Skip to content

Oikea työpistevalaistus auttaa jaksamaan – huomioi nämä seikat

19.8.2021

Oikea valaistus työpisteellä  auttaa jaksamaan ja työskentely on miellyttävää, kun valoa on riittävästi. Huomioimalla muutamat seikat, säästyt niin silmien väsymiseltä kuin jumiutuneilta hartioilta!

Etäpäivät lisääntyvät ja kotona työskennellään yhä enemmän tietokoneen ääressä. Yhtä tärkeää, kuin hyvän työtuolin tai korkeussäätöisen pöydän hankkiminen, on oikea valaistus osana työergonomiaa. 

Lucide Lesley pöytävalaisin on ajaton ja selkeälinjainen. Se sopii sekä työhuoneeseen, että yöpöydälle.


RIITTÄVÄ JA HÄIKÄISEMÄTÖN VALO

Tärkeää on varmistaa hyvälaatuinen ja häikäisemätön valo, joka tulee oikeasta suunnasta ja jakaantuu tasaisesti työskentelytilaan niin pöydälle, näytölle kuin näppäimistölle. Yleisvalolla on myös tärkeä rooli ja sen tulee olla vähintään 1/3 kohdistettavan työskentelyvalon voimakkuudesta, ettei tule liian suurta eroa työskentelytilan ja ympäristön valotehon välillä. 

TRIO LED Roderic pöytävalaisin on minimalistinen ja korkea. 3000K, kytkin kupuosan alapuolella, suunnattava.


VÄLTÄ RASITUS

Silmät joutuvat tekemään paljon työtä sopeutuakseen erilaisiin valaistustilanteisiin ja liian suuret kontrastit rasittavat silmiä. Väärä valaistus aiheuttaa väsymystä ja jopa päänsärkyä. Heikkolaatuinen ja väärin suunnattu valo aiheuttaa asennonvaihtoja, jotta nähdään lukea ja työskennellä, mikä jumiuttaa niskaa ja koko rankaa. Osa ongelmasta hoituu näytön tekstikokoa säätämällä tai kontrastisäädöillä. Mutta tärkeintä on, että työpisteelle tuleva valo on suunnattuna oikein, ja ettei valo heijastu ruudulta tai näppäimistöltä silmiin. Koko näköympäristö on hyvä säätää heijastuksen, häikäisyneston, valotehon, valonvärin sekä valon suunnan osalta viihtyisäksi terveyshaittoja välttäen.

Trio LED Load pöytävalaisimessa on on kosketushimmennin ja induktiivinen latausasema älypuhelimille.


PANOSTA LAATUUN

Laadukas valo lisää työtehoa ja tuottavuutta. Työt kun hoituvat nopeammin kunnon valossa. Valotehoa tulee voida säätää niin, että päivällä on vähemmän keinovaloa kuin aamulla, etenkin talviaikaan. Valonväri on hyvä voida säätää sopivaksi ulkoa tulevan päivänvalon kanssa. Talvella työskentelyn voi aloittaa piristävässä, lähimpänä päivänvaloa olevassa valossa ja lisätä lämpimämpää valoa päivän mittaan. 

TRIO LED Lupo pöytävalaisimessa on 3x suurennus ja 3-portainen kosketushimmennin.  tämä valaisin on oiva valinta tarkkaan työskentelyyn.


MUUNNELTAVUUS

Yksilölliset tarpeet ja muunneltavuus on tärkeää ottaa huomioon, jos työpisteellä työskentelee useampi ihminen. Valon tulee olla säädettävissä yksilöllisesti niin valoteho, valon värin kuin valon suunta. Valon tarve lisääntyy iän myötä. Esimerkiksi 60-vuotiaalla valon tarve on viisinkertainen 20-vuotiaaseen verrattuna. Koululaisilla ja opiskelijoilla on usein omat työpisteet ja heidän valaisimissaan puhelimen ladattavuus langattomasti tai valaisimen USB-portin kautta on tärkeä toiminto. Valo vaikuttaa ihmisen jaksamiseen ja oikea valaistus vaikuttaa niin fyysiseen kuin psyykkiseen tunnetilaan, nostaa mielialaa eli parantaa kokonaishyvinvointia. 

Trio Herold LED pöytävalaisimessa on USB-laturi ja 3-portainen himmennys.


Tutustu valikoimamme muihin pöytävalaisimiin sekä lattiavalaisimiin.

Miten sisustaa työhuone? Inspiroidu kanssamme uusilla inspiraatiosivuilla!


Sisustusterveisin, Jenni

Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys
sanoma-pixel