. Kuvassa hiekansävyinen Classic-sohva, laventelinvärinen Terho-rahi ja kauniilla tekstuureilla varustetut koristetyynyt Alma, Finarte Silmu, Sammal ja Svanefors Dora.

Jos taas haluat, että sohva on katseenkiinnittäjä, joka tuo tilaan kaipaamaasi väriä tai persoonallisuutta, värivalinta voi olla rohkeampi kuten vihreä sohva, sininen sohva tai vaikkapa hempeä vaaleanpunainen sohva. Katso ympärillesi ja pohdi, millaisia värejä ja sävyjä huoneessa jo on. Sohvan väri voi joko täydentää näitä sävyjä tai tuoda kontrastia.

Jos haluat, että sohva on katseenkiinnittäjä, joka tuo tilaan kaipaamaasi väriä tai persoonallisuutta, valintasi voi olla rohkeampikin väri kuten vihreä sohva, sininen sohva tai vaaleanpunainen sohva.
Muhkeat sohvat ovat nyt suosittuja modernissa sisustustyylissä. Näyttävä Hali 3-istuttava sohva on verhoiltu syvänvihreällä Veda-kankaalla, joka luo upean kontrastin seinän sävylle (Tikkurila L478 Tuulihaukka).

Modernissa sisustuksessa ovat nyt suosittuja pyöreät linjat ja muhkeat, matalajalkaiset kangassohvat. Klassiseen sisustustustyyliin sopivat esimerkiksi siroilla jaloilla varustetut selkeälinjaiset kangassohvat ja nahkasohvat. Boheemimmassa sisustuksessa toimii rennon mallinen kangassohva, joka viimeistellään suurella määrällä erilaisia sisustustyynyjä.

Pohdi värien ja muotojen lisäksi myös materiaalin pintaa ja tekstuuria. Huoneen sisustus on aina mielenkiintoisempi, jos siinä on riittävästi erilaisia pintastrutruureja. Ylellinen samettisohva on näyttävä valinta, joka toimii takuuvarmasti olohuoneen katseenvangitsijana. Pörröisellä bukleekankaalla tai teddykankaalla verhoiltu sohva tuo olohuoneeseen rentoa leikkisyyttä ja lämpöä. Nahkasohva tuo puolestaan tilaan kuin tilaan rouheaa tunnelmaa.

4) Sohvan runko- ja verhoilumateriaalin valinta

Laadukkaan sohvan tunnistaa runko- ja verhoilumateriaaleista. On hyvä tarkastaa, onko runkomateriaalina kestävä ja laadukas puu, edullinen kalustelevy vai jokin muu. Puu on materiaaleista kestävin ja varmin valinta. Puurunkoinen sohva on arvokkaampi, mutta se kestää todennäköisesti vuosia. Lastulevyisen rungon tunnistaa jo sen kevyestä painosta. Laadukas puurunkoinen sohva on yleensä myös painava.

Verhoilumateriaaleista vaihtoehtoina ovat nahka, bonded-nahka, keinonahka ja kangas – kankaitakin löytyy paljon erilaisia. On tärkeää valita materiaaliksi ensisijaisesti sellainen, joka sopii elämäntapoihisi.

Keinonahkasohvat ja nahkasohvat ovat kestäviä ja helppohoitoisia

Nahka- ja keinonahkasohvat sopivat erilaisiin sisustustyyleihin ja tuovat tilaan tunnelmaa ja lämpöä. Verhoilumateriaali ei kerää pölyä ja nahkasohvat ja keinonahkasohvat on helppo pitää puhtaana. Valittavanasi on erilaisia materiaaleja budjettisi ja tarpeesi mukaisesti.

Aito nahkasohva on yleensä arvokas, mutta kestää käytössä pitkään – jopa vuosikymmeniä. Näin ollen hankinta on pitkäikäinen ja jälleenmyyntiarvo yleensä hyvä. Nahkasohvia valmistetaan eri tavoin käsitellystä nahasta. Aniliininahka on kallein, luonnollisin ja pehmein nahkatyyppi, mutta myös herkin tahroille ja auringonvalolle. Pintakäsitelty nahka on tasaiseksi värjätty ja sen pintaan lisätyt käsittelyaineet suojaavat sohvaa tahroilta ja kosteudelta. Semianiliininahka sijoittuu aniliininahan ja pintakäsitellyn nahan välimaastoon. Se on pehmeän ja luonnollisen tuntuinen, mutta käsitelty siten, että se on kestävämpi eikä niin herkkä auringonvalolle ja tahroille kuin aniliininahka.

Aito nahkasohva on tyylikäs ja pitkäikäinen valinta.
Aito nahkasohva on tyylikäs ja pitkäikäinen valinta. Huurre-nahkasohva on aitoa lehmännahkaa, joka on peräisin Euroopasta. Nahka on eläväpintaista semianiliininahkaa.

Aidon nahkasohvan rinnalla on erittäin suosituksi vaihtoehdoksi noussut Bonded-nahka, joka sisältää aitoa nahkaa ja keinokuituja. Bonded-nahka valmistetaan nahkavuotien ylijäämästä tehdystä nahkarouheesta ja keinokuiduista. Ulkonäöltään ja tuntumaltaan Bonded-nahka muistuttaa nahkaa, mutta on huomattavasti edullisempaa kuin aito nahka. Tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka etsivät nahan ulkonäköä rajatulla budjetilla. Bonded-nahka on yleensä helpompi pitää puhtaana ja vaatii vähemmän hoitoa verrattuna aitoon nahkaan.

Asiakkaidemme rakastama selkeälinjaisen Scandic Copenhagen -sohvan Bonded-nahalla. Laadukkkaassa, kulutusta kestävässä verhoilussa on 70% aitoa nahkaa ja 30% keinokuitua.
Suosituksi vaihtoehdoksi noussut Bonded-nahka sisältää aitoa nahkaa ja keinokuituja. Scandic Copenhagen -sohvan kulutusta kestävässä Colorado-verhoilussa on 70% aitoa nahkaa ja 30% keinokuitua.

Kestävänä ja helppohoitoisena materiaalina Bonded-nahka sopii erinomaisesti lapsiperheeseen ja lemmikkikotiin.
– Miikka Ranua, tuotepäällikkö, Veke

Nykyiset keinonahat ovat myös erittäin hyviä vaihtoehtoja. Keinonahka ei sisällä lainkaan nahkaa, vaan se on nahan näköinen tekstiili, joka valmistetaan synteettisistä materiaaleista, kuten polyuretaanista tai vinyylistä. Se on edullinen ja helppohoitoinen, mutta tuntumaltaan toki erilainen kuin aito nahka eikä hengitä yhtä hyvin.

Kangassohvat hurmaavat monissa väreissä

Sohvan verhoilumateriaalina kangas on suosittu vaihtoehto ja erilaisia kankaita löytyy laaja valikoima. Verkkokaupassamme on myynnissä sohvia suosituimmilla kangasvaihtoehdoilla ja myymälöissämme voit valita kankaita vielä laajemmasta valikoimasta.

Laadukkaan sohvan tunnistaa runko- ja verhoilumateriaaleista.
Hali-sohva on verhoiltu tummanvihreällä Veda-kankaalla, jonka hankauskesto (martindale) on hyvä 40 000. Materiaalissa on 63% akryyliä ja 37% polyesteriä.

Materiaaleista esimerkiksi villa kestää hyvin kulutusta, hylkii likaa ja puhdistuu tuulettaessa. Pellava ja puuvilla ovat kauniita sekä miellyttävän tuntuisia, mutta ovat käytössä usein tekokuituja herkempiä materiaaleja. Polyesteristä valmistetaan hankauskestoltaan erittäin kestäviä ja helppohoitoisia sohvia. Myös akryylikankaat ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Akryyli saattaa sähköistyä, mutta sitä voi hillitä käsittelemällä sohvan sähköisyyden poistoaineella.

Monia sohviamme saa tilata myymälöistämme myös laadukkailla hiilineutraaleilla AquaClean-kankaalla, josta on helppo puhdistaa esimerkiksi ruoan ja juoman aiheuttamat sekä monet muut tahrat pelkkää vettä käyttämällä.

AquaClean-kangas on todella mielenkiintoinen uutuus – kankaasta saa esimerkiksi punaviini- tai mustekynätahran pois ihan vain vedellä pyyhkäisemällä. Se on myös ÖKÖ-TEX-sertifioitu turvallinen ja hiilineutraali kangasvalinta. Aqua-Clean-kankaan saa tällä hetkellä tilata suosituimpiin sohviimme myymälöistämme.

– Miikka Ranua, tuotepäällikkö, Veke

Kangassohvaa valitessa on tärkeää katsastaa muutamat luvut. Ensimmäisenä hankauksen kestosta kertova Martindale arvo. Yli 25 000 kierroksen Martindale-arvo riittää tavalliseen päivittäiskäyttöön kodeissa ja 70 000 on jo julkitilakäytössä kestävä kangas. Pilling luku (1-5) puolestaan kertoo kankaan nyppyyntymisestä. Mitä korkeampi luku, sen vähemmän kangas nyppyyntyy. Lisäksi mitä tiiviimpi ja painavampi verhoilukangas, sitä vähemmän se venyy ajan myötä.

Tarkista myös sohvan tyynyt ja päälliset

Sohvaa valitessa on myös hyvä tutkia tyynyt. Onko tyynyjen päälliset kiinteäverhoillut vai irroitettavat? Ovatko tyynyt ympäriverhoillut? Jos ovat, niitä voidaan käyttää molemminpuolin. Lisäksi kannattaa varmistaa, onko tyynyjen päälliset pestävissä. Vaihdettavat ja konepestävät sohvapäälliset helpottavat huomattavasti sohvan puhtaanapitoa. Lisäpehmustetta kaivatessasi kannattaa sohvalle hankkia useampi kaunis sisustustyyny.

Vaihdettavat päälliset helpottavat sohvan puhtaanapitoa.
Vaihdettavat päälliset helpottavat sohvan puhtaanapitoa.

Lue lisää: Kankaiden hoito ja huolto

5) Täydennä kokonaisuus tyyliin sopivalla rahilla

Rahi on paitsi rentoutumishetken kruunaava ylellisyystuote, myös monikäyttöinen huonekalu. Voit lepuuttaa siinä jalkojasi ja ottaa entistä mukavamman asennon, kun katsot televisiota tai luet kirjaa. Rahi toimii myös lisäistuimena silloin, kun tarvitset lisää istumapaikkoja. Joissakin raheissa on myös säilytystilaa.

Rahi on paitsi rentoutumishetken kruunaava ylellisyystuote, myös todella monikäyttöinen huonekalu.
Samettikankaista Helmi-rahia saa monessa herkullisessa värissä.

Suosituimpiin sohviimme löydät yhteensopivat rahit samoilla verhoiluilla kuin sohvat. Tällaisella rahilla voit helposti luoda sohvastasi divaanisohvan kaltaisen mukavan oleskelupaikan.

Valikoimastamme löydät myös sohvapöydät eri tyyleissä ja sisustustekstiilit ajankohtaisissa väreissä täydentämään kokonaisuuden.

Yhteensopiva rahi täydentää sohvan mukavaksi oleskelupaikaksi, jossa voi rentoutua vaikkapa kirjan tai TV:n ääressä.
Yhteensopiva rahi täydentää sohvan mukavaksi oleskelupaikaksi. Scandic Copenhagen -rahi sopii täydellisesti yhteen Scandic Copenhagen -sohvan tai nojatuolin kanssa.

6) Millainen on paras sohva lapsiperheeseen?

Lapsiperheessä läikkyy ja elämää riittää. Sohvan puhtaanapidon helppous on tärkeää, jotta sohvan hoito ei aiheuta tarpeettomasti harmaita hiuksia.

Lapsiperheessä kannattaa satsata helppohoitoiseen ja kulutusta kestävään sohvaan.
Kulutusta kestävä Bonded-nahkainen Scandic Copenhagen on kestävyytensä ja helppohoitoisuutensa ansiosta suosittu valinta myös lapsiperheessä.

Tässä tiivistettynä huomioitavia seikkoja lapsiperheen sohvan valintaan: 

 • Keinonahka- ja nahkasohvat ovat helppoja puhdistaa
 • Kangassohva, joka on käsitelty suojausaineella, hylkii myös likaa
 • Monia sohviamme saat myymälöistämme likaa hylkivillä, turvallisilla ja hiilineutraaleilla AquaClean-kankailla, josta on helppoa pestä tahrat pelkällä vedellä. Jopa kuulakärkikynän muste lähtee sohvasta vedellä pyyhkäisemällä.
 • Tyynyjen irrotettavat päälliset helpottavat puhtaanapitoa
 • Valitse väri, jossa tahrat eivät näy niin selkeästi. Tummansävyiset sohvat voivat olla armeliaampia lapsiperheessä kuin vaaleat.
 • Etsi vahvarakenteista sohvaa, joka kestää majan rakentamista ja hyppimistä. Tarkista sohvan rungon laatu ja kiinnitysmekanismit.
Classic-sohvat ovat suosittuja lapsiperheessä, sillä kaikki tyynynpäälliset ovat irroitettavissa mutta tyynyt pysyvät kuitenkin hyvin paikallaan. Istuintyynyjen pohjassa on tarrakiinnitys runkoon ja selkätyynyt kiinnitetään runkoon vetoketjulla.

7) Millainen on paras sohva lemmikkikotiin?

Lemmikkiperheessä sohvan valintaan liittyy erityisiä huomioita, jotta sohva säilyy kauniina ja voit tarjota mukavan loikoilupaikan sekä lemmikillesi että perheellesi. Huomioi nämä, kun valitset sohvaa lemmikkiperheeseen:

 • Nahkasohvat ja keinonahkasohvat eivät kerää pölyä ja karvat on helppo puhdistaa niistä. Lemmikkieläimen kynnet saattavat kuitenkin naarmuttaa varsinkin herkempiä nahkalaatuja.
 • Kangassohvaa pohtiessa kannattaa suosia tiiviisti kudottua kangasta
 • Valkoiset karvat pistävät silmään erityisesti tummassa sohvassa ja päinvastoin, joten väri joka on lähellä lemmikin karvan väriä saattaa olla fiksu valinta
 • Irrotettavat päälliset selkä- ja istuintyynyissä helpottavat sohvan puhtaanapitoa
 • Lemmikkien omilla kalusteilla säästät sohvaa, myös torkkupeitto suojaa sohvaa tarvittaessa ja on helppo pestä
Kamu-koiranpeti on mukava, pehmeä ja se muotoutuu helposti lemmikin painosta. 

8) Sohvan hoito, suojaus ja puhdistus

Oikeanlainen verhoilumateriaalien huolto ja hoito pidentää sohvan ikää ja pitää sen kauniina. Valitse verhoilumateriaalille sopiva sohvan hoitoaine ja suojaa sohvasi. Näin pidennät sohvan käyttöikää entisestään. Lisäksi oikein suojattuna sohva hylkii sekä likaa että nesteitä ja ne on helppoa pyyhkäistä pois. Muista kuitenkin aina tarkistaa kyseisen kankaan hoito-ohjeet ja noudattaa niitä. Kaikki verhoilumateriaalit eivät kestä esimerkiksi vettä.

Yleisohjeet tahranpoistoon kangaspinnalta

 • Poista kaikki syntyneet tahrat mahdollisimman pian, etteivät ne ehdi imeytyä kankaaseen. 
 • Käsittele vain itse tahra. 
 • Irrota kiinteä lika varovasti esim. lusikalla kaapimalla. Vältä käyttämästä teräviä esineitä! 
 • Liota tahrat ilman hankausta. Poista tahra pyöröliikkein, liikkumalla tahran ulkoreunalta kohti sen keskiosaa. 
 • Käytä vettä ja tahranpoistoainetta säästäväisesti, koska alla oleva materiaali voi vahingoittua tai värjätä päällisen. 
 • Imeytä kosteus talouspaperiin. 
 • Jos vaihdat tahranpoistoainetta, anna edellisen ensin kuivua. 
 • Kokeile käyttämiäsi aineita ensin huomaamattomaan paikkaan!

Vältä näitä

 • Verhoilumateriaalin hoito-ohjeen vastaisia puhdistusaineita ja hoitotoimenpiteitä 
 • Valkaisevien puhdistusaineiden käyttöä värillisille kankaille 
 • Liiallista hankaamista ja nukkautuvien kankaiden harjausta 
 • Teräviä esineitä 
 • Runsasta veden käyttöä ja kosteutta 
 • Tamppaamista

Lue lisää: Kankaiden hoito ja huolto


Toivottavasti näistä ohjeista ja vinkeistä oli apua sopivan sohvan löytämiseksi laajasta sohvien valikoimastamme. Kysy matalalla kynnyksellä lisätietoja tai tule myymäläämme testaamaan tuotteita sekä kysymään lisää. Meille on tärkeää varmistaa, että löydät juuri sinun tarpeeseen parhaan sohvan.


Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta yli 100 € ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 300 € lahjakortin.
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

 1. Tyytyväiset asiakkaat
 2. Nopeat toimitukset
 3. Monipuoliset maksutavat
 4. Luotettava kotimainen yritys
sanoma-pixel