Skip to content

Veke x Maru Hautala: Olohuone kolmella tyylillä – Maanläheinen sisustus

3.2.2023

Vuonna 2023 jokainen saa olla kodissaan omalla tavallaan. Sisustussuunnittelija Maru Hautala sisusti tuotteillamme olohuoneen kolmella eri tyylillä. Mistä koostuu maanläheinen sisustustyyli ja kenelle se sopii? Tutustu tyyliin ja inspiroidu upeasta olohuoneesta!

Maanläheinen sisustustyyli olohuoneessa.

Maanläheisessä tyylissä käytetään paljon maan sävyjä. Vaaleat beigen ja hiekan sävyt saavat rinnalleen syvempiä saven ja mudan eri sävyjä. Valitse myös seinäpinnoille tummaa väriä. Tuo sisustukseen raikkautta vaaleilla kalusteilla ja vaalealla puun sävyllä. Suosi tekstiileissä aitoja luonnon materiaaleja, kuten villaa ja pellavaa. Rouheat tekstuurit ja orgaaniset muodot tekevät tyylistä mielenkiintoisen. Pidä sisustus kuitenkin selkeänä ja karsi ylimääräinen pois.

– Maanläheinen sisustustyyli sopii sinulle, joka haluat luoda rauhallisen ja lämpimän tunnelman kotiisi, sisustussuunnittelija Maru Hautala kiteyttää.

Maanläheisen sisustuksen kulmakivet:

  • Valitse orgaanisia, pyöreitä ja pehmeitä muotoja
  • Ota vaikutteita 90-luvun muotokielestä
  • Suosi sisustuksessa maan sävyjä
  • Tuo murretut tummat sävyt myös seinäpinnoille
  • Raikasta ilme vaaleilla kalusteilla
Orgaanisia muotoja piensisustuksessa.
Maanläheinen sisustustyyli olohuoneessa.
Maanläheinen sisustustyyli olohuoneessa.
Vaaleat kalusteet erottuvat upeasti tummaa seinäpintaa vasten ja raikastavat ilmettä. Kuvan tuotteet: House Nordic Savona nojatuoli, Havu kaappi,

Maanläheisen sisustuksen väripaletti

Toteuta maanläheinen sisustus valitsemalla kotiisi inspiroivia ja rauhoittavia luonnon sävyjä. Maanläheiset sävyt ovat olleet jo pitkään suosittuja skandinaavisissa kodeissa. Nyt seiniin voi valita rohkeammin tummia sävyjä kodikkaan, pesämäisen tunnelman luomiseksi. Murretut mudan ja saven sävyt tuovat sisustukseen syvyyttä ja muodostavat upean taustan esimerkiksi vihreälle sohvalle, vaalealle puulle ja vaaleille kalusteille. Tässä seinän sävynä on juureva ja rauhallinen Tikkurila S470 (Tuulihaukka). Kiinnostavan yksityiskohdan voit luoda maalaamalla puuvalmiin Havu-senkin seinän sävyllä.

Maanläheisen sisustustyylin väripaletti.
Tumma maali seinällä ja kalusteessa.
Seinällä Tikkurilan L478: Tuulihaukka. Puuvalmis Havu-senkki on maalattu samalla sävyllä.

Viimeistele maanläheinen sisustus harkituilla yksityiskohdilla

Suosi tekstiileissä luonnonmateriaaleja ja lisää maanläheiseen tyyliin sopivia yksityiskohtia kuten koriste-esineitä ja vaaseja, joissa toistuvat luonnon orgaaniset muodot. Lisää kodikkuutta viherkasveilla ja esineillä, joilla on sinulle tärkeä merkitys. Maanläheinen sisustus saa olla runsas, mutta kuitenkin selkeä ja luonnollinen.

Orgaanisia muotoja olohuoneen sisustusesineissä.
Valitse orgaanisia muotoja myös vaaseihin ja koriste-esineisiin. Kuvan tuotteet: Affari Fungi pöytävalaisin, House Nordic keraaminen vaasi, House Doctor Juno vaasi

Lue myös:

Veke x Maru Hautala: Olohuone kolmella tyylillä – Värikäs sisustus
Veke x Maru Hautala: Olohuone kolmella tyylillä – Klassinen sisustus


Sisustusterveisin, Tanja


Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta yli 100 € ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 300 € lahjakortin.
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys