Skip to content

Natan ja Jontten persoonallinen koti

8.6.2023
Nata Salmela koti

Nata Salmelan (@natasalmela) perheen kodissa leikitellään väreillä ja sekoitetaan moderneja esineitä vintageklassikoihin. Omin käsin remontoidussa 70-luvun paritalossa kunnioitetaan aikakaudelle tyypillistä ruskean ja oranssin sävymaailmaa, eikä pelätä tapetoida seiniä 4-vuotiaan maun mukaan. Pörröiset ryijyt sekä matot tuovat kodikkuutta ja kutsuvat tunnelmoimaan isoista ikkunoista avautuvan puutarhanäkymän äärellä. Nata tunnustautuu tuolien ja viherkasvien kerääjäksi, jonka hyllyyn mahtuu aina vielä yksi kukkaruukku.

Kurkista Natan perheen upeaan kotiin!


Miten kuvailisit kotinne tyyliä?

“Värikäs, rento, aikaa ja trendien aaltoja kestävää.”

70 luvun sisustus
70 luvun sisustus

Mistä saat inspiraatiota kodin sisustukseen?

“Historiallisista kuvista, somesta ja Pinterestista. Tämän talon remonttia varten pläräsin oikeita 70-luvun koteja Suomesta ja Kaliforniasta, ja poimin värikarttaan alkuperäisiä retrosävyjä. Lisäksi olen nopea tekemään päätöksiä ja muuttamaan suunnitelmia lennosta fiiliksen mukaan – inspiraation ei tarvitse olla lopullista.”

lastenhuoneen sisustus
Lastenhuoneen leikkisä ilme syntyy erilaisista kuoseista ja väreistä.

Oletteko remontoineet kotianne?

“Teimme puolen vuoden kestävän täysremontin, jonka aikana 200-neliöisesti talosta purettiin pois mm. asbesti ja vanha uima-allas muutettiin kahdeksi makuuhuoneeksi ja kodinhoitohuoneeksi. Teimme remontin omin voimin isäni ja puolisoni kanssa. Käytännössä kaikki ulkoverhoilua ja alkuperäistä wenge-parkettia lukuunottamatta pistettiin uusiksi.”


Miten päädyitte juuri näihin tuotevalintoihin?  Mikä on teille tärkeintä tuotteiden valinnassa?

“Tärkeää on, että tuotteet kestää aikaa. Kun oma maku on näin selkeä ja sisustustyylin kanssa on varmuus, niin jatkossa kodin päivitykseen riittää pienesineistön päivittäminen. Siksi suosin tuotteissa esimerkiksi puuta – se ei mene koskaan pois muodista.”

terassin sisustus
Terassialue noudattaa kodin sisätilojen mukaista, tyylikästä linjaa.
Tuotteet: Odense riippukeinu ja teline, EcoFurn Tupla Granny, 4Living Dots ulkoruukut 3 kpl, Outfit Felix aurinkovarjo Ø 300 cm, Meriruoko matto
terassin sisustus
Riippukeinu oli yksi Natan pitkäaikaisista toiveista. Odense-riippukeinun parhaita puolia ovat helppohoitoisuus, säänkestävyys ja tietysti istuinmukavuus.
terassin sisustus
terassin sisustus
Ecopots Brysseli ripustettava ruukku on tyylikäs valinta niin kesäkukille kuin hyötykasveille. Huomaamattoman ripustusmekanismin ansiosta ruukku ikään kuin leijailee ilmassa. Ruukku on valmistettu sataprosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista.

Mikä on lempipaikka kodissanne?

“Keittiö, koska olemme mieheni Jontten kanssa kumpikin todella intohimoisia ruoanlaittajia. Koko talon remontti lähti liikkeelle saarekkeeseen upotetusta induktiotasosta, joka on ikään kuin kodin komentokeskus. Sen äärestä näkee puutarhaan, voi vahtia lasten leikkejä ja jääkaappi on käden ulottuvilla.”

värikäs keittiö
Keittiössä on yhdistetty upeasti puuta ja oranssia.
70 luvun ruokailutila
Ruokailutila on kaunis ja kutsuva eripari tuoleineen ja rönsyävine kasveineen.
Tuotteet: Innolux Kuplat riippuvalaisin Ø40 cm
astiasäilytys

Lue myös:

Vaikuttajien suosikit: Nata Salmela
Vaikuttaja Nata Salmelan värikäs toimisto ja kakkoskoti


Sisustusterveisin, Jenni


Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta yli 100 € ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 300 € lahjakortin.
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys