Skip to content

Vinkit ulkotilojen sisustukseen x 4

28.6.2021
Ulkotilojen sisustus

Kesä antaa meille parastaan – koko Suomi saa nauttia tällä hetkellä ihanasta auringonpaisteesta ja helteestä. Ulkotilat ovat nyt kääntyneet tiloiksi, joissa vietetään paljon aikaa. Muutamia asioita huomioimalla ulkotiloista tulee toimivia ja silmää hivelevän kauniita kesäolohuoneita.


Huomioi koko

Huomioi niin tilan kuin kalusteiden koko, jotta säilytät kokonaisuuden mahdollisimman viihtyisänä ja toimivana. Suhteuta siis kalusteiden koko ja määrä tilan kokoon. Pienehköille terasseille ja parvekkeille hyvä valinta ovat pienet parvekesetit tai sirot sohvaryhmät, kuten Envy Theodor. Myös pinottavuus ja monikäyttöisyys kalusteissa ovat valttikortteja pienten ulkotilojen sisustuksessa.

Suurempien terassien sisustaminen on vapaampaa ja silloin terassia on hyvä jakaa esimerkiksi toiminnoittain. Ruokailuryhmä on järkevää sijoittaa lähelle keittiötä, jotta astioiden ja ruoan kuljetus on mahdollisimman helppoa.

Onko sinulla kesäkeittiö tai suunnittelet sellaista? Kesäkeittiöt ovat yleistyneet ja niissä onkin aivan ihana laittaa ruokaa sään salliessa. Ruoan valmistelu ulkona grillin yhteydessä tuo mukavan lisän kokkailuun ja samalla voit seurustella perheen tai ystävien kanssa. Kesäkeittiö voi olla kiinteä tai vaihtoehtoisesti irrallinen, joka on usein kompaktin kokoinen ja mahtuu näin ollen myös pienemmille pihoille ja terasseille.

Sohvaryhmälle paras paikka on puolivarjossa tai katoksen alla, jotta siinä on mahdollisimman mukava oleilla. Aurinkovarjojen avulla saat suojaa näppärästi, mikäli terassilla ei ole kiinteää katosta. Aurinkotuoleja on kätevä siirtää haluttuun kohtaan ja ne voitkin rohkeasti sijoittaa halutessasi pihan paahteisimpaan kohtaan.

 

terassin sisustus
terassikalusteet

Envy Theodor sohvaryhmä, K/M Tiget Afghan matto, sisä- ja ulkokäyttöön, House Nordic Wellington ruukkusetti, House Nordic Blanca koristetyyny, Anno Hiekka huopa


Materiaalilla on väliä

Vaikka nyt nautimmekin poikkeuksellisen upeasta ja pitkään jatkuneesta lämmöstä, Suomen sääolosuhteet ovat vaihtelevat. Kun teet hankintoja, ota huomioon puutarhakalusteiden materiaalit. Onko ne taivasalla vai kenties katoksen tai lasituksen alla? Haluatko huoltovapaata materiaalia vai suositko aitoja materiaaleja?

Olemme koonneet kattavan artikkelin eri materiaaleista ja niiden huollosta. Muista myös säilyttää kalusteet oikein, jotta ne säilyvät hyvinä vuodesta toiseen. Tutustu artikkeliin: Puutarhakalusteiden käsittely, huolto ja säilytys.

 

terassikalusteet
ulkokalusteet

Envy Kaja 3-istuttava sohva, Envy Kaja nojatuoli, 4Living kaislamatto, Envy apupöytä, House Nordic Bondi lyhtysetti, House Nordic Wellington ruukkusetti, Fanni K Ilta torkkupeitto


Tyyli osaksi kokonaisuutta

Ulkotiloihin panostetaan enemmän vuosi vuodelta ja niistä on tullut sisätilojen jatkeita. Voit noudattaa samaa sisustustyyliä sisätilojen kanssa, tai maustaa ulkotiloja runsaaksi esimerkiksi kukilla, kasveilla, tunnelma- ja aurinkokennovaloilla sekä verhoilla. Runsaasti sisustettu kesäkeidas on kutsuva ja kotoisa.

runsas ulkosisustus
sisusta tekstiileillä ja kasveilla

Envy Kaja 3-istuttava sohva, Envy Kaja nojatuoli, 4Living Lonna juuttimatto, Envy apupöytä, Fanni K Ilta torkkupeitto, 4Living Sunset lyhty, Day lyhtysetti, Helmi meriheinäkori, Pagodipuu


Viimeistele kokonaisuus

Täydennä kokonaisuus sisustustuotteilla ja tekstiileillä. Jos et pidä kovin runsaasta sisustuksesta, ei hätää – maton, muutaman koristetyynyn ja kasvin avulla saat jo huomattavasti kotoisamman ja viimeistellymmän ilmeen! Kookkaisiin kukkaruukkuihin saat tehtyä näyttäviä kukka- ja kasviasetelmia ja ne toimivat niin yksittäin kuin rykelmissä.

Valitse ulkotiloihin soveltuva matto ja sijoitta se mieluiten katettuun tai lasitettuun tilaan, jotta se ei vaurioidu. Tutustu valikoimamme ulos soveltuviin terassimattoihin >>

ulkosohva

Dublin sohvaryhmä, Hapsu juuttimatto, Affari Rakel kulho, House Nordic Bianca koristetyyny, Anno Hiekka huopa

suuret ulkoruukut

House Nordic Wellington ruukkusetti

riipputuoli telineellä

Pallo XL riippukeinu ja teline, Louhi matto, House Nordic Bianca koristetyyny, Anno Hiekka huopa, House Nordic Wellington ruukkusetti, Day lyhtysetti

trerassin viihtyisä sisustus

Jos haluat runsasta vehreyttä helppohoitoisesti, lisää tilaan tekokasveja! Huomioithan kuitenkin, että myös tekokasvit kannattaa suojata säältä.

Katso kaikki valikoimamme puutarhakalusteet >>

Nautitaan aurinkoisista kesäpäivistä!


Sisustusterveisin, Jenni


 

Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta yli 100 € ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 300 € lahjakortin.
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys