Hyppää pääsisältöön

Sisustustyylit ja tyylisuunnat

Kodin sisustus rakentuu tunnelmasta, estetiikasta ja arjen toimivuudesta. Erilaiset sisustustyylit ovat hieno tapa tuoda esille persoonaa, sekä rakentaa punaista lankaa huonekaluvalintojen ympärille. Haluatko kotiisi selkeitä linjoja, minimalismia vai ehkä runsautta ja värejä? Eri materiaalit, muodot ja värit tuovat kotiisi erilaisen tunnelman ja ilmeen. Yhdistelemällä mielusia sisustustyylejä, teet kodistasi juuri oman näköisen. Tutustu japandiin, boheemiin, moderniin, skandinaaviseen ja retroon sisustustyyliin kanssamme, löydä oma tyylisi ja inspiroidu!

Inspiraatiota tyylisuunnan valintaan

Miljöökuva japandityylisestä olohuoneesta

Japandi sisustustyyli

Japanilaisen ja skandinaavisen muotokielen yhdistävä Japandi rakentaa tilaa rauhalle ja harmonialle. Sisustustyylin kulmakiviä ovat luonto, aidot materiaalit, linjakkuus ja niukkuus. Tee hankinnat harkiten, pyri runsauden sijaan yksinkertaisuuteen ja tasapainoon. Valitse tummia värejä vaaleille pinnoille ja toisin päin. Yhdistä esimerkiksi tummaa puuta ja tummansinistä skandinaavisen luonnollisiin, vaaleisiin sävyihin. Puiset rimaseinät ja sermit rytmittävät tilaa ja parantavat samalla akustiikkaa. Japandi peräänkuuluttaa kauneuden näkemistä pienissä ja yksinkertaisissa asioissa, rosoisuudessa ja elämän jäljissä. Rouheat ja rosoiset ruukut luonnosta poimittujen heinien ja oksien kera tuovat kokonaisuuteen viimeisen silauksen. Japandi sisustustyyli sopii harmoniaa, käytännöllisyyttä ja kauneutta rakastavalle sisustajalle.

Miljöökuva olohuoneesta boheemilla sisustuksella

Boheemi sisustustyyli

Boheemi tyyli syntyy kerroksellisuudesta, rentoudesta ja runsaudesta. Käytä luonnonsävyjä ja -materiaaleja, niillä saat helposti boheemia tyyliä myös modernimpaan kotiin. Bambu- ja rottinkikalusteet ovat boho-sisustajan varmoja valintoja tilaan kuin tilaan. Valitse vaalea tai itämainen matto ja runsaasti tekstiilejä, kuten koristetyynyjä ja torkkupeittoja. Sujauta heiniä ja kuivakukkia saviruukkuun ja heitä lattialle muhkeita lattiatyynyjä ja raheja. Persoonalliset seinävaatteet ja -koristeet viimeistelevät tyylin. Boheemi tyyli sopii runsautta ja rentoa kerroksellisuutta rakastavalle sisustajalle.

Miljöökuva olohuoneesta modernilla sisustuksella

Moderni sisustustyyli

Modernissa tyylissä on minimalistisia piirteitä, etenkin pientä sisustustarvaraa käytetään vähän. Moderni sisustustyyli on hyvin pelkistettyä ja selkeälinjaista. Suosi materiaaleissa vaalea puuta, nahkaa, metallia ja lasia. Suuret ikkunat eivät kaipaa verhoja ja seinäpinnat saavat pysyä joko vaaleina tai tummina. Modernin tyylin väripaletti koostuu mustasta, harmaasta ja valkoisesta. Valitse myös muita värejä, mutta hillitysti, persoonallisen ilmeen luomiseksi. Viimeistele tyyli design-valaisimella. Moderni sisustus sopii sinulle, jos pidät minimalismista ja selkeistä linjoista.

Miljöökuva skandinaavisesti sisustetusta olohuoneesta

Skandinaavinen sisustustyyli

Skandinaavinen sisustustyyli on muotokieleltään selkeälinjaista, modernia ja ajatonta. Valitse vaaleaa puuta, vaaleita värejä ja luonnonläheisiä materiaaleja. Satsaa laadukkaisiin kalusteisiin ja huomioi, että vähemmän on enemmän. Lisää skandinaaviseen sisustukseen tummia väriläikkiä, kuten mustaa ja sinistä, luomaan kontrastia. Tekstiileissä skandinaavinen tyyli näkyy vaaleina väreinä. Suosi selkeitä linjoja myös valaisimissa. Skandinaavinen sisustustyyli sopii selkeyttä, ajattomuutta ja harmoniaa rakastavalle.

Miljöökuva retrosti sisustetusta olohuoneesta

Retro sisustustyyli

Retrossa sisustustyylissä yhdistyy rentous, rohkeat värit ja kuosit sekä vanhan ja uuden yhteen liittoutumat. Sisusta rohkeasti eri aikakausien kalusteilla ja tekstiileillä, yhdistä mummolan vintiltä löytyneet vintage aarteet uudempien kalusteiden kanssa. Samettinen sohva on kutsuva katseenvangitsija retrossa kodissa. Yhdistele eri materiaaleja ja kuoseja oman maun mukaan. Retro tyyli sopii sinulle, jos haluat persoonallisen kodin, jossa historia ja aika näkyvät.

Löydä lisää inspiraatiota blogistamme

« Sisustusinspiraatiota

Miksi ostaa Vekeltä?

Suomalainen verkkokauppa
  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys
sanoma-pixel