Skip to content

Näin pidät kodin järjestyksessä – 5 vinkkiä

16.1.2024
Makuuhuoneen säilytys.

Kodin säilytysratkaisut ja tavaroiden järjestys – ihanan kamala asia. Kun kaapit ovat järjestyksessä, tavarat löytyvät helpommin ja arki on sujuvampaa. Mutta miksi niitä onkin niin vaikea pitää järjestyksessä? Nappaa tästä postauksesta viisi näppärää vinkkiä kodin järjestyksen ylläpitämiseen.

Kaapeilla saat helposti lisää säilytystilaa kotiin.
Kotimainen Taimi kaappi tuo lisää säilytystilaa – saatavana sävyissä: hiekka, hiili sekä hiekan ja hiilen yhdistelmä | 4Living puulaatikko

1. Karsi

Niin ikävältä kuin se kuulostaakin, tavaroita on aina toisinaan syytä karsia. Suurella osalla meistä on aivan liikaa tavaraa. Mieti tavaran kohdalla, milloin olet viimeksi tarvinnut sitä. Jos et ole ainakaan vuoteen käyttänyt, on siitä syytä luopua. On myös hyvä miettiä, kuinka monta kutakin tavaraa tarvitset ja tehdä karsintaa myös sillä periaatteella.

Koivuinen Rima senkki on ajaton säilytyskaluste – saatavana sävyissä: koivu, hiekka ja musta

2. Lajittele

Lajittele tavaroita kaappien sisällä laatikoihin ja koreihin. Näin ollen kaappien sisältöä on helpompi hallita. Lähestulkoon jokaisen tuoteryhmän voi lajitella omaan laatikkoonsa; korut, asusteet, huivit, tumput, päähineet jne. Tavaroita on huomattavasti helpompi hallita lajittelun jälkeen ja ne on helpompi laittaa oikealle paikalleen käytön jälkeen.

Keittiön ja kodin muidenkin tilojen puolella tätä pystyy hyvin hyödyntämään niin mausteiden, kuivamuonien kuin keittiövälineiden suhteen. Kun jokaiselle tavaralle on oma paikkansa, järjestystä on helppo ylläpitää. Jos mahdollista, tavarat on hyvä sijoittaa lähelle paikkaa, jossa niitä tarvitset.

Muunneltava Askel -hyllyjärjestelmä taipuu tilan ja säilytystarpeiden mukaan – saatavilla puuvalmiina sekä hiekan ja hiilen sävyissä | Day pinottava kori

Lojuuko päivän postit milloin missäkin? Entä lasten lelut? Hanki kotiin riittävästi kookkaita koreja tai laatikoita, joihin on helppo sijoittaa niin lelut, aikakausilehdet ja muut postit kuin torkkupeitot.

Eteiseen olisi myös hyvä sijoittaa pieni kori avaimille ja lompakolle, johon ne on helppo laittaa kotiin tullessaan. Näin ollen ne myös löytyvät helposti aamukiireessä omalta tutulta paikaltaan.

Tutustu piensäilytys -valikoimaamme sekä löydä sopivat korit ja laatikot kaikkiin kodin säilytystarpeisiin.


3. Viikkaa pystyyn

Vaatteet pysyvät paremmassa järjestyksessä ja näet heti laatikon sisällön, kun vaatteet ja muut asusteet on viikattu pystyyn. Voit viikata vaatteet laatikkoon, koriin tai kestokassiin, jolloin käyttö on helpompaa.

Pystyviikkaa vaatteet laatikkoon.
Massiivikoivuinen Kiteen Notte senkki sopii monenlaiseen säilyttämiseen, myös vaatteille

4. Hanki lisää säilytystilaa

Jos kaappitilaa on yksinkertaisest liian vähän, hanki lisää säilytystilaa irrallisilla säilytyskalusteilla, kuten kaapin, senkin , lipaston tai seinähyllyn avulla. Seinään kiinnitettävät kaapit ja muut säilytyskalusteet ovat ilmeeltään ilmavia sekä säästävät lattiapinta-alaa tehden myös siivoamisesta helpompaa. Lisäksi erilaisten naulakoiden, ripustimien tai vaatetelineiden avulla tiloihin on helppo tuoda lisää säilytysmahdollisuuksia.

Senkillä saat helposti lisää säilytystilaa.
Mäntyinen Taimi senkki on mahdollista kiinnittää myös seinälle
Rima kaappi sisältää runsaasti hyllytilaa
Seinään kiinnitettävä Havu kaappi on ilmava ratkaisu kodin säilytystarpeisiin – saatavana puuvalmiina sekä hiekan ja hiilen sävyissä | Day Air seinähylly

Seinään kiinnitettävät naulakot ja ripustimet vievät todella vähän tilaa, jonka vuoksi ne ovat oiva vaihtoehto pieniinkin tiloihin. Ne toimivat niin eteisessä, keittiössä kuin makuuhuoneessa. Keittiössä naulakkoon on näppärä sijoittaa niin keittiövälineet, patalaput kuin keittiöpyyhkeet, makuuhuoneessa sen sijaan puolipitoiset vaatteet ja kylpytakki on helppo säilyttää naulakossa.

Kaunis naulakko on käytännöllinen sisustuselementti.
Umbra Picket naulakkoa saa luonnonvärisenä ja mustana.
Naulakot ja vaatetelineet tuovat lisää säilytystilaa ja sopivat hyvin pieniin tiloihin.
House Nordic Trento vaateteline sopii hyvin pieniinkin tiloihin – saatavana luonnonvärisenä sekä mustana

5. Osta harkiten

Osta harkiten uutta tavaraa. Sääntönä voisi pitää, että kun hankkii jotakin uutta, luopuu myös samalla jostakin vanhasta. Näin ollen tavaroiden määrä pysyy hallinnassa.

Pyri siihen, että viet tavarat aina heti käytön jälkeen niiden omille paikoilleen ja järjestä päivittäin, jolloin vältyt isommalta kaaokselta, eikä siivouksen aloittaminen tunnu ylitsepääsemättömältä


Sisustusterveisin, Henna


Sisustushaaveita? Tilaa uutiskirje ja saat 10€ edun

Tilaa tarjoukset ja sisustusvinkit sähköpostiisi ja saat -10€ seuraavasta yli 100 € ostoksesta. Arvomme joka kuukausi kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 300 € lahjakortin.
Tilaa uutiskirje


Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys
sanoma-pixel