Skip to content

Näin pidät kodin järjestyksessä – 5 vinkkiä

26.9.2022
Makuuhuoneen säilytys.

Kodin säilytysratkaisut ja tavaroiden järjestys – ihanan kamala asia. Kun kaapit ovat järjestyksessä, tavarat löytyvät helpommin ja arki on sujuvampaa. Mutta miksi niitä onkin niin vaikea pitää järjestyksessä? Kokosimme postaukseen näppäriä vinkkejä, joiden avulla kaapit ja koti on helpompi pitää järjestyksessä.


Karsi

Niin ikävältä kuin se kuulostaakin, tavaroita on syytä karsia. Suurella osalla meistä on aivan liikaa tavaraa. Mieti tavaran kohdalla, koska olet viimeksi tarvinnut sitä. Jos et ole ainakaan vuoteen käyttänyt, on siitä syytä luopua. On myös hyvä miettiä, kuinka monta kutakin tavaraa tarvitset ja tehdä karsintaa myös sillä perjaatteella.


Lajittele

Lajittele tavaroita kaappien sisällä laatikoihin ja koreihin. Näin ollen kaappien sisältöä on helpompi hallita. Lähestulkoon jokaisen tuoteryhmän voi lajitella omaan laatikkoonsa; korut, asusteet, huivit, tumput, päähineet jne. Tavaroita on huomattavasti helpompi hallita lajittelun jälkeen ja ne on helpompi laittaa oikealla paikalleen käytön jälkeen.

Keittiön ja kodin muidenkin tilojen puolella tätä pystyy hyvin hyödyntämään niin mausteiden, kuivamuonien kuin keittiövälineiden suhteen. Kun jokaiselle tavaralle on oma paikkansa, järjestystä on helppo ylläpitää. Jos mahdollista, tavarat on hyvä sijoittaa lähelle paikkaa, jossa niitä tarvitset.

Lojuuko päivän postit milloin missäkin? Entä lasten lelut? Hanki kotiin riittävästi kookkaita koreja, joihin on helppo sijoittaa niin lelut, aikakausilehdet ja muut postit kuin torkkupeitot.

Eteiseen olisi myös hyvä sijoittaa pieni kori avaimille ja lompakolle, johon ne on helppo laittaa kotiin tullessaan. Näin ollen ne myös löytyvät helposti aamukiireessä omalta tutulta paikaltaan.

Pystyviikkaa vaatteet laatikkoon.
Kuvan tuotteet: Notte senkki

Viikkaa pystyyn

Vaatteet pysyvät paremmassa järjestyksessä ja näet heti laatikon sisällön, kun vaatteet ja muut asusteet on viikattu pystyyn. Voit viikata vaatteet laatikkoon, koriin tai kestokassiin, jolloin käyttö on helpompaa.


Lisää säilytystilaa

Jos kaappitilaa on yksinkertaisest liian vähän, hanki lisää säilytystilaa irrallisten säilytyskalusteiden avulla, kuten vaatekaapin, senkin tai lipaston avulla.  Myös erilaisten naulakoiden, ripustimien tai vaaterekkien avulla tiloihin on helppo tuoda lisää säilytysmahdollisuuksia.

Seinään kiinnitettävät naulakot ja ripustimet vievät todella vähän tilaa, jonka vuoksi ne ovat oiva vaihtoehto pieniinkin tiloihin. Ne toimivat niin eteisessä, keittiössä kuin makuuhuoneessa. Keittiössä naulakkoon on näppärä sijoittaa niin keittiövälineet, patalaput kuin keittiöpyyhkeet, makuuhuoneessa sen sijaan puolipitoiset vaatteet ja kylpytakki on helppo säilyttää naulakossa.


Vaaterekki vie hieman enemmän tilaa, mutta niihin saa sijoitettua suuren määrän ulkotakkeja, jotka vievät paljon tilaa. Joissain malleissa on myös alahyllyjä, joihin saa säilytykseen niin laatikoita, koreja kuin esimerkiksi kenkiä. Rekkiä on näppärä siirrellä tilasta toiseen; jos tarvitkin lisää säilytystilaa makuuhuoneeseen tai vaatehuoneeseen, rekki on helppo sijoitettava.


Osta harkiten

Osta harkiten uutta tavaraa. Sääntönä voisi pitää, että kun hankkii jotakin uutta, luopuu myös samalla jostakin vanhasta. Näin ollen tavaroiden määrä pysyy hallinnassa.

Pyri siihen, että viet tavarat aina heti käytön jälkeen niiden omille paikoilleen ja järjestä päivittäin, jolloin vältyt isommalta kaaokselta, jolloin myös siivouksen aloittaminen tuntuu entistä haastavammalta.


Sisustusterveisin, Tanja

Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta yli 100 € ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 300 € lahjakortin.
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys