Skip to content

Puutarhakalustetrendit 2023

25.4.2023

Lämpimät kesäpäivät siintävät jo horisontissa ja on aika katsastaa kesän 2023 puutarhakalustetrendit. Mitä kaipaat ympärillesi? Onko se leppoisa kesäkeidas, mahdollisuus ulkoruokailulle, kesäkeittiö tai kenties hyötypuutarha? Kotiin sekä asumisen viihtyvyyteen ja hyvinvointiin panostetaan nyt enemmän kuin koskaan aiemmin.

Tutustu 2023 puutarhakalusteiden sekä ulkotilojen trendeihin ja poimi ideat omaa pihaa, parveketta tai terassia varten!

Puutarhakalusteiden ja ulkotilojen trendit 2023 x 12

 • Maanläheisyys
 • Ekologisuus ja kestävyys
 • Puu materiaalina
 • Eksoottinen kesäkeidas
 • Japandi -tyyli
 • Mänty -huonekalut
 • Kerroksellisuus ja erilaisten tyylien yhdisteleminen
 • Pehmeät muodot
 • Rohkeat värit
 • Rentous ja hyvinvointi
 • Kesäkeittiöt
 • Ulkovalaistukseen panostaminen sekä elävä tuli
Inspiraatiota puutarhaan.
Kuva: Bloomingville
Kuva: Bloomingville

Maanläheisyys ja puu materiaalina viehättävät

Maanläheisyys niin materiaalien kuin sävyjen muodossa on trendikästä myös ulkotiloissa. Luonnonmateriaalit, kuten puu, rottinki sekä bambu sulautuvat saumattomasti ympäröivään luontoon. Materiaaleissa etenkin mänty on kasvattanut suosiotaan myös ulkokalusteissa. Edullisena ja monipuolisena materiaalina mänty tuo jopa design kalusteet kaikkien ulottuville.

Kalustesuunnittelija Juho Pasilan Kalho -sarja on valmistettu männystä lähituotantona Virossa. Sarjan tuolit ovat pinottavia, mikä helpottaa säilytystä.
Kalho -sarjan ruokaliryhmää saa myös penkeillä.

Kun lisäät kokonaisuuteen vielä ruskean ja beigen eri sävyjä tekstiileillä ja muilla yksityiskohdilla, on maanläheinen kokonaisuus taattu. Viherkeitaan tunnelmaa saat luotua runsaiden kasvien sekä heinien avulla. Aitojen materiaaleja, erityisesti rottinkia ja bambua, ei kannata jättää sään armoille. Parhain paikka näille kalusteille on katettu tai lasitettu tila.

Fiiliskuva.
Luonnomateriaalit tuovat lämmintä tunnelmaa ja patinoituvat kauniisti ajan kuluessa. Kuva: PR Home

Myös säänkestävissä materiaaleissa käytetään paljon aitojen materiaalien jäljittelyjä. Erilaiset muovimateriaalit, kuten polyrottinki ja aintwood ovat huomattavasti kestävämpi ja huoltovapaampi vaihtoehto ulkokalusteissa.

Scandic sohvaryhmä on valmistettu polyrottingista.

Eksoottinen kesäkeidas kutsuu rentoutumaan

Kuva: Bloomingville

Rakenna kotiisi eksoottinen kesäkeidas runsailla ja rohkeilla valinnoilla. Tuo ulkotiloihin paljon kasveja ja anna niiden villiintyä kuin viidakossa. Kasveja voi myös sijoittaa seinää pitkin kiertämään tai katosta roikkumaan. Mitä enemmän ja monipuolisemmim kasveja sijoitat kokonaisuuteen, sitä vehreämmän keitaan saat. Jos et omista pihaa, myös parveke sopii hyötykasvien ja kukkien kasvattamiseen. Tai sopikaa taloyhtiön kanssa yhteispuutarhan perustamisesta yhteiselle pihalle.

Luo eksoottista tunnelmaa erilaisilla lyhdyillä sekä saviruukuilla ja tuo tilaan väriä matoilla, tyynyillä ja muilla runsailla tekstiileillä.

Luonnonmukaisuus saa näkyä myös puutarhassa. Kuva: Bloomingville

Jos et koe olevasi viherpeukalo tai sinulla ei ole aikaa hoitaa kasveja, kannattaa harkita aidon näköisiä silkkikasveja. Tekokukat tuovat ulkotiloihin runsautta ja tunnelmaa ilman vaivaa. Katetussa tilassa säältä suojassa ne säilyvät hyvänä jopa vuosia.

Japandi -sisustustyyli näkyy myös ulkotiloissa

Japandi-sisustustyyli valloittaa tänä kesänä myös ulkotilat. Tyylin kulmakiviä ovat luonto, aidot materiaalit, linjakkuus ja tietynlainen niukkuus. Rauha ja harmonia yhdistyvät elämänmakuiseen arkeen.

Japandi henkeä saat sisustettua ulkotiloihin valitsemalla puisia puutarhakalusteita sekä muita luonnonmateriaaleja. Puun ajattomuus, ekologisuus ja kestävyys ovat japandi-tyylin peruspilareita. Myös erilaisilla ulkotiloihin soveltuvilla lyhdyillä, valaisimilla ja seinäkoristeilla voit luoda mieleistä tunnelmaa. Esimerkiksi rottinki sopii hyvin tyyliin.

Leikittele kontrasteilla yhdistelemällä vaaleaan kokonaisuuteen tummia yksityiskohtia. Tarkoin harkitut ja väljästi asetellut puutarhakalusteet ovat ominaista japandi-tyylisuunnalle.

Lue lisää japandi-sisustustyylistä ja Kioto -kakalustesarjasta

Kioto on sisustussuunnittelija Linda Bakin suunnittelema puutarhakalustesarja Vekelle.
Kioto-tuotesarja muodostuu selkeistä linjoista ja maanläheisistä sävyistä. Minimalistisen ja ajattoman tuotesarjan materiaalina on käytetty mäntyä.

Lisää värejä rohkeasti myös ulkotiloihin

Värikkäät kukat.
Kuva: Bloomingville

Värien käyttö lisääntyy hiljalleen suomalaiskodeissa. Harmonisten sävyjen rinnalle nousee vahvasti kirkkaat värit – nyt niitä laitetaan myös ulos. Helpoin tapa tuoda väriä kokonaisuuteen ovat sisustustekstiilit sekä näyttävät kesäkukat ja kukkaistutukset.

Voit myös tuunata vanhan kalusteesi pirtsakalla sävyllä, kuten keltaisella tai vaaleansinisellä!

Ulkotilat kuin toinen olohuone

Jatka olohuoneen kalustuksen linjaa myös ulkotiloissa kuten terassilla. Raja ulko- ja sisätilojen välillä voi olla hyvin häilyvä – sisustustyylin annetaan jatkua saumattomasti myös ulos ja tarvittaessa samoja kalusteita käytetään sekä sisällä, että ulkona.

Salainen puutarha.
Kuva: Hillerstorp

Tee retki omalle pihalle! Kun kotona vietetään paljon aikaa, mukavuus korostuu ja siihen halutaan panostaa. Kesällä ulkotiloista tulee kodin toinen olohuone ja sään salliessa siellä vietetään enemmän aikaa kuin sisällä.

Kuva: Bloomingville

Luo tunnelmaa valaisimilla ja ulkotulella

Ulkovalaistus korostuu yhä enemmän, sillä sesonki on pidentynyt ja ulkotiloja halutaan valaista nykyään näyttävästikin. Kiinteiden valaisimien lisäksi kokonaisuuteen voidaan tuoda sisustuksellisuutta irtovalaisimilla, jotka voivat toimia aurinkokennolla tai niissä voi olla myös latausmahdollisuus. Myös kiinteät seinävalaisimet saavat olla aiempaa sisustuksellisempia.

Elävän tulen tunnelmaa ei voita mikään. Yhä suurempi joukko hankkii pihalleen ulkotulisijan, jonka loimussa voi ruoan laiton sijaan myös tunnelmoida ja nauttia hämärtyvästä kesäillasta. Tulisijan ympärille sopii mainiosti Ecofurnin puiset kalusteet tai betonijakkarat.

Halutuimmat hankinnat omaan pihaan x 5 / 2023:

Ulos halutaan paljon eri toimintoja, kuten kesäkeittiö, poreallas, hyötykasvillisuutta ja mukavaa lekottelualuetta. Mieti tarkkaan, mikä on tärkeintä sinulle ja perheellesi ja toteuta ulkotilat sen mukaan. Aktiivisen ruoanlaittajan unelma on kesäkeittiö ulkoruokailualueella sekä pienellä hyötypuutarhalla kun taas rentoutumiseen panostava valitsee ulkoporealtaan, leppoisan sohvaryhmän sekä tunnelmaa tuovan ulkotulisijan.

Pienen pihan tai parvekkeen omistajille vaihtoehdot ovat toki vähäisemmät, mutta mukavuudesta ei onneksi tarvi tinkiä. Panosta laadukkaisiin ulkokalusteisiin, joissa on mukava viettää aikaa kahvittelun, ruokailun tai auringon oton merkein!

Tutustu kattavaan puutarhakalustevalikoimaamme ja löydä omat suosikkisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:Sisustusterveisin, Tanja

Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta yli 100 € ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 300 € lahjakortin.
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

 1. Tyytyväiset asiakkaat
 2. Nopeat toimitukset
 3. Monipuoliset maksutavat
 4. Luotettava kotimainen yritys
sanoma-pixel