Skip to content

Veke x Arctra – Otava Lodge tarjoaa uniikkia majoitusta ja Lapin taikaa laatutietoisille asiakkaille

6.11.2023

Kuvat: Arctra

Rovaniemen Ollerovaaran huipulle valmistui vuoden 2022 lopulla upea luksusmajoituskohde Otava Lodge. Täällä metsän keskellä, kirkkaiden tähtitaivaiden alla tuntuu kuin aika hidastuisi, vaikka lentokentälle on vain 15 minuutin ajomatka. Veke pääsi mukaan kalustamaan Otava Lodgen tunnelmallisia tiloja.

Otava Lodgea ympäröi 20 hehtaaria omaa rauhaa. Tänne tullaan rauhoittumaan, nauttimaan kulinaarisista elämyksistä ja Lapin ainutlaatuisesta luonnosta.
Otava Lodgea ympäröi 20 hehtaaria omaa rauhaa. Tänne tullaan rauhoittumaan, nauttimaan kulinaarisista elämyksistä ja Lapin ainutlaatuisesta luonnosta.

Otava Lodgen takana on matkatoimisto Arctra, joka tarjoaa pienille yksityisille ryhmille eksklusiivisia aktiviteetteja Lapin luonnossa – revontuliretkiä, huskyajeluja, kelkkailua, jääuintia ja paljon muuta. Ajatus Otava Lodgesta syntyi tarpeesta luoda luksustasoinen majoitus, joka vastaisi vaativien kansainvälisten matkailijoiden tarpeita. 

Luksusmajoitusta yksityisille ryhmille

“Liikeidea oli alusta alkaen kirkas”, Arctran toimitusjohtaja Eerik Jussila kertoo. Otava Lodge majoittaa vain yhden ryhmän kerrallaan ja heille on tarjolla tasokkaita räätälöityjä palveluita kuten oma kokki ja erilaisia aktiviteetteja ryhmän toiveiden mukaisesti.

“Tänne tullaan rauhoittumaan, nauttimaan kulinaarisista elämyksistä ja Lapin ainutlaatuisesta luonnosta,” Eerik kuvailee.

Vilvoitteluparvekkeella nautitaan porekylvystä, revontulista ja tähtitaivaista.
Vilvoitteluparvekkeella nautitaan porekylvystä, revontulista ja tähtitaivaista. Ecofurnin Granny-tuolit on varustettu upeilla taljoilla. 4Living -lyhdyt ja Bondi-lyhdyt tuovat tunnelmaa.

Arctra löysi tarkoitukseen sopivan tilan ja teki siihen mittavan remontin. Tilat suunniteltiin, remontoitiin ja sisustettiin kohderyhmän tarpeisiin. Otava Lodge valmistui vuoden 2022 marraskuussa ja ensimmäiset vieraat saapuivat joulukuussa 2022.

Kodikasta luksusta, tummia sävyjä ja Lapin tunnelmaa

Kolmikerroksisessa Otava Lodgessa on viisi sviittiä, tunnelmallinen takalla varustettu ruokailutila ja tilava saunaosasto porealtaineen ja vilvoitteluparvekkeineen. Ylimmän kerroksen Aurora Loungessa ihastellaan tähtitaivasta ja revontulia.

Otava Lodgen sviitit on sisustettu tunnelmallisen tummasävyisiksi.
Sviitit on sisustettu tunnelmallisen tummasävyisiksi. Paksu samettinen Lennol Manuel-päiväpeite tekee vuoteesta näyttävän. Aarni-kirjoituspöytä ja pyörivällä mekanismilla varustettu Rowico Norwell-tuoli tuovat tyyliä ja käytännöllisyyttä.

Kohteen sisustussuunnittelusta vastasi rovaniemeläinen Design Saarinen, jonka sisustussuunnittelija Marjo Saarinen sai vapaat kädet suunnitella kohderyhmää puhuttelevan sisustuksen. Ohjenuorana oli tuoda sisustukseen kodikasta luksusta, tummia sävyjä ja Lapin tunnelmaa. 

“Lähdin suunnittelemaan tätä kohdetta elämyksellisyys, yksilöllisyys ja laatu edellä. Tumma harkittu väripaletti luo tiloihin ylellisen ja samalla kodikkaan syleilevän tunnelman. Yksityiskohdat nousevat näyttävästi esiin valaistuksen avulla.” Marjo Saarinen kuvailee. 

Mukavat nojatuolit tuovat suurimpaan sviittiin rentoa ja kodikasta tunnelmaa.
Mukavat nojatuolit tuovat suurimpaan sviittiin rentoa ja kodikasta tunnelmaa. Linjakkaat Scandic Copenhagen nojatuolit on varustettu siroilla jaloilla ja verhoiltu kestävällä Bonded-nahalla.

Marjo oli työskennellyt Veken kanssa jo aiemmin, joten kohdetta oli helppoa lähteä toteuttamaan Veken tuotteilla. Marjo valitsi kohteeseen Veken yli 7000 tuotteen valikoimasta mm. nojatuoleja, sohvia, valaisimia, ruokapöydän ja tuoleja, mattoja, senkkejä, työpöytiä, tekstiilejä ja sisustusesineitä. 

Luo Otava Lodgen tyyli näillä tuotteilla: 1) Oxford-sohva, 2) Scandic Copenhagen nojatuoli, 3) Cuero Iceland Mariposa shorn-lepakkotuoli, 4) Havu-sohvapöytä, 5) Noortrade Emil -lattiavalaisin, 6) Rowico Sullivan sohvapöytä, 7) Bloomingville Rauke vaasi, 8) Kuviollinen koristetyyny Bloomingville Feluka ja samettityyny Svanefors Elise, ruoste, 9) Akustiikkataulu Xeraliving, Bright River, Aarni apupöytä, 11) Bloomingville Lavin pöytävalaisin, 12) Vieno TV-taso, 13) Ecopots Amsterdam korkea ruukku, 14) Rowico Springdale -senkki

“Oli luontevaa valita Otava Lodgeen toisen pohjoissuomalaisen yrityksen tuotteita. Kalusteiden valinnassa tärkeitä kriteereitä olivat ulkonäön lisäksi laatu, kestävyys ja toiminnallisuus. Yhteistyö Veken kanssa on aina yhtä mukavaa ja helppoa, sillä tiedän että sovitut asiat ja aikataulut pitävät“, Marjo kiittelee. 

Nopea toimitus ja hyvä kommunikaatio helpottivat yrittäjän arkea

Uuden majoituspalvelun avaaminen on aina iso ja haastava projekti. Tässä kohteessa majoittujat tiedettiin vaativiksi ja laatutietoisiksi asiakkaiksi, joten jokainen yksityiskohta oli pohdittava erityisen huolellisesti. Avaamiselle oli tiukka takaraja, sillä kohde piti päästä avaamaan jo talvikaudelle 2023.

Yläkerran lounge on sisustettu kodikkaan tunnelmallisiksi.
Yläkerran lounge-tilan sävymaailmassa toistuvat musta ja ruskean sävyt, elävöitettynä ripauksella punaruskeaa. Konjakinvärisellä bonded-nahalla verhoillut Macho-nojatuolit ja mustat bonded-nahkaiset Scandic Copenhagen nojatuolit ovat täydellisiä rentoon oleskeluun.

Eerik kiittelee Vekeä yhteistyön sujuvuudesta ja palvelun nopeudesta.

“Yhteistyö Veken kanssa oli sujuvaa ja mutkatonta, kommunikaatio toimi erinomaisesti. Tuotteet olivat kohtuuhintaisia ja ne tulivat ajallaan kuljetettuina perille asti. Kaikki sujui helposti ja me saimme keskittyä omaan ydintekemiseen”, Eerik Jussila kiittelee.

Otava Lodgessa nautitaan
Otava Lodgessa nautitaan Lapin puhtaista mauista. Laadukkaan House Nordic Toulon ruokapöydän kansi on valmistettu massiivitammesta ja jalat teräksestä. Sen kanssa toimivat hyvin House Nordic Harbo -tuolit.

Kysyimme Eerikiltä, miten asiakkaat ovat ottaneet Otava Lodgen tilat vastaan.

“Asiakkaamme ovat tosi vaativia ja kertoisivat meille heti, jos jokin ei toimi. Kai me olemme aika hyvin onnistuneet luomaan jotain ainutlaatuista – eräs asiakas puhkesi itkuun lentokentällä, kun lähteminen tuntui niin haikealta”, Eerik myhäilee. 

Näitä maisemia ei ole helppoa jättää taakseen.

Otava Lodge on ollut nyt yhden talvikauden käytössä ja odotukset tulevan kauden suhteen ovat suuret. Arctran suunnitelmissa on jo uusiakin majoituskohteita, mutta niistä lisää myöhemmin.

Lämpimät kiitokset yhteistyöstä Eerik, Marjo ja koko Arctran tiimi!

Tutustu tarkemmin Otava Lodgeen www.arctra.fi
Sisustussuunnittelu Design Saarinen www.designsaarinen.fi

Haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä – yritysmyyntimme auttaa kaikenkokoisia yrityksiä

Tanja Lähde
050 307 0469
yritysmyynti@veke.fi

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys
sanoma-pixel