Skip to content

Lastenhuoneen sisustus

Sisusta lastenhuoneesta ihanan käytännöllinen ja turvallinen leikki- ja nukkumispaikka perheen pienimmille. Sopivan kokoisilla kalusteilla ja sisustusratkaisuilla teet lastenhuoneesta viihtyisän ja monikäyttöisen huoneen.

Inspiraatiota lastenhuoneen sisustukseen

Miljöökuva pienestä lastenhuoneesta

Pieni lastenhuone

Kerrossänky on pienen lastenhuoneen varma valinta. Hyödynnä tilaa korkeussuunnassa korkeiden kaappien, hyllyjen ja ripustimien avulla. Sängyn alle sijoitettavat säilytyslaatikot keräävät sisuksiinsa yllättävän paljon tavaraa. Laatikkoa voi käyttää tarvittaessa myös lisävuoteena. Suosi vaaleita värejä ja annan valon tulla ikkunoista, näin saat raikkaan ja avaran tunnelman pienempäänkin huoneeseen. Satsaa myös valaistukseen, etenkin pimeinä vuodenaikoina.

Miljöökuva tummasta lastenhuoneesta

Lastenhuoneen säilytys

Hyvin suunnitellut säilytysratkaisut ovat ehdottomia lastenhuoneen sisustuksessa. Valitse kalusteita, koreja, hyllyjä yms. joihin lelut, värityskirjat ja muut lasten tavarat on helppo kerätä päivän askareiden jälkeen. Suosi kestäviä ja ajattomia kalusteita, jotka muuntuvat lapsen kasvaessa tarpeiden mukaan. Esimerkiksi vuodevaatelaatikot ja naulakot säästävät tilaa pienemmässä huoneessa.

Miljöökuva nuoren huoneesta

Nuoren huone

Ota nuori mukaan suunnitteluun ja anna hänen tehdä omannäköisiä valintoja. Huone kannattaa sisustaa harkiten tavarapaljoutta välttäen, tällöin se pysyy helpommin myös siistinä. Nuoren huoneeseen kannattaa valita hyvä ja laadukas sänky, joka kestää käytössä vaikka ensimmäiseen omaan kotiin saakka. Satsaa myös toimivaan työpöytään ja työtuoliin. Viimeistele viihtyisyyttä tuovilla matoilla ja tekstiileillä.

Miljöökuva vaaleasta lastenhuoneesta

Vaalea lastenhuone

Vaalean lastenhuoneen tunnelma on raikas ja seesteinen. Valitse vaaleaa puuta ja luonnonläheisiä sävyjä. Lisäät kontrastia tummilla ja värikkäillä yksityiskohdilla. Selkeälinjaiset sisustusvalinnat rauhoittavat tilaa leluvuorienkin keskellä. Erilaisilla tekstuureilla ja materiaaleilla tuot piristystä muuten hillittyyn tyyliin. Vaaleat ja läpikuultavat verhot päästävät luonnonvalon vapaasti huoneeseen.

Miljöökuva värikkäästä lastenhuoneesta

Värikäs lastenhuone

Sisusta lastenhuone rohkeasti väreillä. Erilaisilla matoilla, verhoilla ja tekstiileillä muutat tunnelmaa helposti ja teet huoneesta persoonallisen ja viihtyisän. Valitse myös vuodevaatteet tyyliin sopiviksi. Näppärät hyllyt, korit ja pussukat säilövät lelut silloin, kun niillä ei leikitä. Valitse rohkea väri myös seinälle, erilaisilla maaleilla ja tapeteilla loihdit huoneesta käyttäjänsä näköisen.

Lisää ideoita lastenhuoneen sisustukseen blogissamme

Miksi ostaa Vekeltä?

  1. Tyytyväiset asiakkaat
  2. Nopeat toimitukset
  3. Monipuoliset maksutavat
  4. Luotettava kotimainen yritys
sanoma-pixel