Hyppää pääsisältöön

Veke x Maru Hautala: Olohuone kolmella tyylillä – Klassinen sisustus

3.2.2023

Sisustussuunnittelija Maru Hautala sisusti tuotteillamme saman olohuoneen kolmella eri tyylillä. Millainen on klassinen sisustus ja kenelle se sopii? Tutustu tyyliin ja poimi vinkit ja tuotteet klassisen sisustuksen toteuttamiseen!

Katso myös Värikäs sisustus ja Maanläheinen sisustus

Klassinen sisustustyyli olohuoneessa.

Klassinen sisustus on ajaton valinta, joka ei koskaan poistu muodista. Tyyli perustuu symmetriaan, harmoniaan ja hienostuneisiin yksityiskohtiin. Klassisessa sisustuksessa käytetään usein laadukkaita ja kestäviä materiaaleja, kuten puuta, marmoria ja metallia.

– Klassinen sisustus sopii sinulle, joka arvostat laadukasta ja kestävää sisustusta sekä ajatonta estetiikkaa, Sisustussuunnittelija Maru Hautala kertoo.

Klassisen sisustuksen kulmakivet

  • Valitse mustaa ja vaaleita hiekan eri sävyjä
  • Tuo näyttävä marmorikuvio esimerkiksi sohvapöydän kanteen
  • Suosi veistoksellisia huonekaluja ja sisustusesineitä
  • Lisää erilaisia koristelistoja seinäpinnoille
Seinän sävyllä maalatut koristelistat tuovat tilaan ylellisen huolitellun ilmeen. Selkeät linjat ja veistokselliset muodot sopivat klassiseen sisustukseen.
Seinän sävyllä maalatut koristelistat tuovat tilaan ylellisen huolitellun ilmeen. Selkeät linjat ja veistokselliset muodot sopivat klassiseen sisustukseen.

Klassisen sisustuksen hillitty väripaletti

Musta, hiekan sävyt, marmoripinnat ovat klassisen sisustuksen kulmakiviä. Kun lähdet luomaan klassista sisustusta, valitse seinäpinnoille vaaleita sävyjä tummien kalusteiden kanssa. Tuo mustaa väriä sisustukseen esimerkiksi valaisimissa, sohvan jaloissa tai sohvapöydässä. Tummat sävyt kalusteissa tuovat upeaa kontrastia sisustukseen vaaleaa seinää vasten. Klassisen tyylin tekstiileissä nähdään villan ja pellavan lisäksi kiiltäviä pintoja esimerkiksi matoissa.

Klassisen sisustuksen vähäeleistä väripalettia rikastavat lämpimät ruskean sävyt. Marmoripinnoissakin suositaan mustavalkoisen marmorin sijasta hieman värikylläisempiä sävyjä.

Seinän sävy voi olla esimerkiksi puhdas valkoinen, lämpimään sävyyn taitettu valkoinen tai harmaan sävy. Tässä seinäpinnoille on valittu murrettu valkoinen Tikkurila F487 Höyhen, jossa on lämmintä pehmeyttä. Klassiseen sisustukseen sopivat erinomaisesti koristelistoitukset, jotka tuovat huoneeseen viimeistellyn, ylellisen tunnelman. Maalaa listat samalla sävyllä kuin seinä.

Klassisen sisustuksen vähäeleistä väripalettia rikastavat lämpimät ruskean sävyt. Marmoripinnoissakin suositaan mustavalkoisen marmorin sijasta hieman värikylläisempiä sävyjä.

Valitse klassiseen sisustukseen selkeälinjaisia huonekaluja

Suosi klassisessa sisustuksessa huolella valittuja ja kauniisti muotoiltuja huonekaluja. Huonekalut voivat olla perittyjä antiikkihuonekaluja, mutta voit toteuttaa tyylin myös moderneilla selkeälinjaisilla huonekaluilla. Klassisen sisustustyylin ei tarvitse olla jäykkä – kiinnostavat yksityiskohdat eri aikakausilta tuovat tyyliin raikkautta ja elävyyttä.

Klassinen sisustustyyli olohuoneessa.
Valko-mustan marmorikuvion rinnalle ovat tulleet lämpimät ruskeat sävyt. Kuvan tuotteet: Lampi 2,5-istuttava sohva, Rowico Hammond sohvapöytä, Sessak Länsi designriippuvalaisin, Finarte Raya viskoosimatto.
Klassinen sisustustyyli olohuoneessa.
Elegantti pyöreä ruokapöytä ja laadukkaat pehmustetut tuolit mahtuvat pieneenkin tilaan. Kuvan tuotteet: Taimi pyöreä ruokapöytä, Rowico Lowell nojatuoli, Sessak Imperia riippuvalaisin, Latte kaappi ja Anna villamatto,

Viimeistele klassinen sisustus harkituilla yksityiskohdilla

Klassisessa sisustuksessa on paljon huolella valittuja detaljeja, jotka kiinnittävät katseen. Täydennä sisustus kauniilla ja ajattomilla esineillä, jotka miellyttävät silmääsi. Veistokselliset muodot ja aidot materiaalit sopivat klassisen tyyliin. Tuo kerroksellisuutta yhdistämällä eri aikakausien esineitä. Tasapaino modernin ja perinteisen välillä tuo sisustukseen mielenkiintoa.

Ruskean ja beigen sävyt tuovat lämpöä klassisen sisustuksen hillittyyn väriskaalaan.
Ruskean ja beigen sävyt tuovat lämpöä klassisen sisustuksen hillittyyn väriskaalaan. Kuvan tuotteet: Bloomingville Enea kannu, Bloomingville Sandrine muki, Bloomingville koristeellinen kivimaljakko
Upea seinärimoitus tuo tilaan luksusta ja mielenkiintoa.
Mikäli marmoripöytä ei mahdu budjettiisi, voit tuoda kauniita marmoripintoja sisustukseen myös pienissä sisustusesineissä. Kuvan tuotteet: Hübsch Mush pöytävalaisin, House Nordic keraaminen vaasi kasvoilla, House Nordic kynttilänjalka
Klassiseen tyyliin sopivat siroilla jaloilla varustetut selkeälinjaiset kangassohvat ja nahkasohvat.
Klassiseen tyyliin sopivat siroilla jaloilla varustetut selkeälinjaiset kangassohvat ja nahkasohvat. Kuvassa siro 2,5 istuttava Lampi-sohva hiekanvärisellä verhoilulla ja mustilla tammijaloilla. Svanefors Dolly-tyynynpäälliset tuovat mielenkiintoista tekstuuria sileämpien Anno Viive -pellavatyynynpäällisten kaverina.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:


Sisustusterveisin, Tanja


Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta yli 100 € ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 300 € lahjakortin.
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

Suomalainen verkkokauppa
  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys
sanoma-pixel