Skip to content
Kevään sisustusmarkkinat - Tyylikkäitä tuotteita sisä- & ulkotiloihin edullisesti. Katso tarjoukset!
Varastotuotteiden toimitusaika 2-4 arkipäivää
Luotettava kotimainen yritys
Jopa 36kk maksuaikaa

Noin kolme vinkkiä maton valintaan

15.1.2020

Sisustaja voi katsoa maton valintaa monelta kantilta. Yksinkertaisimmillaan valinnan voi karsia kolmeen kysymykseen; mikä koko, mikä materiaali ja mikä väri? Tässä noin kolme vinkkiä tarkentavien jatkokysymyksien asetteluun.

Hanki oikean kokoinen matto

Mattoa hankkiessaan moni tyytyy vaikiomittoihin 140 x 200 cm, 160 x 230 cm ja 200 x 300 cm tai rullamaton leveyteen 80 cm. Varsinkin suuria tiloja sisustettaessa olisi kuitenkin hyödyllistä tilan ilmeen ja toiminnallisuuden kannalta hankkia juuri huoneeseen sopivan kokoinen matto mittojen mukaan.

Mittatilausmatto on neliöhinnaltaan jonkin verran vakiokokoista mattoa arvokkaampi, mutta usein satsaaminen pitkäikäiseen tuotteeseen ja jokapäiväiseen asumismukavuuteen kannattaa. Kauttamme voit tilata kotimaiset VM Carpetin matot mittojen mukaan. Tutustu valikoimaan ja tilaa juuri sinun kotiisi sopiva matto!

Tuuva villamatolla on myös vaaleampi puoli.

Maton ei tarvitse peittää lattiaa seinästä seinään

Seinän ja maton väliin on hyvä jättää tyhjää lattiaa, joka kehystää mattoa. Keittiössä tai ruokailutilassa maton tulisi reilusti pöydän kantta suurempi. Kun molemmin puolin pöytää on tilaa noin 60 cm, tuolit eivät keiku, niitä on helppo liikutella, eivätkä maton reunat hankaudu. Myös makuuhuoneessa toimii “kuudenkymmenen sentin sääntö”; matto saa tulla sängyn reunoilta ja jalkopäädystä reilusti yli. Olohuoneessa maton on hyvä olla selkeästi sohvaa leveämpi, jolloin huoneen ilmeestä tulee yhtenäinen ja tyylikäs. Riittävän iso matto kokoaa sohvaryhmän ja tekee tilasta avaran näköisen.

Yhdistä matot

Kahdestakin matosta saa yhtenäisen kokonaisuuden, kun asettaa ne rinnakkain. Kahta pienempää mattoa on helpompi siirtää ja tuulettaa kuin yhtä isoa ja painavaa mattoa. Varsinkin nukkamatot toimivat näin hyvin, sillä nukka peittää saumakohdan ja kokonaisuus näyttää yhdeltä.

VM Carpetin Elsa -matossa liukumaton EVAPOLYTEX-pohja, jonka ansiosta matto pysyy hyvin paikallaan. Pohja on lisäksi hajuton, kierrätettävä ja se ei jätä jälkiä lattiaan.

Ota huomioon maton materiaali

Helppohoitoisuus on pop varsinkin ruokailutilassa ja eteisessä. Pienet lapset ja lemmikit voivat asettaa erityisvaatimuksia mattomateriaalille. Liukumaton pohjamateriaali (tai erilliset liukuesteet) ja lianhylkimiskäsittely voivat osoittautua käytännöllisiksi ratkaisuiksi.

Tutustu koko mattovalikoimaan.