Skip to content

Veke x Linda Baki – Uusi Kioto-puutarhakalustesarja henkii japandia

28.3.2023
Sisustussuunnittelija Linda Bakin suunnittelema Kioto puutarhakalustesarja Vekelle.

Kioto on sisustussuunnittelija Linda Bakin suunnittelema puutarhakalustesarja Vekelle. Kioto-tuotesarja muodostuu selkeistä linjoista ja maanläheisistä sävyistä. Minimalistisen ja ajattoman tuotesarjan materiaalina on käytetty mäntyä.

– Suunnittelussa minua inspiroi tuotteiden materiaalina käytetty mänty. Olen iloinen päästessäni käyttämään perinteistä materiaalia, joka taipuu ajattomaksi ja kestäväksi kalustesarjaksi, Baki toteaa. 

Baki on tehnyt kanssamme yhteistyötä Asuntomessuilla, ja sisustanut useita koteja tuotteillamme. Tuotesarjan suunnittelu oli luonteva jatko aiemmin alkaneelle yhteistyölle.

Kioto sohva ja sohvapöytä.
Kioto puutarhakalustesarja henkii japandia.
Kioto 3-istuttava sohva ja sohvapöytä, Oksa juuttimatto, Sammal torkkupeitto
Saatavana mustalla ja antiikkipetsatulla rungolla sekä antrasiitin ja hiekan värisellä tyynyllä.

Minimalistinen ja ajaton Kioto-tuotesarja muodostuu selkeistä linjoista, maanläheisistä sävyistä ja aidoista materiaaleista. Kioto-puutarhakalustesarjan muotomaailma henkii japandia.

– Tuotteissa on nähtävissä inspiraatiota japandi-trendistä, joka yhdistelee pohjoismaista ja aasialaista estetiikkaa. Kalusteiden rimoituksessa on vaikutteita niin suomalaisesta kuin japanilaisesta sisustustyylistä, Baki kuvailee.

Malliston tuotteet ovat ajattomia ja muuntuvat hyvin eri tyyleihin. 

– Minimalistisesta tyylistä pitävä voi yhdistää kalusteiden kanssa neutraalinsävyisiä tekstiileitä. Yhtä hyvin niiden kanssa sopivat vahvat, värikkäät ja graafiset kuosit, Baki vinkkaa.

Kioto ruokailuryhmä eri väreissä.
Kioto 6-hengen ruokailuryhmän päätyrimoitus on todella näyttävä yksityiskohta. Saatavilla väreissä antiikkipetsattu, antiittipetsattu-musta ja musta. Kioto pöytää ja penkkiä myydään myös erikseen.

Japandi sisustustyyliä ulkotiloihin

Japandi-sisustustyyli on siivittänyt suosiota suomalaisten kodeissa viime vuosina ja nyt tyyliä tuodaan myös ulkotiloihin. Japandi-sisustustyylin kulmakiviä ovat luonto, aidot materiaalit, linjakkuus ja tietynlainen niukkuus. Rauha ja harmonia yhdistyvät elämänmakuiseen kotiin.

Japandi henkeä saat sisustettua ulkotiloihin valitsemalla puisia puutarhakalusteita sekä muita luonnonmateriaaleja. Puun ajattomuus, ekologisuus ja kestävyys ovat japandi-tyylin peruspilareita. Myös erilaisilla ulkotiloihin soveltuvilla lyhdyillä, valaisimilla ja seinäkoristeilla voit luoda mieleistä tunnelmaa. Esimerkiksi rottinki sopii hyvin tyyliin.

Myös levollinen värimaailma on tavoiteltua, joskin japanilaisessa sisustuksessa käytetään rohkeammin tummia sävyjä kuin skandinaavisessa sisustuksessa. Leikittele kontrasteilla yhdistelemällä vaaleaan kokonaisuuteen tummia yksityiskohtia. Tarkoin harkitut ja väljästi asetellut puutarhakalusteet ovat ominaista tyylisuunnalle.

Lue lisää japandi-sisustustyylistä

Kioto sohva ja sohvapöytä.
Kioto 3-istuttava sohvan ja sohvapöydän syvä mustan sävy tulee upeasti esiin vaalean juuttimaton kanssa.

Viimeistele tyyli näillä tuotteilla


Sisustusterveisin, Tanja

Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilanneiden kesken 3 kpl 300 € lahjakorttia!
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys