Skip to content

Veke x Maru Hautala: Olohuone kolmella tyylillä – Klassinen sisustus

3.2.2023

Vuonna 2023 jokainen saa olla kodissaan omannäköisesti. Sisustussuunnittelija Maru Hautala sisusti tuotteillamme olohuoneen kolmella eri tyylillä. Millainen on klassinen sisustustyyli ja kenelle se sopii? Tutustu tyyliin ja inspiroidu!

Klassinen sisustustyyli olohuoneessa.

Klassinen sisustustyyli on ajaton valinta. Musta, hiekan sävyt, marmoripinnat ovat klassisen sisustuksen kulmakiviä. Valitse seinäpinnoille vaaleita sävyjä tummien kalusteiden kanssa. Tuo mustaa väriä sisustukseen esimerkiksi valaisimissa, sohvan jaloissa tai sohvapöydässä. Tummat sävyt kalusteissa tuovat upeaa kontrastia sisustukseen vaaleaa seinää vasten. Klassisen tyylin tekstiileissä nähdään villan ja pellavan lisäksi kiiltäviä pintoja esimerkiksi matoissa.

– Klassinen sisustus sopii sinulle, joka arvostat laadukasta ja kestävää sisustusta sekä ajatonta estetiikkaa, Sisustussuunnittelija Maru Hautala kertoo.

Klassisen sisustuksen kulmakivet

  • Valitse mustaa ja vaaleita hiekan eri sävyjä
  • Tuo näyttävä marmorikuvio esimerkiksi sohvapöydän kanteen
  • Suosi veistoksellisia huonekaluja ja sisustusesineitä
  • Lisää erilaisia koristelistoja seinäpinnoille
Klassinen sisustustyyli olohuoneessa.

Valitse seinälle vaalea sävy kontrastiksi mustille kalusteille. Seinän sävy voi olla esimerkiksi puhdas valkoinen, lämpimään sävyyn taitettu valkoinen tai harmaan sävy. Tässä seinäpinnoille on valittu murrettu valkoinen Tikkurila F487 Höyhen, jossa on lämmintä pehmeyttä. Klassiseen sisustukseen sopivat erinomaisesti koristelistoitukset, jotka tuovat huoneeseen viimeistellyn, ylellisen tunnelman. Maalaa listat samalla sävyllä kuin seinä.

Klassinen sisustustyyli olohuoneessa.
Valko-mustan marmorikuvion rinnalle tulevat upeat ruskeat sävyt. Kuvan tuotteet: Lampi 2,5-istuttava sohva, Rowico Hammond sohvapöytä,
Sessak Länsi designriippuvalaisin, Finarte Raya viskoosimatto

Klassisen sisustuksen väripaletti

Klassisen sisustuksen vähäeleistä väripalettia rikastavat lämpimät ruskean sävyt. Marmoripinnoissakin suositaan mustavalkoisen marmorin sijasta hieman värikylläisempiä sävyjä.

Viimeistele klassinen sisustus harkituilla yksityiskohdilla

Klassisessa sisustuksessa on paljon huolella valittuja detaljeja, jotka kiinnittävät katseen. Täydennä sisustus kauniilla ja ajattomilla esineillä, jotka miellyttävät silmääsi. Veistokselliset muodot ja aidot materiaalit sopivat klassisen tyyliin. Tuo kerroksellisuutta yhdistämällä eri aikakausien esineitä. Tasapaino modernin ja perinteisen välillä tuo sisustukseen mielenkiintoa.

Klassinen sisustustyyli olohuoneessa.
Upea seinärimoitus tuo tilaan luksusta ja mielenkiintoa.

Lue myös:

Veke x Maru Hautala: Olohuone kolmella tyylillä – Värikäs sisustus
Veke x Maru Hautala: Olohuone kolmella tyylillä – Maanläheinen sisustus


Sisustusterveisin, Tanja


Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta yli 100 € ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 300 € lahjakortin.
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys