Puutarhakalustetrendit 2022

Haaveillaanko hetki kesästä?

Kuvittele lämmin kesäpäivä ja lempeä kesätuuli kasvoillasi. Ei kiire mihinkään. Mitä kaipaat ympärillesi? Onko se leppoisaa kesäkeidasta, mahdollisuutta ulkoruokailulle, kesäkeittiötä tai kenties hyötypuutarhaa?

Maailman tilanne on muuttanut elämäämme paljon, kenties pysyvästikin. Kotiin ja asumisen viihtyvyyteen ja hyvinvointiin panostetaan nyt enemmän kuin koskaan aiemmin. Kevät etenee kohisten ja kesä alkaa olla nurkan takana. Valmistaudu jo hyvissä ajoin, niin ehdit luoda oman kesäkeitaan takapihalle ja nauttia siitä heti, kun mahdollista. Tee siitä mahdollisimman kutsuva, jossa viihdytte yhdessä koko perheen kanssa.

Tutustu 2022 puutarhakalusteiden sekä ulkotilojen trendeihin ja poimi ideat omaa pihaa, parveketta tai terassia varten!


Puutarhakalusteiden / ulkotilojen trendit 2022 x 12

 • Maanläheisyys
 • Luonnonmateriaalit kuten puu, rottinki ja bambu
 • Viherkeidas / runsas kasvien käyttö
 • Metalliset kalusteet
 • Lounge- tyyppiset kalusteet
 • Tuplakeinut
 • Selkeät linjat
 • Pyöreät muodot
 • Rohkeat värit
 • Mukavuuden korostaminen
 • Kesäkeittiöt
 • Ulkovalaistukseen panostaminen sekä elävä tuli
Inspiraatiota puutarhaan.
Kuva: Bloomingville
Terassin sisustaminen.
Kuva: Bloomingville

Maanläheisyyttä ja luonnonmateriaaleja

Maanläheisyys niin materiaalien kuin sävyjen muodossa on trendikästä myös ulkotiloissa. Luonnonmateriaalit, kuten puu, rottinki sekä bambu sulautuvat saumattomasti ympäröivään luontoon. Kun lisäät kokonaisuuteen vielä ruskean ja beigen eri sävyjä tekstiileillä ja muilla yksityiskohdilla, on maanläheinen kokonaisuus taattu. Viherkeitaan tunnelmaa saat luotua runsaiden kasvien sekä heinien avulla. Aitojen materiaaleja, erityisesti rottinkia ja bambua, ei kannata jättää sään armoille. Parhain paikka näille kalusteille on katettu tai lasitettu tila.

Myös säänkestävissä materiaaleissa käytetään paljon aitojen materiaalien jäljittelyjä. Erilaiset muovimateriaalit, kuten polyrottinki ovat huomattavasti kestävämpi ja huoltovapaampi vaihtoehto ulkokalusteissa. Metalliset kalusteet ovat ovat trendikkäiden kalusteiden kärjessä tänä vuonna!

Terassikalusteet.
Aava sohvaryhmä on valmistettu kestävästä alumiinista sekä aintwoodista.
Fiiliskuva.
Kuva: Bloomingville

Jos kalustus on boho-henkinen, saat kasvien runsastamana omalle pihallesi ripauksen tropiikin tuntua.


Kasvit – more is more

Trendikäs tapa sijoittaa kasvit ja heinät on rehevät rykelmät eri kokoisiin ruukkuihin. Jos kaipaat huolettomampaa ilmettä, voit käyttää erilaisia ruukkuja esillepanoissa. Kasveja voi myös sijoittaa seinää pitkin kiertämään tai katosta roikkumaan. Mitä enemmän ja monipuolisemmim kasveja sijoitat kokonaisuuteen, sitä vehreämmän keitaan saat.

Rönsyilevät heinät ovat nousseet suureen suosioon kasvien rinnalle ja helppohoitoisuutta arvostavalle onkin tarjolla upeita kestoversioita. Lasitettuun tilaan voikin sijoittaa niin tekoheiniä kuin tekokasveja. Sään armoille emme suosittele tuotteita jättämään.


Salainen puutarha.
Kuva: Hillerstorp
Fiiliskuva.
Kuva: PR Home

Linjakasta muotoilua pehmeyttä unohtamatta

Ulkokalusteiden halutaan jatkavan olohuoneen kalustuksen linjaa. Rajan halutaan olla hyvin häilyvä; sisustustyylin toivotaan jatkuvan saumattomasti myös ulos ja tarvittaessa samoja kalusteita voi käyttää sekä sisällä että ulkona.

Kalusteiden muotoilu on lounge- henkistä; kalusteet saattavat ovat tavallista matalampia, nojatuolit ja ulkosohvat ovat leveitä ja selkeälinjaisia. Selkeiden linjojen rinnalla myös pyöreät muodot ovat trendikkäitä sisätilojen tavoin. Riko siis halutessasi linjakkuutta pehmeän ja pyöreän muotokielen omaavilla tuotteilla. Näin ollen kokonaisuudesta tulee mielenkiintoisempi.

Viime vuosina suureen suosioon ovat nousseet tuplakeinut. Niiden suosio ei ole laantumassa tänäkään vuonna – päin vastoin. Kaksin aina kaunihimpi!


Lisää värejä rohkeasti myös ulkotiloihin

Värikkäät kukat.
Kuva: Bloomingville

Värien käyttö lisääntyy hiljalleen suomalaiskodeissa. Harmonisten sävyjen rinnalle nousee vahvasti kirkkaat värit – nyt niitä laitetaan myös ulos! Helpoin tapa tuoda väriä kokonaisuuteen ovat sisustustekstiilit sekä näyttävät kesäkukat ja kukkaistutukset.

Voit myös tuunata vanhan kalusteesi pirtsakalla sävyllä, kuten keltaisella tai vaaleansinisellä!


Satsaa mukavuuteen ja viihtyvyyteen

Riippumatto.
Kuva: Bloomingville
Maja puutarhassa.
Kuva: Hillerstorp

Tee retki omalle pihalle! Kun kotona vietetään paljon aikaa, mukavuus korostuu ja siihen halutaan panostaa. Kesällä ulkotiloista tulee kodin toinen olohuone ja sään salliessa siellä vietetään enemmän aikaa kuin sisällä.


Halutuimmat hankinnat omaan pihaan x 5 / 2022:

Ulos halutaan paljon eri toimintoja, kuten kesäkeittiö, poreallas, hyötykasvillisuutta ja mukavaa lekottelualuetta. Mieti tarkkaan, mikä on tärkeintä sinulle ja perheellesi ja toteuta ulkotilat sen mukaan. Aktiivisen ruoanlaittajan unelma on kesäkeittiö ulkoruokailualueella sekä pienellä hyötypuutarhalla kun taas rentoutumiseen panostava valitsee ulkoporealtaan, leppoisan sohvaryhmän sekä tunnelmaa tuovan ulkotulisijan.

Pienen pihan tai parvekkeen omistajille vaihtoehdot ovat toki vähäisemmät, mutta mukavuudesta ei onneksi tarvi tinkiä. Panosta laadukkaisiin ulkokalusteisiin, joissa on mukava viettää aikaa kahvittelun, ruokailun tai auringon oton merkein!


Tunnelmaa valaisimilla

Ulkovalaistus korostuu yhä enemmän, sillä sesonki on pidentynyt ja ulkotiloja halutaan valaista nykyään näyttävästikin. Kiinteiden valaisimien lisäksi kokonaisuuteen voidaan tuoda sisustuksellisuutta irtovalaisimilla, jotka voivat toimia aurinkokennolla tai niissä voi olla myös latausmahdollisuus. Myös kiinteät seinävalaisimet saavat olla aiempaa sisustuksellisempia.

Elävän tulen tunnelmaa ei voita mikään. Yhä suurempi joukko hankkii pihalleen ulkotulisijan, jonka loimussa voi ruoan laiton sijaan myös tunnelmoida ja nauttia hämärtyvästä kesäillasta. Tulisijan ympärille sopii mainiosti Ecofurnin puiset kalusteet tai betonijakkarat.

Tutustu kattavaan puutarhakalustevalikoimaamme.


Sisustusterveisin, Tanja


Sisustushaaveita?
Tilaa uutiskirjeemme ja saat 20€ lahjakortin seuraavaan yli 200€ ostokseen!
Uutiskirjeemme tarjoavat sisustusinspiraatiota sekä pysyt ajan tasalla viimeisimmistä sisustustrendeistä sekä ajankohtaisista tarjouksistamme.

Ylös