Skip to content

Mökin muutos ilman remonttia – katso ennen / jälkeen kuvat

28.3.2023
Mökin olohuone muutoksen jälkeen.

Sisustussuunnittelija Maru Hautalan perheelle siirtyi vuodenvaihteessa 90-luvulla rakennettu klassinen pyöröhirsimökki, jonka patinoituneille seinille ei haluttu lähteä tekemään mitään, vaan mökin ilme freesattiin kalusteita ja sisustusta päivittämällä.

– Päätettiin jättää mänty näkyviin myös lattiassa, katossa ja sisäovissa. Mökki saa näyttää mökiltä ja olla vastakohta kodin vaaleudella ja tietynlaiselle raikkaudelle, Maru kertoo.

Toimitimme mökille kalusteita mm. männystä valmistetun ruokapöydän ja sohvapöydän, sohvan, valaisimia ja sisustustuotteita. Kaikki saatiin vielä jäätä pitkin perille saareen ennen kevään tuloa.

Katso ennen ja jälkeen kuvat upeasta muodonmuutoksesta.

Mökin olohuoneen muodonmuutos

Mökin olohuoneen vanhat kalusteet.
Olohuone ennen.
Mökin olohuoneen vanhat kalusteet.
Olohuone ennen.
Mökin olohuone muutoksen jälkeen.
Olohuone jälkeen.
Mökin olohuone muutoksen jälkeen.
Olohuone jälkeen.
Mökin olohuone muutoksen jälkeen.
Olohuone jälkeen.
Vuodesohvan kaunis tere-yksityiskohta.

Japandi-henkinen Jooa sohvapöytä ja kauniin siro Korte rottinkiriippukeinu näyttävät ihanan freessiltä jo hieman kellastunutta pyöröhirttä vasten.

Valaisimiksi Maru valitsi selkeälinjaiset Sessak Länsi designriippuvalaisimen ja Lucide Cona lattiavalaisimen. Maru vinkkaakin panostamaan valaistukseen myös mökillä.

– Valitse valkoisempi valonlähde polttimoon (4000K), jotta se kumoaa hirren keltaista vaikutusta.

Mökissä on usein tarvetta lisävuoteelle, joten vuodesohva on mökkeilijän must have valinta. Olohuoneeseen valikoitui Ruska 3-istuttava vuodesohva.

– Tykkäsin tämän sohvan tere -viimeistelystä ja siitä, että on rakenteeltaan siro. Sohva on myös testinukuttu ja testaajat (äiti ja sisko) tykkäsivät! Levitettiin vuodemekanismin päälle hieman paksumpi petari, Maru kertoo.

Koivuinen Rima tv-taso ja mäntyinen Havu kaappi tuovat tilaan kontrastia hiilen mustalla värillä. Havu-kaappi on Veken omaa tuotantoa.

Mökin ruokailutilan muodonmuutos

Ruokailutila ennen muutosta.
Ruokailutila ennen.
Ruokailutila muutoksen jälkeen.
Ruokailutila jälkeen.
Ruokailuryhmän kaunis puukuviointi.

Ruokailutila päivitettiin uudella ruokailuryhmällä. Muotoilultaan ykisnkertainen Tyvi 4-hengen ruokailuryhmä tuo sisustukseen japandi-henkeä. Tyvi on poihjoisen männystä Veken omalla tehtaalla Ranualla valmistettu tuote.

– Rakastan tätä mustaa kuultokäsittelyä, josta männyn loimuava sävy näkyy tyylikkäästi, Maru toteaa.

Mökin makuuhuoneen muodonmuutos

Makuuhuone ennen muutosta.
Makuuhuone ennen.
Seinälle kiinnistetty sohvapöytä muutoksen jälkeen.
Makuuhuone jälkeen.
Makuuhuone muutoksen jälkeen.
Makuuhuone jälkeen.

Makuuhuoneeseen Maru valitsi valkoisen siron Pino yöpöydän ja valkoisen kevyen Star Trading Honeycomb papeririippuvalaisimen. Seinään kiinnitettävä yöpöytä keventää ja raikastaa makuuhuoneen ilmettä.


Sisustushaaveita?

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilanneiden kesken 3 kpl 300 € lahjakorttia!
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys