Skip to content

Hotellisisustus kotiin – näin toteutat tyylin

16.2.2024

Koteihin ammennetaan nyt ideoita hienostuneiden hotellien ylellisestä ja rentouttavasta tunnelmasta. Hotellityylisen sisustuksen avulla luot kotiisi ylellistä lomatunnelmaa vuoden jokaisena päivänä. Hotellityylinen sisustus on helppo toteuttaa ja sopii hyvin myös pieneen tilaan, sillä sisustus pidetään selkeänä ja tavarat omilla paikoillaan.  Katso 10 vinkkiä hotellisisustuksen luomiseksi ja tuo luksusfiilistä kotiisi!

Suuret matot, laadukkaat tekstiilit ja näyttävät sängynpäädyt luovat hotellityylisen makuuhuoneen rentouttavan tunnelman.
Suuret matot, laadukkaat tekstiilit ja näyttävät sängynpäädyt luovat hotellityylisen makuuhuoneen rentouttavan tunnelman. Kuvan tuotteet: Unia Platina -jenkkisänky, Unia Platina-sängynpääty. Paljakka-päiväpeitto, Bloomingville Sergio -pöytävalaisin, VM Carpet Hattara -matto ja Umbra Bellwood -sivupöytä.

Näin luot hotellityylisen sisustuksen:

 1. Valitse hotellityyliseen sisustukseen seesteisiä sävyjä
 2. Säväytä näyttävillä koristelistoilla tai paneloinneilla
 3. Suosi hotellisisustuksessa aitoja materiaaleja
 4. Valitse muhkea sänky ja näyttävä sängynpääty
 5. Tee hotellipetaus laadukkailla vuodevaatteilla
 6. Satsaa upottaviin mattoihin
 7. Ripusta verhot katonrajasta lattiaan asti
 8. Luo hotellihuoneen tunnelma valaistuksella
 9. Pidä pinnat selkeinä
 10. Lisää ylellisiä yksityiskohtia

1) Valitse hotellityyliseen sisustukseen seesteisiä sävyjä

Hotellien sisustuksessa suositaan usein vaaleita ja hillittyjä sävyjä, kuten beigeä, harmaata, valkoista. Kaunis väripaletti muodostuu esimerkiksi valitsemalla beigen ja valkoisen rinnalle erilaisia ruskean sävyjä. Ripaus mustaa tuo konrastia ja linjakkuutta pehmeän murrettuun värimaailmaan. Jos haluat vahvempaa pesämäistä tunnelmaa, tuo kokonaisuuteen tummempia murrettuja sävyjä kuten metsänvihreää, tummansinistä tai viininpunaista.

Kaunis väripaletti muodostuu esimerkiksi valitsemalla beigen ja valkoisen rinnalle erilaisia ruskean sävyjä.
Kaunis klassinen väripaletti muodostuu esimerkiksi valitsemalla beigen ja valkoisen rinnalle erilaisia ruskean ja harmaan sävyjä.

2) Säväytä näyttävillä koristelistoilla ja paneloinneilla

Erilaiset koristelistoitukset, paneloinnit ja puolipaneloinnit ovat edullinen keino tuoda näyttävyyttä ja klassista tunnelmaa kotiin. Voit paneloida koko seinän tai vain seinän alaosan ja maalata tai tapetoida yläosan. Myös siroilla koristelistoilla saa tehtyä näyttäviä sisustuksia. Valmiita koristelistoja löytyy rautakaupoista paljon erilaisia. Maalaa listat ja seinä samalla sävyllä. Tarkemmat ohjeet löydät vaikkapa täältä.

Koristelistoilla luot näyttävää klassista tunnelmaa kotiin. Kuvan seinä on listoitettu ja maalattu sävyllä Tikkurila F497 (Paperi). Kuvassa Sessak Länsi riippuvalaisin, Malva 3-istuttava sohva ja Rowico Hammond sohvapöytäi.
Rautakaupoista löytyy paljon erilaisia koristelistoja, joiden avulla voit edullisesti muuttaa tilan ilmeen huolitelluksi.
Rautakaupoista löytyy paljon erilaisia koristelistoja, joiden avulla voit edullisesti muuttaa tilan ilmeen huolitelluksi. Kuvassa Rowico Yumi ruokapöytä.

3) Suosi hotellisisustuksessa aitoja materiaaleja

Aidot materiaalit ovat miellyttäviä koskettaa ja ne tuovat kotiisi hotellimaista ylellisyyttä ja lämpöä. Suosi esimerkiksi puuta, metallia, marmoria, nahkaa ja tekstiileissä luonnonmateriaaleja. Ylellisen ei tarvitse tarkoittaa kallista. Jos et halua satsata kokonaiseen marmoripöytään, voit tuoda marmoria sisustukseen myös pienesineissä kuten tarjottimissa, koriste-esineissä tai kynttilänjaloissa. Mustavalkoisen marmorin rinnalle on tullut ihania ruskean ja vihreän sävyisiä marmoripintoja.

Marmoripinnat tuovat ylellistä hotellitunnelmaa. Näyttävän Rowico Hammond sohvapöydän jalat ovat FSC-sertifioitua massiivitammea ja kansi ruskeaa Emperador-marmoria.
Marmoripinnat tuovat ylellistä hotellitunnelmaa. Näyttävän Rowico Hammond sohvapöydän kansi on ruskeaa Emperador-marmoria ja jalat ovat FSC-sertifioitua massiivitammea.
Marmoria voi tuoda sisustukseen myös edullisemmissa pienissä esineissä. Kuvassa House Nordic kynttilänjalka.
Marmoria voi tuoda sisustukseen myös edullisemmissa pienissä esineissä. Kuvassa House Nordic kynttilänjalka.

4) Valitse muhkea sänky ja näyttävä sängynpääty

Hotelleissa panostetaan laadukkaisiin vuoteisiin asiakkaiden rentoutumisen ja viihtymisen varmistamiseksi. Omassa kodissa laadukas sänky on vielä tärkeämpi juttu – satsaus omaan hyvinvointiin vuosiksi eteenpäin. Jos mahdollista, valitse omalle keholle sopiva muhkea jenkkisänky tai moottorisänky, jossa on tilaa levätä ja rentoutua. Varusta sänky näyttävällä sängynpäädyllä, joka viimeistelee sänkysi tyylin. Veken laajasta valikoimasta löydät esimerkiksi muhkeiksi pehmustettuja kangasverhoiltuja, luonnonläheisiä rottinkisia sängynpäätyjä sekä tyylikkäitä puuvalmisteisia päätyjä.

Omalle keholle sopiva laadukas sänky on satsaus omaan hyvinvointiin vuosiksi eteenpäin. Kuvassa Unia Platina -jenkkisänky samettimaisen pehmeällä beigellä Voque-kankaalla ja samalla kankaalla päällystetyllä sängynpäädyllä.

5) Toteuta hotellipetaus laadukkailla vuodevaatteilla

Hotellipetauksessa lakanoilla on suuri merkitys.  Lakanoissa kannattaa satsata siihen, miltä materiaalit tuntuvat ihoa vasten. Esimerkiksi pellavalakana tai puuvillaperkaalilakana laskeutuu ilmavasti, mikä luo ihanan viileyden tunteen – aivan kuten hotellisängyssä. 

Hotellit käyttävät usein puhtaanvalkoisia vuodevaatteita. Ne antavat antavat raikkaan ja ylellisen vaikutelman ja ovat myös käytännöllinen valinta, sillä vaaleat petivaatteet voit pestä huoletta yhdessä ilman että tarvitsee pelätä värjääntymistä. Plussaa on, jos kotoa tai taloyhtiöstä löytyy mankeli. Sileät lakanat tekevät sängystä ylellisen. Satsaa siis muutamaan vaaleasävyiseen pussilakanasettiin ja valitse niiden pariksi laadukas aluslakana tai petausta helpottava muotoonommeltu lakana.  

Pehmeä Paljakka-päiväpeitto on valmistettu korkealaatuisesta perkaalipuuuvillasta.
Pehmeä Paljakka-päiväpeitto on valmistettu korkealaatuisesta perkaalipuuuvillasta. Kuvassa valkoiset Paljakka päiväpeite, Finlayson Lino-pellavalakanat, Ulappa koristetyyny, Umbra Bellwood sivupöytä ja Sergio pöytävalaisin.

Ylellinen samettinen Svanefors Cia päiväpeitto laskeutuu kauniisti.
Ylellinen samettinen Svanefors Cia päiväpeitto laskeutuu kauniisti.

Ilmavuutta ja kuohkeutta petaukseen saa untuvatyynyillä ja –peitoilla. Hotelleissa untuva on korvattu allergiasyistä untuvankaltaisilla keinokuitumateriaaleilla. Veken oman Unia Untamo -sarjan muhkea untuvankaltainen peitto ja tyyny ovat loistava valinta allergiaperheeseen ja hyvän hinta-laatusuhteen vaihtoehto kenelle vain. Sarjasta löytyy myös ihana jättikokoinen 60 x 80 cm tyyny, joka tuo muhkeutta petaukseen. Viimeistele sänkysi helmalakanalla ja tuo petaukseen näyttävyyttä tyynyjen, muhkean päiväpeitteen ja torkkuvilttien avulla.

Muhkea peitto ja tyyny tuovat petaukseen mukavuutta. Unia Untamo -sarjaan kuuluu hotellitasoinen muhkea peitto, 50x60 cm tyyny sekä ihana 60 x 80 cm jättityyny.
Muhkea peitto ja tyyny tuovat petaukseen mukavuutta. Unia Untamo -sarjaan kuuluu hotellitasoinen muhkea peitto, 50×60 cm tyyny sekä ihana 60 x 80 cm jättityyny.

6) Satsaa upottaviin mattoihin

Lämpöiselle ja pörröiselle nukkamatolle on mukava laskea jalkansa sängystä noustessa ja nukkamatto pehmentää myös ääniä. Valitse matto, joka sointuu sisustuksen värimaailmaan. Usein hotellityylissä suositaan valkoista, harmaata, beigeä ja muita neutraaleja sävyjä. Yksiväriset matot tai hillityt kuviot sopivat tyyliin.

Nukkamatoista todella suosittuja ovat kotimaisen VM Carpetin matot, joita saa myös mittatilauskoossa. Veken omasta valikoimasta löytyy tyylin sopivissa sävyissä pitkänukkaisempi Lumihiutale-matto sekä lyhytnukkaisempi Usva-matto, jonka saa myös mittatilauskoossa. Mittatilausmaton avulla voit luoda kokolattiamaisen tunnelman vaikkapa makuuhuoneeseen.

Yksivärinen nukkamatto tuo tyylikästä hotellitunnelmaa. Usva-maton saat useassa eri koossa ja värissä sekä omilla mitoilla.
Yksivärinen nukkamatto tuo tyylikästä hotellitunnelmaa. Usva-maton saat useassa eri koossa ja värissä sekä omilla mitoilla.

7) Ripusta verhot katonrajasta lattiaan asti

Katonrajasta lattiaan ulottuvat verhot luovat vaikutelman korkeastammasta tilasta. Hotelleista tutut paksut pimentävät verhot viimeistelevät hotellimaisen makuuhuoneen.  Kaksoisverhotangon avulla voit tuoda pimennysverhojen rinnalle valoa läpäisevät, ohuemmat verhot. Suosi myös verhojen väreissä neutraaleja sävyjä, kuten valkoista, harmaata, beigeä ja muita ruskean sävyjä tai vaaleita pastellivärejä. Neutraalit värit luovat rauhallisen ja elegantin ilmeen.

Katonrajasta lattiaan ulottuvat verhot korostavat tilan korkeutta. Kuvassa Svanefors Rimy -verhot sävyssä nougat. Kuvassa muhkea Hali 3-istuttava sohva, Taimi-sohvapöytä ja Utu-nukkamatto.

8) Luo valaistuksella erilaisia tunnelmia

Hotellihuoneen tunnelma syntyy usein useamman eri valaisimen kokonaisuudesta. Varmista, että eri tiloissa on riittävän monta valaisinta, jotta voit säätää valaistusta tilanteen ja toivotun tunnelman mukaisesti. Lisää kattovalaisimen, työvalojen ja lukulamppujen lisäksi tilaan tunnelmaa luovia seinä- ja pöytävalaisimia. Hyödynnä myös epäsuoraa valaistusta esimerkiksi lisäämällä sängynpäädyn tai hyllyn päälle LED-lista. Ladattavat valaisimet ovat käteviä, sillä voit siirtää niitä tarpeen mukaan ja osa niistä sopii myös kosteisiin tiloihin ja vaikkapa parvekkeelle tai terassille. 

Pöytävalaisimilla luot nopeasti tunnelmaa kotiisi.  Vasemmalla hipaisukytkimellä toimiva Lucide Len pöytävalaisin. Lucide Mirasol pöytävalaisimessa yhdistyvät marmori ja metalli.

Kiinnitä huomiota myös lampun värilämpötilaan. Lämpimät värilämpötilat (esim. 2700K – 3000K) luovat kodikkaan ja kutsuvan tunnelman, joka sopii ihanteellisesti vaikkapa makuuhuoneesen tai kylpyhuoneeseen. Viileämmät värilämpötilat (esim. 4000K) toimivat hyvin valaistuissa tiloissa, kuten suurilla ikkunoilla varustetussa olohuoneessa. 

9) Pidä pinnat selkeinä

Hotellityyliin kuuluu olennaisena osana selkeys ja huoliteltu ulkoasu. Poista tarpeettomat esineet ja järjestä tavarat niin, että kaikille on oma paikkansa. Jos karsiminen on vaikeata, voit kokeilla vanhaa kunnon valokuvakonstia. Ota huoneesta kuva – siitä näet helpommin missä on ylimääräistä tavaraa. Kun tilojen yleisilme pysyy levollisena, katse kiinnittyy vain niihin asioihin, joita haluat tuoda esille. Kotona ei tarvitse tietenkään tavoitella aivan hotellimaista minimalismia – oma persoonallisuus ja tärkeät esineet saavat näkyä!

Kun pidät pinnat selkeinä ja tavaramäärän rajattuna, katse kiinnittyy siihen mitä haluat tuoda esille. Kuvassa Taimi-senkki, Bloomingville Sergio pöytävalaisin ja Bloomingville Baldur kirjatuki.

10) Lisää ylellisiä yksityiskohtia

Hotellityylin sisustuksessa on usein ripaus luksusta, joka vie arjen yläpuolelle. Voit tuoda luksusfiilistä kotiisi esimerkiksi lisäämällä sisustukseen harkittuja ylellisiä yksityiskohtia kuten tuoreita kukkia maljakossa, ylellistä käsisaippuaa kauniissa pullossa tai katseen kiinnittäviä taideteoksia. Muista huomioida kaikki aistit – esimerkiksi vieno huonetuoksu tuo kotiisi ainutlaatuista tunnelmaa, joka tervehtii sinua aina kotiin tullessasi.

Tuo kylpyhuoneeseen ripaus luksusta huonetuoksun avulla. Bloomingville NO.6 Punapuu on lempeän rauhoittava huonetuoksu.
Tuo kylpyhuoneeseen ripaus luksusta huonetuoksun avulla. Bloomingville NO.6 Punapuu on lempeän rauhoittava huonetuoksu.

Poimi tyylin tuotteet

Toteuta hotellityyli selkeälinjaisilla kalusteilla ja ripauksella ylellisiä yksityiskohtia kuten marmoria. Tässä tyylissä satsataan mukavuuteen – valitse kuohkeita peittoja, iholla mukavilta tuntuvia vuodevaatteita ja upottavia mattoja.

Toteuta hotellityyli selkeälinjaisilla kalusteilla ja ripauksella ylellisiä yksityiskohtia kuten marmoria. Tässä tyylissä satsataan mukavuuteen - valitse kuohkeita peittoja ja upottavia mattoja.
1. Unia Platina jenkkisänkypaketti. 2. Malva 3-istuttava sohva, 3. Sessak Mason riippuvalaisin, 4. Bloomingville Sergio pöytävalaisin, 5. Lucide Mirasol pöytävalaisin, 6. Finlayson Lino pellavalakanat, 7. Bloomingville Gabrielle marmoritarjotin, 8. Bloomingville Isabea kynttilänjalka, 9. Oliivipuu tekokasvi 170 cm, 10. Unia Platina sängynpääty, 11. Unia Platina luonnonkumi petauspatja, 12. Untamo untuvankaltainen peitto ja tyyny, 13. House Nordic kynttilänjalka, 14. Lucide Len pöytävalaisin, 15. VM Carpet Hattara matto.

Hotellityylisen sisustuksen toteuttamisessa ei tarvitse mennä äärimmäisyyksiin, vaan voit poimia tyylistä juuri sinua kiinnostavat ideat. Mieti, mikä on sinulle viihtyisin ympäristö ja toteuta rohkeasti omannäköinen koti.

Sisustusterveisin,

Sanna

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta yli 100 € ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 300 € lahjakortin.
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

Suomalainen verkkokauppa
 1. Tyytyväiset asiakkaat
 2. Nopeat toimitukset
 3. Monipuoliset maksutavat
 4. Luotettava kotimainen yritys
sanoma-pixel